star-wars-banner.jpg
  • Prof William
    Szombaton és is megnéztem és minden hibájával együtt tetszett. Volt 1-2 tényleg kiszámíthatatlan jelenet benne ami igazán tetszett. És végre nem szolgaian másoltak, mint az előző részben. Szerintem sokkal jobb volt mint az előző rész. Az -a szolgai másolás mellett- eléggé visszafogott volt és csak bevezetésnek volt jó. Most már emelték tétet.

De ami nagyon béna volt az
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hux és Poe marhulása a rádión. Egyszerűen annyira nem illett az egész SW film hangulatába az jelenet hogy arra nincs szó. Ez az eröltetett "Háháháh ÉRTED HUMOR HÁHÁHÁH!"még egy Marvel filmbe is gáz lett volna nem hogy egy SW-be.,

Finn új társa kb egy az egyben kimaradhatott volna a filmből senkinek sem tűnt volna fel. De ha már mindenképpen kellett, egy ázsiai karakter miért nem castingoltak valami jobbat ennél pufi gömböcél? Az első fél órában két olyan Ázsiai karakter is meghalt aki sokkal karakteresebb lett volna erre a szerepre. Nem nem az baj hogy nem volt csinos de ezen kívül kb 0 kisugárzása volt. A Nagy Fal cimű film Noname Background Chinese Girl 14 - szerepre talán jó lett volna de egy majdnem egy Finn kaliberű szerep? Ez gáz volt.

Az Űrcsaták

Eddig is max már száz kilométerről lövöldöztek egymásra a hajók -sőt néha tiszta 17-ik századi ágyúsortüzeket adtak agymásra mint a Sithek Bosszújában- miközben a vadászgépek II. világháborúbeli dogfightokat meg fordulóharcokat produkáltak. És erre most meg kell lepődni mert bombázók lebombáztak egy hajót? Star Wars! Amúgy is ki tudja milyen tech van a mögött amikor ledobják a bombákat. Ha szabadesésben indulnak el akkor miután átestek a gép pajzsán ugyanúgy folytathatják az útjukat . Amikor meg a lila hajú Milf beleugrott Snoke vezérhajójába (meg ahogy néztem azon kívül még jó pár hajó kapott az áldásból) egy pisszenés se hallatszott a moziteremben. Rendkívül hatásos jelenet volt. Az mondjuk más kérdés, hogy ezt eddig miért nem próbálták ki de így is jó volt.

Az üldözés...

Bár Hux nem mondta bele képünkbe gonoszul röhögve hogy "Háháháháh most kivéreztetem a lázadókat" de a viselkedése "Azért lőjük őket nehogy elfelejtsék hogy mögöttük vagyunk" meg az egész követés tényleg csak egy jól kitervelt szadizás volt. Ki is mondták már többször is, hogy a Új Köztársaságbak annyi + az Ellenállást is szétverte a First Order. Leiáék voltak az utolsók. Hux (és valószínűleg Snoke is) szadista volt. Tudták hogy nincs már semmilyen hatalom ami megmenthetné az Ellenállást. Had kergessék őket egy ideid, miközben ők tudják hogy halálra vannak ítélve. Ez a rettegéskeltés tipikus Sith módszer sőt még ők is fel tudják használni ezeket az erőket. A halálosan sebesült Darth Bane egyszer sorban kivégezte valami guberáló 3 fiát és végül őt magát is hogy a belőlük ráadó rettegés és iszonyat energiáit megcsapolva megmentse a saját életét. Ja és végén az EGÉSZ ELLNÁLLÁS elfért az Ezeréves Sólymon. Hányan maradhattak? 50-nél biztos nem többen.

Snoke
    Kb ugyanannyit tudtunk meg róla, mint anno Palpatineről az első három filmben. Ő a fő gonosz, ő vezeti a gonoszokat és átállított magához valakit. Kb. Palpatine is ezt tudta csak felmutatni az eredeti trilógiában és senki sem sírt hogy nem ismerjük múltját. És ahogy legyőzték? Árulással... A "Sithek módszere az árulás" ahogy Palpi régen mondta. Snoke annyira el volt foglalva Rei szadizásával , hogy nem fogta fel hogy Kylo kétértelmű gondolatai/érzései. Ráadásul Kylo nem is próbálkozott valami nagy erőtámadással, hanem a lehető legapróbb lépésket tette. Arra használta az erőt hogy megnyomja a fénykart bekapcsológombját. Abban a nagy erőtombolásban Snoke észre sem vette ahogy -gondolom minimális Erőt használva- lassan centiről-centire odafordítja a kardot majd aktiválja. Szerintem igazán ötletes orvtámadás volt méltó egy igazi Sithez.

Phasma
    Kb annyit szerepelt mint Boba Fett és annyi is volt a szerepe. De ő legalább jobb halált kapott mint Fett akit Han már-már Benny Hill showt idéző bénázással küldött a másvilágra. DE! Anno gőzöm sem volt hogy ki ez Phasma csak az elmúlt napokban néztem utána hogy úgy sztárolták, mintha valami nagy ász lett volna. Címlapokon szerepelt + Képregény/Könyv is született róla ráadásul a Trónok Harca Birenne-je játszotta. ENNEK A fényében más értem hogy miért voltak sokan dühösek hogy ennyivel le is tudták a szereplését. Ha a filmek előtt még csak nem is tudtunk volna róla, akkor ez nem következett volna be. Betudtuk volna a "N+1 főgonosz fogmedje megdöglik" -nek az egészet.

Kylo és Rey

El kell mondanom hogy MOST MÁR VÉGRE ÉRTEM hogy miért volt olyan Kylo az előző részben mint amilyen. Az a rohadtul irritáló pózoló, Vadermániás, nyavalygós dührohamos, szétkaszabolom-a-szobát-mert-dühös-vagyok dühös tini mégis illet a történetbe, mert az előző épizód végén végre megkapta azt a nagy büdös taslit ami már régóta érett neki. A magával annyira nagyra lévő "Hurrdurr ÉN VAGYOK DARTH VADER 2!" - idiótát elverte egy kiugrott rohamosztagos és egy lány aki életében akkor fogott kardot a kezébe. És Kylo TANULT A HIBÁIBÓL! Nem söpörte félre dolgokat mint a legtöbb gonosz, hanem megrendült a lelke mélyéig. A film remekül megmutatta hogy tényleg gödör alján találta magát, és még mestere is csak röhög rajta a béna pozőrön. És innen sikerült felállnia és a First Order vezérévé válnia. Kis túlzással többet jellem fejlődött mint Anakin is Luke összesen az előző filmekben.

Nem hittem volna de igazán jó "gonosz" karakter lett belőle a végére. Még sokat kell fejlődni míg igazi vérgeci Sith Lord lesz belőle de már rálépett erre az útra és ezt a film remekül mutatta be.

Rey is sokat fejlődött, bár ő nem olyan látványosan mint Kylo. Jók voltak a jeleneteik együtt.

Luke

[spoiler] Nem alázott senkit se kivetülésként hiszen nem csinált mást mint hogy oltári módon megtrollkodta Kylot azzal hogy valójában ott sem volt. Persze maga kivetítés elég komoly dolog volt de egyrészt Jedik legszentebb helyén tartózkodott, másrészt bele is halt a végén. igaz hogy 100%% hogy látjuk még Force Ghostként (hiszen Kylonak is mondta) de ezt a szép eltűnős halált szerintem a trilógia végére kellet volna tartogatni. Úgy sokkal nagyobbat ütött volna, ahogy átadja a stafétát az új nemzedéknek. [/spoiler

Mindent összevetve nekem tetszett a film.