4228
-
#1825 nem erre gondoltam, hanem amit írtál a winlinux címre...:www.mslinux.com
"Maga a Unix rendszer már évekkel a win előt létezett és müködött. Sőt Billiék rengeteg ötletet tőle vett át, ugyanúgy ahogy az Apple-tól is pl az egér és ablakkezelést. Márpedig az Apple már akkor is Unix rendszereket fejlesztett:)"
igen ezt tudom...én Amigáztam ami megint egy jó dolog mind a mai napig és file rendszerben hasonlít a linuxra...első látásra:) -
#1824 http://linuxprinting.org/ müxik pedig:) -
#1823 "felnőtt egy olyan "oprendszer" árnyékában"
Ehhez még annyit hozzászólnék hogy a felnövés csupán a gui-t érinti. Maga a Unix rendszer már évekkel a win előt létezett és müködött. Sőt Billiék rengeteg ötletet tőle vett át, ugyanúgy ahogy az Apple-tól is pl az egér és ablakkezelést. Márpedig az Apple már akkor is Unix rendszereket fejlesztett:)
Nem kötekedés, csak egy kis történelem:) -
#1822 aha tisztelet...ezt te mondod....total commander nem oprendszer de leszaroztad ...ennyit erről
tőled pontosan ilyen reakciót vártam...
Használj Macintosh-t! MAC OS X-nél erre a célra tökéletesebb nincs! ...ah kinek van erre 450e ft elkölthető pénze csak úgy??? -
#1821 kíváncsi voltam erre a linkre de nem müxikbiztos mert közevan a win-nek hozzá... -
rlrenegader #1820 Pontosan, akkor menjen windows-hoz!! És nem winfos! Én megadom a tiszteletet
a má$ik oprendszernek, mást is megkérnék erre, ha lehetséges!
Szerintem az user-friendly-ség nem ott kezdődik, hogy lemásolják a windows-intézőt... My Documents, My Computer?? Ez kell ahhoz, hogy egy kezdő Linux-os "áttérjen"? Nem hiszem. Akkor megint csak használjon Windows-t. Ugyanis én ebben bíráltam élesen a Xandros-t, olvass vissza!! Legközelebb mi lesz? Eltűnik a /home könyvtár, és beújítunk C:\-vel??
Linux-ot nem az olyan user-eknek találták ki, "aki csak használni szeretné a gépet". De meg lehet oldani, csak kell egy olyan root, aki telepíti, konfigurálja, és karban tartja... Na ehhez már megint érteni kell hozza! :DD
Az, hogy a Linux nehezen konfigurálható, az nem a Linux, hanem a felhasználó
hibája!
Az, hogy nincs hozzá annyi driver, az nem a Linux hibája, hanem a gyártóké!!
Ha ez nem így lenne, akkor most pl.: a linuxprinting.org nem hiszem, hogy létezne! Legalábbis nem ez lenne a fő profilja!
"sokan utálják a grafikus felületű megoldásokat, lúzernak tartják azt aki ezt szeretné használni."
Hát én ilyet nem állítottam sehol!! De szerintem neked sem mindegy, hogy mennyi erőforrást zabál az adott "felhasználóbarát" program, pláne, ha valaki nem idén invesztált 300e-ret egy gépbe!! Én tavaly mindenből megvettem a "legújabbat", és mégis parancssorból kezelek szinte mindent! Gondolom te sem örülnél neki, ha a kosztpénzből vennél DVD-t (mert valaki abból veszi, ismerek ilyet!), és elb_szná egy "felhasználóbarát" progi!
Ha a Linux-ban adott ez az ajándék, miért dobnám el??
Hogy miért korcs-ok ezek az ún. "fejlődő rendszerek"? Mert elhitetik a sok win-userrel, hogy ez majdnem ugyanolyan, használd csak! És akkor jönnek a hsz-ok, hogy a "Linux az szar! Miért nem tudok telepíteni? Hol van a C: meghajtó?" Na ne már!! Ahelyett, hogy felfognák, újra tanulók lettek, akárcsak a szőke nő, amikor leült a számítógép elé, és megkérdezte, hogy hol kell bekapcsolni? :DD
"felnőtt egy olyan "oprendszer" árnyékában (és bizonyos dolgokban meg is haladta) amit milliók használnak az egyszerűsége miatt és e felé tart a linux is ami egy nagyszerű dolog.(mármint a széleskörben való elterjedése)"
Hát ez szerintem meg katasztrofális!! Valami vagy user-friendly, vagy funkcionális! A kettő nem passzol, különben nem lenne Linux <--> Windows!! :DD
Ez egy-két disztrón már most meg is látszik!
