Unreal Tournament
-
Gabo #872 A csalással kapcsolatos írásaitokat olvasva egy világ omlott össze bennem. Eddig reménykedtem, hogy a magyar UT scene mentes a csalásoktól, de a jelek szerint tévedtem. Azt tartom alapvetően hatalmas hibának, hogy a csaló nem veszi észre, hogy mind a saját, mind a mások játékát tönkreteszi. Miért van erre szükség?
A csalás soha nem fogja pótolni a valódi játéktudást. Inkább veszítsek hosszú és kemény küzdelem után, mint hogy bármilyen csalással könnyű győzelmet arassak.
Én az elsők között írtam alá anno az Anti-Cheat peticót. Szomorúnak tartom, hogy az Epic máig nem tett hivatalos lépéseket az aim-bot probléma megszüntetésére, pedig több mint 6000 "aláírás" jött össze csak azon az oldalon!
Azok számára akik nem ismernék. Jelenleg leginkább elterjedt két csalási módszer az aim-bot és a skin cheat alkalmazása.
Az első esetben egy illegális kliens oldali script fut. A lényege, hogy a célkeresztet automatikusan az ellenfél fején tartja. Használata leginkább sniper, minigun, plasma second, shock first fegyverekkel elterjedt. Ahogy hallottam mókás látványt nyújt mikor a plasma sugár több célpont között ugrál, tiszta Star Wars.
A skin cheat esetén általában az illető olyan costum skint használ ami miatt teljesen láthatalan vagy "rosszul" látható. Ezt ha jól tudom már patch-el javították. Ennek ellenére mint ahogy ecettel is tapasztaltuk vannak helyek ahol még előfordul. Ha ezzel vádolnának akaratod ellenére, akkor válts át valamelyik default skin-re és reconnect.
Dikkma:
Jók a képek!