5229
star-wars-banner.jpg
  • Zozo0122 #4226
    Nyilván a film problémái egyezményesek, a Star Wars Hibabizottság határozta meg őket, én pedig tévedek, mert nem éppen ugyanazt mondom :D
  • Pares
    Én meg leírtam a véleményem ezzel a "tengernyi mély problémával" kapcsolatban, amit felsoroltál. Vannak problémái a filmnek, nem is egy, de nem ezek...
  • Zozo0122 #4224
    Épp ez az.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy Kylo tudja, hogy ezt meg lehet csinálni és hogy bele lehet halni, valószínűleg Luke végét is érezte, de attól még tudja, hogy veszített. (Mikor összekötötték őt és Reyt, akkor mondta a lánynak, hogy tudom, hogy nem te csinálod, mert belehalnál.) Kicsiben ez már gyakorlat volt, Leia és Luke is nyomta a Jedi Visszatérben, de hogy Luke ide eljutott (És Snoke is!), hogy kivetíti magát máshová, azt nem is gondolhatta.
  • Prof William
    Jaja ez volt az egyik kedvenc jelenetem.

Kylo
    úgy nyert hogy közben valójában nagyot vesztett. Ja és persze közben flotta fele is elfüstölt a vezérhajóval együtt. ÉS ezt ő is tudta... hogy Luke végleg leiskolázta... és hiába hitte azt hogy most már végre ő a jani, valójában még mindig csak gy idióta kölyök, akit az orránál fogva vezettek, miközben azok(ok) akiknek megölése tényleg elhozta volna a győzelmét leléptek a hátsó ajtón át.

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.12.18. 16:21:51
  • Zozo0122 #4222
    Luke nem alázott? Mit néztetek?:D A teljes Első Rendet megalázta egymaga.

1., Megalázta őket azzal, hogy bár éveken át kergették, nem lelték meg. Akkor és ott bukkant elő, ahol csak ő akart és minden úgy alakult, ahogy ő kitalálta ezt a találkozást.
    2., Megalázta az Első Rend teljes jelen lévő szárazföldi tűzerejét. Oké, nem volt ott valójában, de higyjétek el, sok dologra már ez is elég. Mennyire demoralizáló lehet ez olyan katonáknak (ezek itt NEM klónok, Finn sem az!) akik először látják a fényt, a Jedi oldalt. És az a vállsöprés :D Túlzás volt, de akkor is, hatalmas fricska. Ennyit ér a tűzerőtök, Kylo (És Snoke) nyilván senkik vagytok, a Birodalom sem bírt velem, mit akartok ti...
    3., Megalázta személyesen Kylo Rent. Eléállt, lecsalta, leoltotta, majd könnyedén hárította a támadásait. Majd kijelentette, még ha dühödben meg is tudnál ölni, azt is te szívnád meg. Feldühítette, kihozta belőle a támadást, majd a szégyent, amikor rájött Kylo, hogy ismét ő a gyökér, ráadásul mindezt a vezérkar szeme láttára. Megjegyzem, szerintem mindennek az volt a célja, (ami Snoke is el akart érni, de ezzel nincs is gond) hogy Kylot végleg a sötét oldalra taszítsa, nyilván csak azért, hogy kieegyensúlyozza Rey végső döntését. A lány ugyanis nem vívódott, Kylo viszont csekély mértékben még mindig. Így Luke elősegítette a döntést, Kylo most már teljesen "sötét" amiatt, amik az elmúlt órákban érték, Rey pedig "világos", mert meghozta ezt a döntést.
    4., Majd ezek után az újabb fricska mindenkinek: Kylo idióta, Hux idióta, a rohamosztagosok idóták, és az egész Első Rend idióta. Amíg ő,
    szimplán az erejét koncentrálva hergeli az új vezért, addig az ellenállás, ami nagyjából kemény 15 fő lehetett, amiből 3 droid, hátul kislisszolt,
    miközben az a hajó veszi fel őket, ami bár papíron ócskavas, mégis a leghíresebb hajó a galaxisban, és amelyet röhögve leszedhettek volna most is, ha van összesen 2 agysejtjük :)
    Luke minden módon megalázta és demoralizálta őket, közkatonától Kyloig :)

