• öregharcsa
    hello

hmm....messzemenőleg sok mindenben egyetértek veletek, de nem mindenki akar ezekkel bíbelődni.(igen tudom akkor menjen a vinfoshoz).

sokan szeretnének egy olyan rendszert ami megbízhatóan működik és nem kell vele sokat babrálni ,de mégis ellátja azokat a teendőket amit megszokott a billgenya oprendszerén.

nincs minden embernek winfosra pénze(30-40e ft!)(pláne ha van több gépe és azt is hitelre vette)ezért megpróbálkoznak a linux-al mint alternatívával.(ez nem túl szép szó a linuxra nézve mert többet érdemel és ahhoz képest hogy egyes disztribek tök ingyenesek nagyon profi oprendszer, de ezt most hagyjuk)

egy alap felhasználó mint pl.a feleségem és a lányaim szeretnének internetezni,dokumentumokat szerkeszteni, rajzolgatni és egyéb kis programokkal szórakozni netán játszani.Nos ezeket meg lehet találni a linuxon is de van amelyikkel sok a macera.(ha nem értesz hozzá)
    A legtöbben csak a "klikk-klikk telepítek és megy" megoldást ismerik ami itt nem mindíg így van(sőt).
    ezért bármilyen program telepítése számukra katasztrófa.
    szerintem nem baj ha kitalálnak olyan linuxokat ami egyszerűbben működnek(a felszínen) könnyebben kezelhetőek és még egy egyszerű felhasználó számára is érthetőek.(attól még maradhat a parancssor ha valakinek ez a lövése)(sőt kell is!!)
    sokan utálják a grafikus felületű megoldásokat, lúzernak tartják azt aki ezt szeretné használni.
    pedig ez csak egy egyszerűsíteet héj a mindennapi emberkék számára ami praktikus és felhasználóbarát.
    nem mindenki születik programozoi aggyal és affinitással és nem is érdekli hogy hogyan működik ez a dolog.ők csak használni szeretnék a gépüket!!

számotokra a SUSE egy korcs (na meg a xandros),de szerintem meg egy olyan fejlődési szakaszban lévő oprendszer ami megkedvelteti és megpróbálja széles körben elterjeszteni a linuxot.
    az hogy milyen módszerekkel az már egyéni megítélés(automata telepítési folyamatok,online csomagfrissítés..jó kis mézesmadzag) szerintem határozottan fejlődik a rendszer(és most egy kis hardcore beszólás: de ez már nem linux!!)

emlékszem amikor még egy számtech boltban dolgoztam(1995->) mint hardveres és jöttek be a linuxos srácok(a müegytemről) próbálgatni az akkor még gyenge graf képességekkel megáldott linuxot telepíteni, mit szívtak vele és mekkora öröm volt mikor sikerült nekik valamit jól megcsinálni...mindíg csodáltam őket a kitartásukért az eszükért és a megoldóképességeik miatt...az ilyen embereknek köszönhető hogy most itt tart a linux.
    felnőtt egy olyan "oprendszer" árnyékában (és bizonyos dolgokban meg is haladta) amit milliók használnak az egyszerűsége miatt és e felé tart a linux is ami egy nagyszerű dolog.(mármint a széleskörben való elterjedése)

az hogy ennyi grafrendszer van rajta(minél több annál jobb) és hogy ennyire egyszerüen működik az egy nagyon jó dolog, de a lényeg az oprendszer szíve még mindíg ugyanaz!

további szép napot

üdv