"sokan szeretnének egy olyan rendszert ami megbízhatóan működik és nem kell vele sokat babrálni ,de mégis ellátja azokat a teendőket amit megszokott a billgenya oprendszerén."
Használj Macintosh-t! MAC OS X-nél erre a célra tökéletesebb nincs! :D
"nincs minden embernek winfosra pénze(30-40e ft!)(pláne ha van több gépe és azt is hitelre vette)ezért megpróbálkoznak a linux-al mint alternatívával"
Szerintem meg tudod mivel kéne megpróbálkozniuk?? A hitelfelvétellel!!
Akinek nincs szoftverre pénze, az ne használja a hardvert! Vagy crack-elje össze, engem túlzottan nem érdekel.
Akár tetszik, akár nem, a mai szoftverárakat nem a magyarországi pénztárcákhoz
szabták, nem véletlenül virágzik a feketepiac és crack-társadalom, minél keletebbre megyünk! Na de nem kell aggódni, a szoftvergyártó vállalatokat azért nem érdekli annyira, hogy legális-e az adott program, mint amennyire hangoztatják, különben már minden második ajtónál kopogtatna a BSA! :DD
Vagy van még egy lehetősége: Nem spar-os meg Tesco-s gépet vesz az ember, hanem MAC-et, és mivel az is Linux-alapú, az opensouce-progik arra is elérhetőek!!
Meg vannak natív MAC-es ingyenes programok is!!
Vagy megtanulja a UNIX-rendszerek alapjait, és nem lesz nehéz a Linux! :D
-
#1819 Szerintem 2-3 éven belül lesznek már - konzolt teljesen nélkülözhető - Low-end felhasználós disztribek. Már most is van pár, de akármilyen kitt-katt, egész egyszerüen ugyanúgy meg kell tanulni/érteni a linux logikáját, mint a windowsét egykor.
Miután a linuxtársadalom, akik a rendszer fejlesztői, (hiszen mint tudjuk ezt nem egy csapat csinálja hanem a világ minden táján élő lelkes programozók) direkt készítették ezt a rendszert ennyire nyiltra, testreszabhatóra. Kicsi az esélye annak, hogy az alapkoncepció változzon.
Sőt mondok mást. MS évek óta a linuxtól veszi az ötleteit. Hogy mi lesz a jövő?:)
Microsoft Linux: www.mslinux.com (2003-óta létezik, és 500 fós MS csapat szögeli jól, felvásárolva pár nagyeszü linuxfejlesztőt) :) -
#1818 Igazad, van de:
Windows:
1. Ha van tanulói jogviszonnal rendelkező személy a családban akkor 5ezer környékén kapható win.
2. Legális win akkor kell ha üzleti célokra használod, azaz értékesíted a rajta végzett munkát.
3. www.tisztaszoftver.hu -ról bálrmikor letöltheted bármelyik windowst, office-t magyarul angolul, sorozatszámot meg vehetsz neten fillérekért, illetve használhatsz nem annyira legálist is. (lásd 2. pont,)
Linux:
1. Olcsó húsnak híg a leve szokták volt mondani, a linux akármennyire ingyenes, megbízható és profi tud lenni, ennek van ára. Ez pedig 1-2 hét vele való foglalkozás. Ez van.
2. Ha a családnak feldobsz egy UHU linuxot, Knoppix-ot, akkor telepítés után rögtön lesz neted, office-od, multimédiás platformod. (Kábelnet esetén simán hiszen DHCP-s ADSL esetén a knoppixban pl egy kattintás a "tálcán levő pingvinre ahol ott figyel a pppoe kapcsolat varázsló") Ezek után ott a grafikus csomagkezelő amivel tudsz programokat telepíteni online, vagy cd-ről. 2kattintással. Minden felhasználónak van egy könyvtára a home-ban tehát otthonosan fogja magát érezni. Kb ennyi.
3.