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.12.18. 16:18:54
  • Zozo0122 #4221
    Az amit te csinálsz, az az, amit gondolsz, hogy én csinálok. Nem kötekedek erőltetetten, nem fröcsögök őrült fanboyként, te viszont vakon véded a filmet. Minden egyes mondatomat azóta emésztem, mióta kijöttem a moziból. Ez az én véleményem, mindezt úgy, hogy elég nagy fan vagyok és az átlagnál messze jobban ismerem a loret. (Akár kánon akár nem.) Én ennek tükrében írtam azokat amiket írtam. Értsd így: imádom a Star Warst, és ez az epizód is egy marha jó film, mármint saját jogán, ha nem SW lenne, imádnánk. De mivel hemzseg a hibáktól, első megtekintés után NEKEM ez a film valahol a Baljós Árnyak szintjén van. Nem baj, majd a 9. résszel javíthatnak még ezen. (De még inkább a Solo special epizóddal, attól várok nagyon sokat igazából.)
  • tigeroo
    nekem tetszett hasonlóan a 7. részhez. egy dolog csapta ki a biztosítékot

Leia "akciója" mint valami Mary Poppins
    mi a szarnak kellett ez bele?
  • tigeroo
    igen, valakinek ez már a 7. részben is leesett. de valakinek még most is csak "Picsogó, vader 2-t játszani akaró suhanc"
  • ximix #4218
    Az egyértelmű néha nem egyértelmű.

Kylo nem egy nyavalygó tini szerintem, hanem egy a lelkével küzdő ember, mert szeretné azt a tiszteletet erőt amit a Veder tudott, de lelkéből nem tudja száműzni a fény utolsó szikráját, és ezért olyan dühös, mert kipróbál mindent, hogy csak a sötétség maradjon, de nem megy és be kell lássa ő más milyen lesz.
  • gebali
    Örülök hogy van, aki ésszel nézi és helyén kezeli a filmet :)

Phasma:

Biztos vagyok benne, hogy nem halt meg. Egyszer már eljátszották a halálát offscreen, most mutatták is, de a páncélja előtte simán visszaütötte a lézert és az elektromosság sem fogott rajta. Tuti, hogy lesz még egy hajrá, amolyen running gag az ő állandó visszatérése, szerintem valamennyire még a Boba Fett utótörténeteknek is egy hatalmas fricska lehet.
  • Prof William
    Szombaton és is megnéztem és minden hibájával együtt tetszett. Volt 1-2 tényleg kiszámíthatatlan jelenet benne ami igazán tetszett. És végre nem szolgaian másoltak, mint az előző részben. Szerintem sokkal jobb volt mint az előző rész. Az -a szolgai másolás mellett- eléggé visszafogott volt és csak bevezetésnek volt jó. Most már emelték tétet.

De ami nagyon béna volt az
    Hux és Poe marhulása a rádión. Egyszerűen annyira nem illett az egész SW film hangulatába az jelenet hogy arra nincs szó. Ez az eröltetett "Háháháh ÉRTED HUMOR HÁHÁHÁH!"még egy Marvel filmbe is gáz lett volna nem hogy egy SW-be.,

Finn új társa kb egy az egyben kimaradhatott volna a filmből senkinek sem tűnt volna fel. De ha már mindenképpen kellett, egy ázsiai karakter miért nem castingoltak valami jobbat ennél pufi gömböcél? Az első fél órában két olyan Ázsiai karakter is meghalt aki sokkal karakteresebb lett volna erre a szerepre. Nem nem az baj hogy nem volt csinos de ezen kívül kb 0 kisugárzása volt. A Nagy Fal cimű film Noname Background Chinese Girl 14 - szerepre talán jó lett volna de egy majdnem egy Finn kaliberű szerep? Ez gáz volt.

