keeper2#1028
Thx. Azon kezdtem már filózni, hogy miért irányítottak át a linuxfórumra? Vagy túl speciális, vagy túl hülye kérdés volt. Én az utóbbira tippelnék.
A fedorának annyi előnye van a mandrivával szemben nálam, hogy rendszergazda képzésen azon tanultunk (azthiszem 7.2). Persze a vicce a dolognak, hogy idő nem volt rá, emellett olyan osztálytársak fogták vissza a csoportot, akiknek egy billentyűleütést is 5x el kellett magyarázni. Épp ezért csak a törvényileg előírtakat adták le, amiben általános használati kérdések nem is voltak, csak a szervereknél előjövő főbb események. Az elején a 10 giga fat32-t úgy gondoltam, hogy azt a rendszer olyan típusra alakítja, ami a legjobb neki (vagyis inkább én rakom fel...). Viszont a maradék nagy partíció mindenképp fat32 kell, hogy legyen, mert időnként a másik gépbe átrakba arról fogom lemásolni az xp alatt a dolgokat. És mint írtátok, az ntfs-t nagyon ajánlott ehhez elfelejtenem. Teszt céljából a másik gépemen virtuális gépen telepítettem kétszer mandrivát. Elösször úgy gondoltam, hogy a második particiót rakom /home-nak, de aztán végül inkább csak a becsatolás mellett döntöttem /win d vagy mi lett a könyvtár elérése. Elötte direkt raktam rá fájlokat ellenőrzés céljából. Tényleg sokkal felhasználóbarátabb a telepítés, ám utána a grafikus felületen csak a hátérkép jött be, és rajta 1 szem óra. Ráadásul mint rájöttem, az egérműveletektől is csak egy menü jött be, ami az órát tartalmazza. Még a leállítást sem találtam meg, nemhogy egyebet. Aztán dos alatt megnéztem, a pqmagic tényleg jelezte, hogy ottvan érintetlenül a fat32 partició, ellenben dos alatt nem értem el!!!
Aztán újratelepítettem, gondolván, én hagytam ki valami kellő csomagot, ezért ráhagytam a csomagok kiválasztását. Másodikra már a lilo-nál leállt az egész és csak rengeteg 99 -est írt ki a képernyőre.