-
Nagydög #5011 Az ami bosszant, hogy nézem a sorozatot, majd szembejön egy cikk aminek már a címe is olyan ami azt tükrözi, hogy nekem ebben a részben valami nagy dolgot kellett volna látnom vagy tudnom. olyanok a moziban nem vagy nem ugy történtek meg.
Egyreszt ez minden hosszu eletu franchise/univerzum sajatja, hogy mindenfele mediumon keresztul nyulik es mindenki aki arrajar hozzateszi a magaet, ami aztan gyakran ellentmondasokhoz vezet.
Masreszt miert bosszantod te magad azon, hogy mindenfele SW nerd tobbet tud az univerzumrol, mint te. Azert SW nerd. Ezek nelkul a "benfentes" informaciok nelkul is ertheto marad a tortenet.
Harmadreszt epp egy sorozatnal kered szamon, hogy miert nem csak a filmekben tortentekre alapoz. Ravezeto kerdesem: A kovetkezo filmben lehetnek olyasmik, amik erre a sorozatra utalnak? Es ha igen, az azt koveto valamely sorozat, kepregeny konyv, vagy balett, utalhat-e mar a sorozatra, vagy esetleg a film utalasara a sorozatra?
A nöi mandaloriánrol se igen hallottunk a filmekben.
Amennyire nekem remlik(az utolso ket fo filmet nem lattam), semmilyen mandalorianokrol nem hallottunk. Talan meg Boba Fett eseteben sem emlitik az eredeti filmek.
és még sorolhatnám a dolgokat amik csak azoknak jelentenek valamit akik minden létező médiát megnéztek és elolvastak, de annak aki mint átlagnéző nem sokat mond .
Az egyik megoldasom a problemadra, hogy ne foglalkozz vele. Enelkul is ertheto marad a tortenet.
A masodik, hogy fekudj ra a felzarkozasra.
Nem azert, hogy ezutan majd te idegesithesd a kiterjedt hatter ismereteiddel a tobbieket, hanem mert csak a megjelent SW regenyek evekre elegendo olvasnivalot jelentenek. En par evente vegigolvasom az X-Wing szeriat, de a Han Solo sorozat is jo, a Republic Commando pedig talan a legjobban megvilagitja, hogy a francba sikerulhetett Palpatinenek az orranal fogva vezetnie a teljes Koztarsasagot es hogy lehetseges, hogy a klonok siman vegrehajtottak a 66-os direktivat(in before the chip volt az agyukban faszsag...)
Ha pedig csak jol akarsz szorakozni a filmek torteneseinek furcsasagain, akkor szerezd meg valhonnan a Tag & Bink Were Here kepregenyeket(asszem 2 darab), hogy megtudd, a legtobb furcsasag mogott e ket utodott szerencsetlenkedese all.
Csak annyit mondanek: Many Both-Hans died to bring us this information...
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2020.12.05. 18:12:01