Az Űrcsaták

Eddig is max már száz kilométerről lövöldöztek egymásra a hajók -sőt néha tiszta 17-ik századi ágyúsortüzeket adtak agymásra mint a Sithek Bosszújában- miközben a vadászgépek II. világháborúbeli dogfightokat meg fordulóharcokat produkáltak. És erre most meg kell lepődni mert bombázók lebombáztak egy hajót? Star Wars! Amúgy is ki tudja milyen tech van a mögött amikor ledobják a bombákat. Ha szabadesésben indulnak el akkor miután átestek a gép pajzsán ugyanúgy folytathatják az útjukat . Amikor meg a lila hajú Milf beleugrott Snoke vezérhajójába (meg ahogy néztem azon kívül még jó pár hajó kapott az áldásból) egy pisszenés se hallatszott a moziteremben. Rendkívül hatásos jelenet volt. Az mondjuk más kérdés, hogy ezt eddig miért nem próbálták ki de így is jó volt.

Az üldözés...

Bár Hux nem mondta bele képünkbe gonoszul röhögve hogy "Háháháháh most kivéreztetem a lázadókat" de a viselkedése "Azért lőjük őket nehogy elfelejtsék hogy mögöttük vagyunk" meg az egész követés tényleg csak egy jól kitervelt szadizás volt. Ki is mondták már többször is, hogy a Új Köztársaságbak annyi + az Ellenállást is szétverte a First Order. Leiáék voltak az utolsók. Hux (és valószínűleg Snoke is) szadista volt. Tudták hogy nincs már semmilyen hatalom ami megmenthetné az Ellenállást. Had kergessék őket egy ideid, miközben ők tudják hogy halálra vannak ítélve. Ez a rettegéskeltés tipikus Sith módszer sőt még ők is fel tudják használni ezeket az erőket. A halálosan sebesült Darth Bane egyszer sorban kivégezte valami guberáló 3 fiát és végül őt magát is hogy a belőlük ráadó rettegés és iszonyat energiáit megcsapolva megmentse a saját életét. Ja és végén az EGÉSZ ELLNÁLLÁS elfért az Ezeréves Sólymon. Hányan maradhattak? 50-nél biztos nem többen.

Snoke
    Kb ugyanannyit tudtunk meg róla, mint anno Palpatineről az első három filmben. Ő a fő gonosz, ő vezeti a gonoszokat és átállított magához valakit. Kb. Palpatine is ezt tudta csak felmutatni az eredeti trilógiában és senki sem sírt hogy nem ismerjük múltját. És ahogy legyőzték? Árulással... A "Sithek módszere az árulás" ahogy Palpi régen mondta. Snoke annyira el volt foglalva Rei szadizásával , hogy nem fogta fel hogy Kylo kétértelmű gondolatai/érzései. Ráadásul Kylo nem is próbálkozott valami nagy erőtámadással, hanem a lehető legapróbb lépésket tette. Arra használta az erőt hogy megnyomja a fénykart bekapcsológombját. Abban a nagy erőtombolásban Snoke észre sem vette ahogy -gondolom minimális Erőt használva- lassan centiről-centire odafordítja a kardot majd aktiválja. Szerintem igazán ötletes orvtámadás volt méltó egy igazi Sithez.

Phasma
    Kb annyit szerepelt mint Boba Fett és annyi is volt a szerepe. De ő legalább jobb halált kapott mint Fett akit Han már-már Benny Hill showt idéző bénázással küldött a másvilágra. DE! Anno gőzöm sem volt hogy ki ez Phasma csak az elmúlt napokban néztem utána hogy úgy sztárolták, mintha valami nagy ász lett volna. Címlapokon szerepelt + Képregény/Könyv is született róla ráadásul a Trónok Harca Birenne-je játszotta. ENNEK A fényében más értem hogy miért voltak sokan dühösek hogy ennyivel le is tudták a szereplését. Ha a filmek előtt még csak nem is tudtunk volna róla, akkor ez nem következett volna be. Betudtuk volna a "N+1 főgonosz fogmedje megdöglik" -nek az egészet.

