Star Wars
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Extended Death Star Meeting Scene
And Your Call Yourselves Human
Grand Moff Tarkin (Peter Cushing) RARE Outtake
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2017.04.14. 12:37:31
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

WoT dagohun RiP, WT dagohun RiP
Vagyis ahhoz, hogy a Köztársaság elbukott, nagy mértékben hozzájárult, hogy az ezer éves béke során a rendszer egyre korruptabb lett, és hogy a Jedik egyre jobban elkényelmesedtek, közben pedig a Sithek a háttérben kényelmesen tervezhettek úgy, hogy a létezésükről mit sem sejtettek.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.02.17. 14:20:59
Tudom tudom az "az erő ködbe burkolózik" de hogy még csak gőzük se legyen... Hol az a híres Jedi megérzés?
Az egész előzményben tiszta inkompetens a Jedi rend. Pl a szentáusban sem hisz senki KÉT JEDINEK akik személyesen tanúsítják hogy a Nabbo blokád alatt van és őket is meg akarták ölni.
Meg "Jé valaki hadsereget klónoztatott, amiről eddig nem is tudunk? Na mindegy bár semmit sem tudunk róla de ha már megvan akkor használjuk."
Meg amikor ott hüledeznek, hogy húú háááá 200 000 Katona meg további 500 000... Nem azért de egy alsó hangon is bolygók ezreiből álló galaxiosban az lenne a minimum hogy a Köztársaságnak alapból MILLIÁRDOS nagyságrendű hadereje van. Nehogy már úgy kelljen a sufinban összedobni pár százezer katonát....
Vagy a Geonosison ahol tucatszámra kaszálták le őket a harci droidok. Anno úgy képzeltem, hogy fölényesen max 1-2 veszteséggel győznének.
Anakint is ott csesztetik ahol érik. Szinte ők lökik a sötét oldalra.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
the world is mine
The Matrix has you...
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Most már rémlik hogy anno az első Sith War is úgy indult hogy egy szerencsétlen (vagy éppen szerencsés) útvonal feltérképező hajó a Sith Űrbe tévedt és megtalálta Korribant.
A másik meg...ahogy mondod. Nem hinném hogy még olyan nagy dolgok lennének a galaxis 1/3-ban ami a maradék 2/3-ben ne lenne megtalálható. Vagy legalábbis az ottani civilizációkat nem érdekli.
Ezzel az erővel akár egy komplett Sith Birodalom is lehet ott még valahol. 😊
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.02.09. 15:45:33
"There are established safe hyperspace routes that were scouted out by an unknown species 50,000 years prior to the events in Star Wars Episode IV: A New Hope (1977). These routes made interstellar trade and eventually the establishment of the Republic possible. New routes are almost never scouted out, mostly because the end coordinates might place the travelling ship inside some star or planet."
Vagyis valaki nagyon régen feltérképezte/felfedezte azokat az utakat, amik most ismertek, és utánuk mindenki csak ezekre építkezett. Újakat meg nem lehetetlen, de életveszélyes feltérképezni. Meg igazából ha azt vesszük, egy galaktikus civilizációnak bőven elég az is, ami fel van térképezve, így valahol érthető is, hogy nem nagyon sietnek az ismeretlen régiók felfedezésével. Ez nem jelenti azt, hogy egyesek nem térképezték fel bizonyos részeit.
The Matrix has you...
Bár a felderítetlen régió mindig jó ütőkártya ha új fenyegetésekről vagy elkóborolt Jedi mesterekről van szó. 😊
Nincs még rajta a térképen, de kb így néz ki 2D-ben az SW galaxis:

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.08. 19:09:07
[merlinw.org]
Ezt honnan vetted? Különben is teljesen lényegtelen, hogy milyen adatokat tartalmazott, ha egyszerűen a Galaxisnak egy ismeretlen szegletét ábrázolta. Játszottál valaha puzzle-t? Egy darabról meg tudod mondani, hogy pontosan hol helyezkedik el egy olyan képben, amiről nem tudod, hogy mit ábrázol? Az sem mindegy, hogy milyen térképnek a részletét mutatta. Lehet, hogy a térkép többi része nélkül (szándékosan) teljesen használhatatlan. Ráadásul a SW Galaxis jó nagy része feltérképezetlen, pont azért, mert nem ismertek az oda vezető biztonságos hiperűrútvonalak. Ez a térkép meg valószínűleg egy ilyen biztonságos hiperűrútvonalat tartalmazott Ahch-To-hoz.
"Hülyeség az egész alapötlet mint maga a film is."
Nyilvánvaló volt, hogy erre megy ki az egész, megint egy értelmetlen értetlenekdés, kötekedés és szarozás, de nem akartam rögtön az elején reagálni rá, mert megint én lettem volna a rossz. Logikátlanságot emlegetsz, de a gondolatmeneted természetesen mellőz mindenféle logikát. Ez is annyira hiányzott a topikból mint a jó öreg "kanyarodó" lézersugaras értetlenkedés.
Tessék, mond meg nekem ebből, a galaxisunk melyik részéről van képszelet.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.02.08. 09:54:26
[merlinw.org]
Én, amikor a filmet néztem, úgy értelmeztem az egészet, hogy ez nem olyan térkép, amire rá van szépen írva, hogy XY rendszer, XY bolygója, hanem megvan adva a kiindulási pont, és akkor az alapján kell ugrálni a rendszerek között, tulajdonképp vakon. Pl. Kiindulási pont Budapest. Van egy térképed, amin a vonal Észak-kelet felé húzodik 5 km-re. Ott lesz egy ellenőrzőpont, onnan tovább 20 km délre, az lesz a következő pont. Itt ugyanerről van szerintem szó, csak 3D-ben. Így viszont szükség van mindkét térképrészre.
Hm, lehet ezt kicsit túlbeszéltük 😄
Utoljára szerkesztette: sanya911201, 2017.02.08. 09:50:03
Ez az útvonal térkép volt R2D2-nál:
Ez meg BB-8-nál:
R2D2 Luke visszavonulása óta kikapcsolva volt, ráadásul C3PO-tól tudjuk, hogy nem tudták hogy a térkép/útvonal többi része a R2-nál van. BB-8 térkép részlete pedig C3PO szerint ismeretlen/feltérképezetlen rendszer(eke)t tartalmazott. Magyarán csak a két tékréprészlet összeillesztésével tudták megállapítani, hogy Luke merre van.
[merlinw.org]
Most erre mit lehetne mondani? Egyszerűen csak nevetni tudok a hozzáállásodon.
The Matrix has you...
Egyébként személy szerint elolvastam az összeset és jelenleg is a polcomon van hiánytalanul a teljes ~400 kötetnyi angol/magyar regénykollekció. Majd, ha valaki tudja miről beszél, azzal leállok vitázni.
Pares, téged meg pihenőre foglak küldeni, ha nem vagy képes legalább egy húszas IQ-t megütni a hozzászólásaidban. Húsz. Az nem sok. Tényleg.
[merlinw.org]

mert előbb-utóbb valaki pofán vág az Életben
írj még sokat ide.Ugye ezek jedi okosságok amiket irtál?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Érdekesen álltok néhány dologhoz, de hát nem vagyunk egyformák, nem kell mindenben egyeznünk, de azért a másik véleményét nem illik kinevetni...legalábbis kúltúr-körben. Ehhez jó lenne, ha tartanád magad, mert előbb-utóbb valaki pofán vág az Életben. De amúgy nekem ez is mindegy 😊
The Matrix has you...