• kogasom
    "nemrég raktam fel a windowsot.van két hardiskem,mint a kettőt két partícióra osztottam.szóval egyik hard disk c,d másik e,f. és az f et gondoltam meghagyni linuxra.(150 gb gonoltam elég lesz.) felraktam rá a linuxot,azt se tudom hogyan :D mert még ilyesmit nem telepítettem :D szóval felment és felismerte az ubuntu a 4 partíciót."

Ez így van jól. Lát minden partíciót.

"én ezt nem akartam,csak azt akarom,hogy a saját partícióját ismerje, oda töltsön,telepítsen."

Nem fogja piszkálni. Alap beállításon csak becsatolja a /media/ könyvtárba (hda1, hda2, hdb1 ha minden igaz). Amúgy meg csak ki kell venni a /etc/fstab -ból a wines partícióra vonatkozó sorokat.

A windows meg felismert 3 partíciót,azt meg nem amin a linux van,pedig úgy jobb lenne,ha a windows mindet felismerné..."

Szép világ lenne, ha a windows alapból kezelné a linuxos partíciókat.

"most a linuxban van valami hiba,és újra kell rakni,szóval nem ártana egy leírás."

???

"most tudom,hogy úgy kérdezgetek mint egy óvodás,de 4-5 éve windowsos vagyok és tudod a szokás hatalma. nem kérem hogy nekem mindent leírj,de mivel a googlet nem tudom olyan profin hasnzálni,adhatnál pár linket,ahol bevezetnek engem mindenbe. ha lehet akkor ubuntu -sat kérek szépen,mert az a linuxom van meg."

http://www.hup.hu

"remélem jól választottam,mint ahogy írtam főleg programozásra,programok tesztelésére fogom majd használni (c/c++) majd ehhez is kell keresnem pár progit,fordítót,szerkesztőt meg iyeneket... na de ez a jövő zenéje..."

fordító: gcc, make , szerkesztőből sok van, én nem nagyon programozom, viszont a sima gedit úgy tűnik tud code highlighting-ot

"így első ránézésre,használtam 10 percet,szerintem hozzálehet szokni,igaz majd kell szereznem olyan progikat,amik windows alatt beválltak,pl. total commander.de ezek is majd lesznek."

total commander ~ Krusader, vagy ha nem kell olyan szépnek lennie, akkro midnight commander (mc)

"egyik linken olvastam (ti adtátok) hogy a linuxot szétszedhetem,összerakhatom,ezt nem értettem meg,mert ahgy így ránéztem,nem tud többet mint a windows,bár igaz,hogy én ezt 10 perc alatt nem tudom felmérni,mint ti vetránok,akik már sok-sok éve hasnzáljátok."

Ha egy nyers debian sarge-ot raktál volna fel, gyorsan rájönnél, hogy is van a szétszedés/összerakás :)

"és van még gondom ami most eszembejut.MSI wireless 802.11g adapterem és a netet garant nem tom majd beállítani,szóval ahhoz is kéne egy kis tutorial.drivert is béna vagyok keresni,mert soha nem volt újra szükségem az MSI geforce fx5700le kártyámhoz..."

Wireless: nem értek hozzá, még nem volt rá szükség
    Nvidia driver: sudo apt-get install nvidia-glx nvidia-kernel-common linux-386