4228
-
tomo #1466 van kubuntu is , kde ubuntu.
lehet ilyet latott. -
#1465 amúgy meg szép listát felsoroltunk és mindent elmondtunk róluk nagyvonalakban ami elég ahoz hogy önnálóna választani tudj
ja és az nem kubuntu hanem ubuntu ...
tudod olvasni és olvasni -
#1464 a kitartzás nem erősséged..
Amikor telepítetted a mandrivát azzal a szép grafikus felülettel mindjár az oprszág után a kérdése az az hogy milyen egeret használzs ha ott nem állítottad át a sjaát ízed szerint akkor azt mondja hogy bármilyen ps2 es vagy usb stzabványos egér. ez amolyan jolijoker meghajtó t jelent. nekem volt kb eddig 20 25 féle egerem a a ps2 től az usb s ig jelenleg egy G7 es wireless egeret hazsnálok és lazán megy.
jah volt serial buszos com1 re kapcsolódó görgős egerem is és azzal is ment . ( az volt a biztonsági tartaléék ha elszáll a hitech cucc)
Szóval nem hinném hogy az egér szállt el vagy hogy nem ismerné fel. inkább csak nem figyelsz
A neten szintén telepítésnél megkérdezi a telepítő hogy milyen netet szeretnél beállítani milyen protokollal és aki egy kicsit is netezik már pedig te netezel hisz itt vagy akkor tudod hogy az adsl pppoe kapcsolat ha azt választod ki akkor mindent magától beállít csek meg kell adnod hogy a géped dhcp ről szedje az ip t és hogy mi a felhasználóneved és jelszavad.
Ha amadrivával nem boldogúlsz akkor sztem inkább XP z.
Akkor te vagy az a kategória akinek nem való a linux -
LaciMaci #1463 Esetleg Kubuntu?
-
LaciMaci #1462 OK
De azért mondhatnátok másik Linuxot mert oké, hogy bajlódni kell, de azért durva, hogy az egeret nem ismeri fel én meg csak billel nemnagyon tok mit kezdeni!
HELP! -
#1461 bajlódni mindegyikkel kell valamennyit. és nem csak a distrotól függ hanem a gépedtől is...
úgy nem is nagyon lehet meglenni linuxban, hogy ne ismernéd meg valamilyen szinten a lelkivilágát. -
LaciMaci #1460 Nah ezt a Linuxot feladtam!
Nem ismeri fel az egeret...ezzel nem bajlódok!
Melyiket lenne még érdemes letölteni???
Gyors válaszokat kérek! -
#1459 Ja még valami : a Datanet kapcsolatnál próbálkozz FIX IP cím megadással:
ezekkel: 194.149.0.157 194.149.0.156 vagy: 194.149.1.52 -
#1458 Elvileg az egérnek alapból menni kell és állítgatni sem kell semmit. Esetleg a BIOS-ban lehelne megnézni hogy ott van e valami beállítási lehetöség a PS2-es portra. ( szerintem )
Az internethez valahol a hálózati beállításoknál a hálókártyádhoz pppoe kapcsolatot kell beállítani, ahol meg tudod adni a felhasználó nevet meg a jelszót is. ( régebben használtam mandrivával datanetet - akkor ment, de pontosabban már nem tudom leírni ) -
LaciMaci #1457 PS2 es Samsung Anyzen; ADSL Datanet -
#1456 Én nem biztos hogy tudok válaszolni, de: milyen egér ? (USB , PS2 stb..) Milyen net? ( ADSL, dialup stb.. ) -
LaciMaci #1455 Mandriva Linux 2006 -
#1454 Az egér az durva - a net az már nem olyan nagy csoda. Itt érdemes olvasgathatni: linuxforum.hu + még egy jótanács: a kérdésed úgy tedd fel hogy egyáltalán valaki válaszolni tudjon. A tiedre nem lehet. Semmi információ nincs benne. -
LaciMaci #1453 Sziasztok!
Nagyon nehéz ez a Linux nem ismeri fel az egeret és a netet sem bírom beálítani!
HELP!!! -
#1452 A Krusader is tud SSL/SFTP konnekciókat csinálni, elvileg akármennyit, a TC-hez hasonlóan ezek is fülezhetők. FXP képessége viszont nincs (bár ezt szerver oldalról is biztosítani kell). Én ezt használom a céges HP-UX szerverek eléréséhez, azokon csak SSH/SFTP csatlakozás lehetséges.
-
#1451 TLS/SSL-t támogató ftp kliens programot milyet használtok, ha használtok ?
FlashFxp vagy UltraFXP.hez hasonló ha lehet gui-s programot keresek mint pl. a KftpGrabber,Kasablanca,gFTP csak ezeket sose használtam, nem ismerem egyiket sem -
#1450 amúgy mint észrevetted eléggé segítőkészek vagyunk de telepíteni meg configolnin nem tudunk helyetted. ha beírod a google be hogy mit keresel. pl jatek +Linux akkor meglátod milyen hasznos kereső mert kismillió címet dob ki.
