ezer köszönet ezekért a linkekért....így már egy kicsit könnyebb lesz megismerkednem a linux-al...
igaz telepítettem már jónéhány disztribet de most hogy elolvasom legalább majd sejteni fogom hogy egyáltalán mit is csinálok....
már nagyon régóta szeretnék egy nálam jól működő linux rendszert a gépemre de pl a hálózat összelövésénél mindíg elakadok bizonyos linuxokon...eddig ami "jól" települt (mivel nem értek hozzá nekem ez már siker volt)és a netet is használni tudtam egyből az a SUSE linux volt ,de valamiért nem nyerte meg a tetszésemet...
ezért más linuxok után néztem de valahol mindíg elakadtam + volt olyan hogy már rendszerindításnál fagyott az oprendszer(tuti azért mert nem értek hozzá)...
ez sajnos pont annál következett be amit sokan nagyon dícsértek(mandriva) így nem is tudtam megnézni hogy hogyan is működik....sajna
de nem adom fel, tovább próbálkozom amíg meg nem ismerem ezt az operációs rendszert mert nagyon tetszik az a hozzáállás hogy mindenki igyekszik inkább jobbá tenni mint hogy anyagi okokat szem előtt tartva csak lehúzzák a nagyérdeműt....