"számotokra a SUSE egy korcs (na meg a xandros),"
Ezt rlrenegader írta, nekem semmi bajom vele. Én is Ubuntut, Knoppixot használok otthon. Csak a munkahelyen debianozom, mert ott szükség van rá. Xandros-szal annyi csak a bajom, hogy igaz csili-vili, de 16ezerért (annyi az ára) már windowst is kap az ember, márpedig Xandros még nem tart ott mint pl a RedHat.(igaz annak más a felhasználási területe)
Tulajdonképpen, Amiről te beszélsz, azaz igazi Home linux nincs. Az UHU talán az egyetlen olyan titkárnő/gyerekbiztos cucc amiben minden a helyén van. Egyébként a desktoplinuxok elsősorban (admiisztratív, fejlesztő) munkaállomás célját szolgálják. Ahhoz hogy Home OS legyen már képben kell lenni legalább az alapokkal. Alapokkal tisztában lenni meg nem olyan rossz, hiszen onnantól az összes disztribet át fogja látni az ember, magyarul csak egyszer kell bevágni.
A windowst is meg kellett tanulni, ez azért tünik nehezebbnek, mert teljesen más mint a megszokott. -
rlrenegader #1817 Akkor használj Ubuntut! Ne alázd már be ilyen sz_arral, könyörgöm!!
Ez kb. olyan, mint amikor megpróbálok egy KDE-ből kicsiholni egy
START-menüt! :DD -
csabiks #1816 Szerintem nem mondtam senkinek hogy az ubuntu lenne, mivel nagyon szeretem az oprendszert ezért win alá is az a skin került, nem értem minek ez a nagy felháborodás :) -
#1815 szép,,kielégítő válaszok érkeztek,köszönöm... egyedül csak a wirelesshez n em értett senki ahhoz meg lövésem sincs :D mert winfos alatt úgy van,hogy van egy progi,ami minden induláskor befut és megnézni,hogy milyen jelek vannak az égen.és te kibírod választani a szolgáltató jelét.utánna meg megkell csinálni a csatlakozást,amit szintén fogalmam nincs még winfos alatt se,mert vannak olyan dolgok az én gépemen,hogy még főiskolai végzetséggel sem lehet felfogni (gondolom a szomszédom szereli ezeket a wirelesses cuccokat felénk és ő sem tudta,hogy mi van,mert egyik módban csatlakozik,másikban meg nem)
kogasom
"Amúgy meg csak ki kell venni a /etc/fstab -ból a wines partícióra vonatkozó sorokat."
ez biztos rengeteget segítethet egy linux felhasználónak,aki már vágja a témát,de nekem nagyából ennyit "fordítsd el a kulcsot és szálj fel a holdra"... szóval nem értek belőle semmit...
az volt a hiba,hogy beírtam a jelszót,felh. nevet az ubuntuba (amihez nem tudomk miért ragaszkodik,nem lehetne ezt eltávolítani az install folyamán?) és amikor lenyomtam az entert egy barna képernyő untatott vagy fél percig és nem töltötte be a kellékeket és nem indult el.meg első használatkor majdnem sikerült kifagyasztani,mert indítottam a Gaimp et :D nem mintha ezért büszke kéne legyek magamra... -
#1814 hello
hmm....messzemenőleg sok mindenben egyetértek veletek, de nem mindenki akar ezekkel bíbelődni.(igen tudom akkor menjen a vinfoshoz).
sokan szeretnének egy olyan rendszert ami megbízhatóan működik és nem kell vele sokat babrálni ,de mégis ellátja azokat a teendőket amit megszokott a billgenya oprendszerén.
nincs minden embernek winfosra pénze(30-40e ft!)(pláne ha van több gépe és azt is hitelre vette)ezért megpróbálkoznak a linux-al mint alternatívával.(ez nem túl szép szó a linuxra nézve mert többet érdemel és ahhoz képest hogy egyes disztribek tök ingyenesek nagyon profi oprendszer, de ezt most hagyjuk)
egy alap felhasználó mint pl.a feleségem és a lányaim szeretnének internetezni,dokumentumokat szerkeszteni, rajzolgatni és egyéb kis programokkal szórakozni netán játszani.Nos ezeket meg lehet találni a linuxon is de van amelyikkel sok a macera.(ha nem értesz hozzá)
A legtöbben csak a "klikk-klikk telepítek és megy" megoldást ismerik ami itt nem mindíg így van(sőt).
ezért bármilyen program telepítése számukra katasztrófa.
