star-wars-banner.jpg
  • gebali
    Újranéztem angolul is és még jobban tetszett mint elsőre. Csak pár megállapítás ami korábbról kimaradt vagy itt kétséges volt:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Finn és Poe is szép utat járnak be, ami a portable deathstar elleni rohamban csúcsosodik ki, mindketten láthatóan tanultak a velük történtekből a film elejéhez képest.

- Del Toro karaktere (DJ) végülis nem csak egy célt szolgál, ahogy eredetileg gondoltam, hogy bemutassa a "harmadik felet", hanem ő adja Finn-nek azt a kihívást, amin túljutva fejlődik a karakter. DJ ugyanis gyakorlatilag magyarázatot ajánl Finn-nek, hogy miért jó dolog az a menekülés, amit ő a trilógia eleje óta csinál.

- A fordító szerint a "How I missed you, have I" tökéletes fordítása az, hogy "Te kerülsz engem"...

- A háromegyedénél tökéletesen fut össze a két sztori és esnek egybe a csúcspontok. Itt történik meg Rey szüleinek leleplezése, ami azért zseniális, mert Kylo végre olyat ajnál Rey-nek, amit igazi kihívás visszautasítani. Luke-nak nem volt annyira nehét ellenállni a sötét oldalnak, mert sosem akart hatalmat, de Rey egész életében azt akarta, hogy fontos legyen valakinek, és Kylo pont ezt ajánlja neki. Teljesen érthető lett volna, ha átáll, és ez baromira erőssé teszi azt, hogy mégsem tette meg.

- Olyan csöndet moziteremben még nem tapasztaltam a nézőtéren, mint amikor Holdo belerongyol Snoke hajójába. Igazi mágikus pillanat.

- Luke csak két leckét adott Rey-nek.

- Mintha RJ szándékosan gyúrta volna össze a Birodalmat a Jedivel, hogy a kilencedik rész ne egy Jedi remake legyen hiszen nem lehet még egyszer eljátszani a tróntermes jelenetet Snoke-kal. Ez vagy nagy véletlen vagy elképesztő zsenialitás és pimaszság a részéről.

- A Luke-Kylo kiállás hemzseg a jelektől, hogy Luke nincs ott, nem is tudom, hogy nem vettem észre (Luke megjelenése; a fénykardja, amit pár jelenettel korábban tört szét, ott van az övén; a kamera direkt mutatja hogy Kylo lába feltúrja a sót, majd direkt mutatja, hogy Luke-é nem).