Nekem is az a filozófiám hogy nem az a hülye aki nem tud hanem aki nem kérdez de a legkisebb keresési és utánna olvasási késséget sem látom a hozzászólásaidban
Bocsi ez egyéni véleményem .. én elöbb olvasok aztán kérdezek -
#1449 Szövegszerkesztés: Abiword, Openoffice
Videólejátszás: MPlayer
De a Mandrivához úgyis kapsz egy csomó (előzőleg említett) programot, szóval nem kell külön letölteni+telepíteni... -
tomo #1448 itt meg van sok okossag , olvasnivalo, forum.
http://www.linuxbazis.hu/ -
LaciMaci #1447 OK köszi, de én hol találok Linuxos progikat?Esetleg játékokat?Vagy Valami Emulátort? -
#1446 Képszerkesztés (-Photo Filtre): GIMP
Zenehallgatás (-Winamp): XMMS
Netezés: Firefox, Thunderbird, Gaim (MIRC, MSN helyett), GFTP
Webszerkesztés: NVU, Bluefish, Quanta -
LaciMaci #1445 És honnan lehet Linuxos progikat leszedni? -
#1444 minden programnak a gyári honlapjkán meg tudod nézni van e Linuxos verziója. amiket felsoroltál azok mind Wines alkalmaázások . aminek nincs Linuxos verziója arra meg van megfelelően hasonló Linuxos program. ne hasonlítsd össez őket két teljessen más rednszerről van szó. mintha trabanttal próbálnál a marson menni. -
LaciMaci #1443 Nah sikerült Flash Get el töltöm a Mandrivát lehet benne magyar nyelvet választani???
Nekem szerinted jó lesz?
Amire használom:
-Netezés
-CD/DVD másolás
-Zene hallgatás
-Netről való letöltés
-Nagyon ritka játék
Milyen játékok/programok vannak Linux-ra???
A következő progik mennek Linuxon?:
-Incredi Mail
-Nero 7
-DVD Decrypter
-Adobe reader?
-Daemoon Tools
-DVD Shrink
-Everest
-mIRC
-Total commander
-WinRAR
-Winamp
-CdLabel Print
-Flash get
-3D Mark
-Driverek
-PowerDVD
-Photo Filtre
-Macromedia Dreamweaver
-IMGtool
Válaszaitokat várom!
-
#1442 nekem firefoxxal minen további nélkül letölti mindegyiket -
LaciMaci #1441 A http://www.linuxiso.org/ -ról melyik progival lehet letölteni mert Flash Get el nem jön a Böngésző beépített letöltőivel sem jön le mert túllépi az időt és megszakad!
HELP! -
#1440 Sztem pl. a Kanotix többnyire újabb, mint az aktuális Ubuntu. :) Bár pont az XFree - Xorg váltással túl sokat vártak, és most pont azon filózok, hogyan álljak át a céges gépemen, mert egyszer már megpróbáltam, de összeborult a teljes X... :)
-
#1439 ubunturól azt kell tudni hogy nagyon sid:) Azaz ubuntu a legnaprakészebb disztrib, mindig a legujabb csomagokat pakolják bele. Ez nem mindig az előnye, mert többször van bugzás mint a stable rendszerekben. Általában hamar kijavítják őket, de akkor is zavaró tud lenni:)
Másik dolog hogy sokan csak nyomnak egy upgrade-et és mindent felküldenek ami friss csomag. Ez nem biztos hogy előnyös. Én spec akkor frissítek egy csomagot (megnézem miket dob ki az upgrade, vagy aptitude, majd egyesével apt install amire szükségem van) ha vagy bugos ami fent van, vagy ha a changelist-ben olyat ír ami felizgat:)
Igaz van rollback, de az megint instabilitáshoz vezethet ha sok függőség kapcsolódik az aktuális csomaghoz. -
#1438 Minden linux alapértelmezett angol. Viszont vannak nyelvi csomagok amelyek magyarrá varázsolják (bizonyos mértékben a bash-t is (parancssori mód) ill teljes mértékben a grafikus felületeket.)
Tehát linuxból csak angolt tudsz letölteni, majd telepítés után magyaríthatod. (legtöbb disztribben már a telepítésnél is lehet magyar nyelvet választani, így azt magyar nyelven tudod végignyomkodni (amiben biztos vagyok: debian, uhu)) -
LaciMaci #1437 hm?????????? -
LaciMaci #1436 A http://www.linuxiso.org/ erről Magyar Mandrivát lehet leszedni? -
#1435 http://www.linuxiso.org/
Amúgy Windowst annak kai nem nagyon akar belemélyűlni hanem csak felhasználó. kainek csak egy word egy exel meg a játékok kellenek vagy épp csak win specifikus progik kellenek neki.
Linuuxot meg annak aki nem csak a monitort látja és nem csak a billt nyomogatja hanem tudni akarja mit miért tesz a gép. jah és annak akinek tele van a hócipöje azzal hogy fagy a gépe meg hasonló másrészt meg szvsz a linuxnak sokkal kisebb a hardwer igénye is mint pl XP nek vagy 2003 nak. de ez megint attól függ mir ekell. egy szervert már egy P2 esssel is össze lehet hiozni stabilan.