szerintem nem baj ha kitalálnak olyan linuxokat ami egyszerűbben működnek(a felszínen) könnyebben kezelhetőek és még egy egyszerű felhasználó számára is érthetőek.(attól még maradhat a parancssor ha valakinek ez a lövése)(sőt kell is!!)
sokan utálják a grafikus felületű megoldásokat, lúzernak tartják azt aki ezt szeretné használni.
pedig ez csak egy egyszerűsíteet héj a mindennapi emberkék számára ami praktikus és felhasználóbarát.
nem mindenki születik programozoi aggyal és affinitással és nem is érdekli hogy hogyan működik ez a dolog.ők csak használni szeretnék a gépüket!!
számotokra a SUSE egy korcs (na meg a xandros),de szerintem meg egy olyan fejlődési szakaszban lévő oprendszer ami megkedvelteti és megpróbálja széles körben elterjeszteni a linuxot.
az hogy milyen módszerekkel az már egyéni megítélés(automata telepítési folyamatok,online csomagfrissítés..jó kis mézesmadzag) szerintem határozottan fejlődik a rendszer(és most egy kis hardcore beszólás: de ez már nem linux!!)
emlékszem amikor még egy számtech boltban dolgoztam(1995->) mint hardveres és jöttek be a linuxos srácok(a müegytemről) próbálgatni az akkor még gyenge graf képességekkel megáldott linuxot telepíteni, mit szívtak vele és mekkora öröm volt mikor sikerült nekik valamit jól megcsinálni...mindíg csodáltam őket a kitartásukért az eszükért és a megoldóképességeik miatt...az ilyen embereknek köszönhető hogy most itt tart a linux.
felnőtt egy olyan "oprendszer" árnyékában (és bizonyos dolgokban meg is haladta) amit milliók használnak az egyszerűsége miatt és e felé tart a linux is ami egy nagyszerű dolog.(mármint a széleskörben való elterjedése)
az hogy ennyi grafrendszer van rajta(minél több annál jobb) és hogy ennyire egyszerüen működik az egy nagyon jó dolog, de a lényeg az oprendszer szíve még mindíg ugyanaz!
további szép napot
üdv
-
rlrenegader #1813 Hmmm... :D
Nem igazán így értettem!! Először tanulja meg mondjuk a csomagkezelés
alapjait, és utána játsszon vele!
Mi a sz_rnak kéne neki apt, hogyha fingja sincs a repository-król??
Amúgy is írta, hogy Suse, korcsra pedig nem gyártanak apt-et!!
(felrakni fel lehet, de hagyjuk már!!!) -
#1812 Igaz, előbb forgasson, konfigoljon, utána pihenhet apt-vel:) -
rlrenegader #1811 Online csomagkezelés: szerintem egyenlőre ne vigyük be a mélyvízbe,
tanuljon meg előbb úszni!! :D
És tanulja meg, hogy a víz miért hullámzik? :D -
#1810 Online csomagkezelés meg túl egyszerü:)
-
#1809 gAim -
rlrenegader #1808 #1776 hsz-ban van egy-kettő megemlítve. +kopete, ez KDE-s.
Leszedni le tudod internetről, vagy Yast-tal. -
#1807 Ja és Suse 10.0-m van -
#1806 Szia mindenki!
Bocs a zavarásért
Azt szeretném megkérdezni, hogy van e valami progi Linux alá ami olyan mint az MSN?
Ha igen honnan tudnám leszedni?
Előre is köszike
Sziaasztok
-
rlrenegader #1805 Jól van na!! Nekem nem tetszik!! Norton Commander az eredeti és hamisítatlan.
Ennek alternatívája a Midnight. Szerintem ez a két klasszikus.
Esetleg még a FAR. Windows-Commander és utódja sosem tetszett. De hát ez is
ízlés kérdése! :D
És szerintem "plugin" az elég kevés egy ext3-hoz! Ott van hozzá az ext2fs, az
tuti szerintem. -
#1804 Nem kell azt leköcsögözni, win alá nincs jobb (talán a FAR manager, csak azt már nem fejlesztik), mellesleg semmi baj vele. -
rlrenegader #1803 Nem kell hozzá köcsög totál-commander, hogy win lássa a linux-partokat!
