-
Pares #4252 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Úgy kapcsolódik Adam Driver színészi játéka az elégedettségemhez, hogy ezúttal arra nem foghatóak ezek a hibák, nem az volt, hogy nem fejezte ki az arca pl. az érzelmeit, egyszerűen szarul volt megírva a Snoke szál és az az utáni történések."
A Snoke szálnak egyetlen hiányossága volt, az, hogy Snoke hátteréről nem tudtunk meg többet. De a történet szempontjából Snoke hátterének nem volt jelentősége. Ugyan úgy, ahogy az eredeti trilógiában sem Sidious hátterének. A Luke-Rey-Kylo-Snoke (gyakorlatilag fő) történeti szál szerintem nagyon jól meg volt írva, új, fordulatos és sokkoló volt, Kylo, Rey de még Luke is sokat fejlődött karakterként, Snoke-tól pedig megtudtuk azt, amit kellett.
De itt van egy részlet egy interjúból arról, hogy RJ mit gondol erről az egészről:
Kérdés: Fans have been obsessed with Snoke’s origins since “The Force Awakens,” and while we get to know him much more in “The Last Jedi,” you don’t necessarily give that answer. Does it matter who he was?
RJ válasz: Not in this story it doesn’t, which is not to say it wouldn’t be interesting — they might explore it in the next movie or elsewhere. I wrote this script before “The Force Awakens” came out, so when I wrote it, the “Who is Snoke?” mania hadn’t arisen with the fans yet. Even if it had, my perspective is it’s similar to how the Emperor was handled. The first three movies you know nothing about the Emperor because you don’t have to, because that’s not the story. You know exactly what you need to know. Whereas in the prequels, you know everything about him because that is the story.
In this movie, Rey doesn’t really care where he comes from, so if in any of their scenes he had stopped and done a 30-second monologue about how he is [Darth] Plagueis or whoever, Rey would have blinked and looked confused and the scene would have gone on … and we would have ended up cutting it in the editing room because it doesn’t matter to the story right now.
Én is nagyon szerettem volna megtudni, hogy kicsoda Snoke, honnan jött, de ha ez azzal járt volna, hogy az egyik legjobb jelenetet a SW történelmében megszakítsák egy nem oda illő mesével arról, hogy ő kicsoda, akkor inkább nem. El tudod képzelni Luke és Vader harcát úgy, hogy közben Sidious röviden elmeséli az előzménytrilógia történéseit?
De a SW univerzumon belül is ki tudhatja, hogy ki volt ő? Kylotól, Huxtól és az Első Rendtől legfeljebb azt tudjuk meg, hogy hogyan lett ő a vezérük, de hogy valójában kicsoda ő, azt szerintem még Luke se tudja.
Snoke-ról a Visual Dictionary is azt írja, hogy nagyon rejtőzködő, alig találkozott vele valaki személyesen, de még ebben az esetben sem fedi fel a valós énjét... Szóval legfeljebb róla is csak Palpatinehoz hasonlóan fogunk megtudni valamit, és talán így is van legtöbb értelme. Látva, hogy a Disney reagál a visszajelzésekre, szerintem a IX-ben vagy saját maga visszatér (mint ahogy Luke is biztosan vissza fog), vagy kapunk valamilyen flashbacket róla, vagy hasonló módon fog róla mesélni valaki, mint Luke Reynek az előzmény trilógiáról. Rey magával vitte a Jedi könyveket, szóval még az is forrása lehet a Snoke-al kapcsolatos infóknak (ha esetleg ő az első Jedi).
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.19. 19:28:02