Ch_slatter: Jah az ubuntu kimaradt :c))))
-
LaciMaci #1434 És a Mandriva Linux legújabb TELJES verzióját Magyarba honnan lehet letőlteni??? -
#1433 ubuntu. most jött ki a 6.06-os
letölthető a live cd (nem kell telepíteni a kipróbáláshoz), ha megtetszik, akkor az Asztalon ott egy ikon, rákattintasz és már telepíti is.
benne vannak a Debian előnyei, csak sokkal felhasználóbarátabb...
nekem nagyon bejött. azelőtt Debian-om volt, de nincs annyi idő a világon, amennyit bele kell ölni a finomhangoláshoz. -
LaciMaci #1432 Szia!
Ahogy kivettem a szavaidból a Mandriva elég jó akkor ezt próbálom majd ki!
Bár régebben volt már Mandrake-m!
Kinek ajánlanál XP-t és Kinek Linux-ot??? -
#1431 jah olvastam de _madrivát használok
LaciMaci nincs olyan hogy legjobb:
A legismertebbek szerintem de itt vannak okosabbak majd kijavítanak
Debian - Eléggé bonyolúlt telepíteni beállítani igazi fapados disztribució bár egyre joobban terjed mert teljessen ingyenes maradt mindenféle szempontból . ehez fejlesztik sztem a lektöbb kis programot mivel több ezren fejlesztgetik. elsősorban szervernek ajánlom otthonra nem igazán
Red Hat Ez elsőrosrban kereskedelmi verzió lett sajna . eléggé kényelmes felhasználóbarát rendszer de még nem torzúlt el teljessen a Win Felé de ami késik nem múlik. ez is eléggé elterjedt használják mindenre szerverre és ottthon is.
Mandriva. egy igazi redhat clone klegalábbis abból nőtte ki magát szintén szervernek és otthonra is ajánlom eléggé egyszerű a telapítése és beállítása ha otthonra kell
Fedora ez a Red Hat egy olyan változata ami ingyenes maradt és átlag ez fejlődik gyorsabban mint a red hat mert ebben próbálják ki az új csomagokat. ami ebben beválik az megy a fizetős redhatba
Suse sztem ez egy igazi buta titkárnős disztrib mint ahogy itt már ezt a kifejezést alkalmazta valaki. igen felhasználóbarát elsősorban otthonra ajánlom minden kezdőnek.
UHU -- hát ezzel nem tudok mit kezdeni elméletileg az első magyar disztrib amit magyarok fejlesztenek. bár sztem ez is egy eléfggé erőteljes redhat clone
Black Panter szintén egy magyar disztrib elsősorban szerverekrre kezdték ha jól tudom de ebben nem akarok hülyeséget mondani de ez is magyar és azt halottam eléggé felhasználó barát bár kezdőnek nem ajánlom... ( ez csak hallomásból mondtam mert még nincs vele szeméályes tapasztalatom)
És még van sok kis ezer disztrib minden másra kifejlesztve. ha most kezded akkor vagy UHU vagy suse hogy megértsd az alapokat. Már majdnem minden disztrib ben van magyar nyelv de a tutorok és egyéb readme még mindig angol úgyhogy az nem árt ha van
És akkor most kérném a gyakorlottabbakat javítsák ha sok hülyeséget hordtam össze :c)) -
LaciMaci #1430 Sziasztok!
Melyik Linux a legjobb avagy melyik mire jó??? -
#1429 wikiben "MySQL note" -ot végigolvastad? ill. az apróbetüs részt ami debianra vonatkozik? (persze csak ha debiant használsz)
ill egy hasznos link (de sztem ismered) -
#1428 Köszi a bíztatást :(
Valahogy csak összehozom. a tapasztalatom az hogy itt gyorsabban reagáltok mint a hup on vagy alinuxforum.hu n úgyhogy felteszem itt is a kérdést hátha valaki tudja
Olvasgattam tutorokat
végig csináltam ezt és itt a mysl-connect.cf fileokban van olyan verzió hogy postfix 2.2 felett másképp kell megadni a mysql ben valóó eléréseket
De ugyanakkor a postfix saját oldalán linkelt How-To erről egy szót sem ejt és az itteni beálítások megfelelnek a postfix 2.2 elötti verziókra. lehet ez a gond ha a mail warning.log ban a cant connekt mysql server 127.0.0.1 (111) hibaüzenetnek ?
Csak az zavar enmeg hogyha a socketjét nem találná a mysql nek akkor nem (111) lenne hanem (2) ezt a wikis tutornál kibogarásztam és ment is a connect az egy dolog hogy se a courier se a sasl2 nem autholt onnan de a postfix látta
Várom az ötleteket. esköszöm ha sikerűl megcsinálni én is írok róla egy tutort hogy hol vannak a buktatók és mire kell figyelni .. :(((
A Pöcs kivan már vele komolyan -
Ádám525 #1427 nem tom bekapcsolni nem engedi az at drver kiterjesztése meg vm run és nem futatja le :(