Van hozzá valami ext2fs nevű prog, amivel írni is lehet!! :D
Viszont óvatosan vele!! Sebessége frankó, teszteltem. Csak már régen volt :D -
#1802 Wines total commanderhez van szup linux fs plugin. Látod fele az egész root-ot. Természetesen irni nem lehet rá, de másolni róla lehet.:) -
rlrenegader #1801 Az csak véletlen!! Abszolút el van szigetelve a kettő egymástól,
szóval esélytelen. Még akkor is, ha Linux látja a win-es partíciót, mert írni
nem tud rá, szóval akkor változtatni sem :D
Win meg nem látja a Linux-ot...
Úgyhogy win-ben keresd a hibát, ide meg gyere nyugodtan a Linux-os
problémáiddal. Vagy a linuxmániára :DD -
#1800 :DDD De komolyan. Én is tudtam hogy sok köze nem lehet hozzá, mert hát másik vinyó meg minden, de akkor is odabaszott az a tény, hogy "már megint suse után". :D -
rlrenegader #1799 Persze, hogy megy, ha jó!! Linux-nak semmi köze hozzá!! :DD
Vagy: Biztos IE kitalálta, hogy fent van a Suse, és most sztrájkol!!
Aztán rájött, hogy értelmetlen! :DD -
#1798 Mesterek, újra jól megy a win. Mostmár végképp nem értem, mert eddig mindig szar is maradt. De legalább így megússza a pingvin is, marad a gépen, azt majd tanulgatok. ^^ -
rlrenegader #1797 De legalább normális képeket raktak volna fel!! Ebből alig látszik valami!
Még sírni sem tudok rajta rendesen!! :((( -
rlrenegader #1796 Hát nekem nem fog kelleni!! Linspire-t is "kibírtam", hogy ne rakjam
fel, ezt is ki fogom!! :D -
#1795 Mekkes taskkal:)
De az a nagy szemetes nagyon ott van:)) -
rlrenegader #1794 Hát ez nagyon gáz!! Ilyenkor tudna felfordulni a gyomrom!!
Tisztára, mint Linspire!! Hogy ez miért jó nekik?? -
rlrenegader #1793 Csabiks galériájában volt...
Hallod, ember?? Úgy néz ki, mintha Ubuntu lenne a gépeden, pedig mégsem!!
Szerintem tök gáz!! Át akarsz vágni vele vkit? Nagyon csúnya! Már bocs. -
#1792 Xandros képek, haláli:)
(jó tulajdonsága hogy Debian alap) -
#1791 tudomtudom, de nézd meg a xandros weboldalát:) A linux utolsó csiráját is guiba ültették:) -
#1790 Mennek, csak nem ugyanazok. Azaz ugyanazok, csak linuxos fajtájuk. Én pingvinen ugyanugy szövegszerkesztek, programozok, webfejlesztek, internetezek, rajzolok, játszom, csetelek, mint win alatt.
Előző hsz-emből lemaradt, hogy az átlagfelh. használja a rendszert, az "informatikus" (nem szakmai informatikus, csak nem találtam most jobb jelzőt) meg érdeklődik. (gyak. utánajár) -
rlrenegader #1789 Van ott még egy-pár fizetős!!
Sőt!! VAn mostmár egy nagycsomó fizetős szutyok, hála a sok win-user
"áttérésének"!! Jönnek, aztán felrakják a sok sz_rt, utána meg kérnek
serialt hozzá, meg crack-et... Egyre siralmasabb! :((( -
#1788 Nem is igazán akarok áttérni megmondom őszintén. Kipróbálni akartam. Úgy voltam vele, hogy ha mennek azok a cuccok amik kellenek akkor maradok. Merthát gyorsabb, stabliabb, biztonságosabb és a többi ... :) -
rlrenegader #1787 Na az utolsó mondatod az király!! :DDD
Felébredtem egyből, pedig már kezdtem álmos lenni!! :DD
Sajnos tényleg ez volt mostanában! :((( De kávé helyett fasza!! :DD -
#1787 Nem az a kérdés. Az jó ha ismerkedik vele, jót tesz az informatikának is, s ha ugy csinálja akkor magának is.
az a nagy helyzet, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy a windowst az átlagfelhasználóknak készítik, a linuxot az informatikusoknak. Pingvinünk sosem lesz olyan kitt-katt mint a win. (hálisten. bár most ott a fizetős Xandros:))