szép,,kielégítő válaszok érkeztek,köszönöm... egyedül csak a wirelesshez n em értett senki ahhoz meg lövésem sincs :D mert winfos alatt úgy van,hogy van egy progi,ami minden induláskor befut és megnézni,hogy milyen jelek vannak az égen.és te kibírod választani a szolgáltató jelét.utánna meg megkell csinálni a csatlakozást,amit szintén fogalmam nincs még winfos alatt se,mert vannak olyan dolgok az én gépemen,hogy még főiskolai végzetséggel sem lehet felfogni (gondolom a szomszédom szereli ezeket a wirelesses cuccokat felénk és ő sem tudta,hogy mi van,mert egyik módban csatlakozik,másikban meg nem)
kogasom
"Amúgy meg csak ki kell venni a /etc/fstab -ból a wines partícióra vonatkozó sorokat."
ez biztos rengeteget segítethet egy linux felhasználónak,aki már vágja a témát,de nekem nagyából ennyit "fordítsd el a kulcsot és szálj fel a holdra"... szóval nem értek belőle semmit...
az volt a hiba,hogy beírtam a jelszót,felh. nevet az ubuntuba (amihez nem tudomk miért ragaszkodik,nem lehetne ezt eltávolítani az install folyamán?) és amikor lenyomtam az entert egy barna képernyő untatott vagy fél percig és nem töltötte be a kellékeket és nem indult el.meg első használatkor majdnem sikerült kifagyasztani,mert indítottam a Gaimp et :D nem mintha ezért büszke kéne legyek magamra...