• Free
    jah olvastam de _madrivát használok

LaciMaci nincs olyan hogy legjobb:
    A legismertebbek szerintem de itt vannak okosabbak majd kijavítanak

Debian - Eléggé bonyolúlt telepíteni beállítani igazi fapados disztribució bár egyre joobban terjed mert teljessen ingyenes maradt mindenféle szempontból . ehez fejlesztik sztem a lektöbb kis programot mivel több ezren fejlesztgetik. elsősorban szervernek ajánlom otthonra nem igazán

Red Hat Ez elsőrosrban kereskedelmi verzió lett sajna . eléggé kényelmes felhasználóbarát rendszer de még nem torzúlt el teljessen a Win Felé de ami késik nem múlik. ez is eléggé elterjedt használják mindenre szerverre és ottthon is.

Mandriva. egy igazi redhat clone klegalábbis abból nőtte ki magát szintén szervernek és otthonra is ajánlom eléggé egyszerű a telapítése és beállítása ha otthonra kell

Fedora ez a Red Hat egy olyan változata ami ingyenes maradt és átlag ez fejlődik gyorsabban mint a red hat mert ebben próbálják ki az új csomagokat. ami ebben beválik az megy a fizetős redhatba

Suse sztem ez egy igazi buta titkárnős disztrib mint ahogy itt már ezt a kifejezést alkalmazta valaki. igen felhasználóbarát elsősorban otthonra ajánlom minden kezdőnek.

UHU -- hát ezzel nem tudok mit kezdeni elméletileg az első magyar disztrib amit magyarok fejlesztenek. bár sztem ez is egy eléfggé erőteljes redhat clone

Black Panter szintén egy magyar disztrib elsősorban szerverekrre kezdték ha jól tudom de ebben nem akarok hülyeséget mondani de ez is magyar és azt halottam eléggé felhasználó barát bár kezdőnek nem ajánlom... ( ez csak hallomásból mondtam mert még nincs vele szeméályes tapasztalatom)

És még van sok kis ezer disztrib minden másra kifejlesztve. ha most kezded akkor vagy UHU vagy suse hogy megértsd az alapokat. Már majdnem minden disztrib ben van magyar nyelv de a tutorok és egyéb readme még mindig angol úgyhogy az nem árt ha van

És akkor most kérném a gyakorlottabbakat javítsák ha sok hülyeséget hordtam össze :c))