• keeper2
    Egy pár kérdést feldobnék ide. Szóval, most kívánok linuxot telepíteni, első körben a mandriva 2005 mellett döntöttem, de nem értem, miért limited edition? Ez valami lebutítás miatt van benne? Ha esetleg mégsem ez megy, akkor fedora core 4. A célja, hogy dc-n töltögessek vele, esetleg néha 1-2 fájlt webről (de alapvetően web böngészés nem lesz (azért a biztonság kedvéért felrakom a firefoxot)). Jelenleg a vinyóm úgy néz ki, hogy van egy 10 és 110 gigás fat32 partícióm. Az elsőre menne a linux, ezt úgy lehet átparticionálnia ahogy jólesik, ellenben, a másik partíción lévő adatoknak sérülés nélkül kellene megmaradniuk. Emellett, arról fogalmam sincs, hogyan kellene a másik meghajtót becsatolni linux alatt. Oda tegyem a home könyvtárat, és akkor azon belülről érheti el azokat az adatokat? Viszont ebben az esetben nem takarítja le telepítéskor a meghajtót? Igazából engem oltárira zavar a linux könyvtár-mechanizmusa, mert c64 után dos, majd az összes windows jött, így számomra nagyon idegen, hogyan képzeljem el azt, hogy egy partició bekerül a linux rendszerbe, és mégsem változik meg rajta semmi adat. Erre nincs jü tippem, mit kellene csinálni. Emellett tudtok ajánlani jó dc++ klienst? Lehetőleg olyan kellene, ami át tudja venni a queue.xml-t a bcdc 0.674-től. És, ha a félbehagyott letöltéseket folytatni is tudná, az még jobb lenne.
    Emellett, kinéztem a kaspersky vírusölőt linux alá, bár ez sajna azthiszem fizetős, így csak trial verzió lesz, de legalább addig lesz időm belejönni a linuxba. A tűzfalnál nincsen oktatható típusú? Ahol, ha nem talál szabályt a kommunikációra, akkor tőlem kérdezi meg, mit tegyen vele? Nekem elég primitívnek tűnik az, hogy szó nélkül megnyitok egy portot. Kerióban legalább megadhatom, hogy az adott port melyik programnak legyen nyitva, és ki vagy befelé irányban.