Kylo és Rey

El kell mondanom hogy MOST MÁR VÉGRE ÉRTEM hogy miért volt olyan Kylo az előző részben mint amilyen. Az a rohadtul irritáló pózoló, Vadermániás, nyavalygós dührohamos, szétkaszabolom-a-szobát-mert-dühös-vagyok dühös tini mégis illet a történetbe, mert az előző épizód végén végre megkapta azt a nagy büdös taslit ami már régóta érett neki. A magával annyira nagyra lévő "Hurrdurr ÉN VAGYOK DARTH VADER 2!" - idiótát elverte egy kiugrott rohamosztagos és egy lány aki életében akkor fogott kardot a kezébe. És Kylo TANULT A HIBÁIBÓL! Nem söpörte félre dolgokat mint a legtöbb gonosz, hanem megrendült a lelke mélyéig. A film remekül megmutatta hogy tényleg gödör alján találta magát, és még mestere is csak röhög rajta a béna pozőrön. És innen sikerült felállnia és a First Order vezérévé válnia. Kis túlzással többet jellem fejlődött mint Anakin is Luke összesen az előző filmekben.

Nem hittem volna de igazán jó "gonosz" karakter lett belőle a végére. Még sokat kell fejlődni míg igazi vérgeci Sith Lord lesz belőle de már rálépett erre az útra és ezt a film remekül mutatta be.

Rey is sokat fejlődött, bár ő nem olyan látványosan mint Kylo. Jók voltak a jeleneteik együtt.

Luke

[spoiler] Nem alázott senkit se kivetülésként hiszen nem csinált mást mint hogy oltári módon megtrollkodta Kylot azzal hogy valójában ott sem volt. Persze maga kivetítés elég komoly dolog volt de egyrészt Jedik legszentebb helyén tartózkodott, másrészt bele is halt a végén. igaz hogy 100%% hogy látjuk még Force Ghostként (hiszen Kylonak is mondta) de ezt a szép eltűnős halált szerintem a trilógia végére kellet volna tartogatni. Úgy sokkal nagyobbat ütött volna, ahogy átadja a stafétát az új nemzedéknek. [/spoiler

Mindent összevetve nekem tetszett a film.
  • Pares

Bocs, de háromnegyede annak, amit ide leírtál, nekem eléggé erőltetett kötekedésnek érződik. Azon, hogy mit akarsz látni vagy mit nem, nem lehet segíteni. De az Első Rend miért lenne vicc a Birodalomhoz képest? Egy csapással elpusztították az Új Köztársaságot, és mostanra majdnem az összes lázadót sikerült kiiktatni. Egyelőre sokkal effektívebbek, mint a Birodalom volt. Luke mikor alázott porrá bárkit is? Annyit csinált, hogy kivetítette magát Craitre, és addig húzta az időt, ameddig bírta, szándékosan nem harcolt Kylo-val, és csak elkerülte a csapásait, hogy ne lepleződjön le, de látszott, hogy nagyon kimerült az egészben. Utána pedig végrehajtotta azt, amire Rey érkezése előtt is készült, egyé vált az erővel, mint Obi-Wan. A visszaemlékezésből kiderül, hogy Luke próbálta megmenteni Kylot, de Snoke már nagyon rég manipulálta, és amikor látta, hogy menthetetlen, végig futott az agyán a gondolat, hogy meg kéne tennie. Hogy ez nem vall Luke-ra? Biztos? Az uralkodót simán megölte volna, ha Vader nem avatkozik közbe. Sőt Vadert is majdnem megölte haragjában. Luke nem egy szent, sose volt az, teljesen természetes, hogy végigfutott az agyán a gondolat. Megalázták Yoda-t? Mivan? Snoke-al kapcsolatban csak az volt a baj, hogy nem mesélték el a háttértörténetét, de az, ami történt, teljesen epic és sokkoló volt. Kylo meg nagyon különbözik Vadertől, Snoke akart belőle Vadert csinálni, csak hogy Vader és Kylo teljesen más háttérrel rendelkeznek. Hála a jó égnek, hogy nem Vader 2.0-t csináltak belőle.
  • Probatbicol
    Yoda-val kapcsolatban 100%-ig igazad van.
  • gebali
    Kössz az ellenérvet. Megsúgom, amit leírtam, kánon volt a Disney előtt, most legenda, de nem cáfolt dolog. De menj csak, ha csak vagdalkózás, személyeskedés és képek posztolása telik tőled, ez van.
    Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.12.18. 13:17:04
  • BaliBoy

Viszlát!
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2017.12.18. 13:10:25
  • gebali
    Akinek baja van
    Yoda-val, az látta az eredeti trilógiát vagy pedig az előzményfilmek gyépés búvalbaszott Yodáján nevelkedett? Pont azért volt ez a Yoda fantasztikus mert visszatért az eredeti, akit az ötödik részben megismertünk. Az a pattogó saláta az előzményekből nem Yoda volt.
  • gebali
    Szó szerint nem ő nemzette de Plagueis-szel volt valami sötét praktikájuk, aminek az eredménye Anakin lett. Persze ez már nem kánon, de az 100%, hogy valamilyen szinten Palpatine Anakin apja (nyilván nem úgy hogy megrakta Skywalker anyut, hanem rávette a midikloriánokat hogy nemzzenek életet, ahogy erről a gyakorlatról mesél is Anakinnak, miközben jelentőségteljesen ránéz).
  • BaliBoy
    Te mi a nyavalyáról beszélsz? Mi az, hogy az erővel mókolta össze???
  • Zozo0122 #4208
    Sajnos tengernyi mély probléma van a filmmel.

Lépjünk túl a nyilvánvalón, Rey senkivé kiáltásán és Snoke banális megölésén. Ezen túl: Az Első Rend egy rakás szar. Huxnak van karaktere, egy veszett eb, még egész szimpatikus is, hogy néha elküldi a picsába Kylot meg a szemébe röhög az elején. Kylot viszont én nem akarom vezérként látni, és igen, ahogy kimondták a filmben is, meg sem fogja közelíteni Vadert. Ergo a sötét oldal karaktere gyenge, és egyáltalán nem karizmatikus. Snoke egész jól lett építgetve, erre epic fail. Sötét oldal kuka, gyakorlatilag nem tudok mondani olyan Sith-et,
    aki ne érdekelne jobban mint ezek ketten. Pedig Kylotól rengeteget vártam, akár visszatérést is a fényhez. Rey tök oké, aranyos a csaj,
    jól néz ki, egész erős, de azért ennyire világtalan ne legyen :D Chewi inkább gyászolt volna, mint hogy poénkodik a porkokkal :D Leia oké volt, de ott kellett volna megadni neki a halált, amikor kirepült az űrbe. Többször kijelentették, hogy a 9. epizódban nem lesz jelenete, CGI helyettesítés pedig ezúttal nem lesz. Akkor ugyan mi lesz? Első mondatban bejelentik, hogy szívinfarktus? Tovább, Luke: istenem. Ez szerintetek Luke Skywalker? Elvonulás oké, elfordulás az erőtől elmegy. De akkor mitől lett ekkora ereje, hogy gyakorlatilag kivetülésként aláz porrá mindent? A gond viszont az, hogy Luke soha nem próbálta volna megölni a saját unokaöccsét. Vadert is át tudta téríteni, talán elbeszélgethetett volna mélyebben Kyloval is. Vagy visszafoghatta volna az erejét. Vagy látva, hogy vívódik a srác, ezerrel kiemeli őt és támogatja. Yoda: vicc. Szerencsétlen. Megalázták azzal az idétlen kuncogással miután szellemként villámot szór. Az első rész sok hibája még el lett nézve, mert úgy tűnt, hogy van egy jól kibontható sztori mögötte, de mostanra úgy tűnik, hogy nem. Ez így nem az igazi, közel sem olyan monumentális az egész, mint a korábbiak. Az Első Rend egy vicc a Birodalomhoz képest, Kylo Vaderhez képest és így tovább. Mintha ez is konkrétan csak egy mellékszál lenne. Én most jobban várom a Solo mellékszálat, mint a 9. részt.
  • gebali
    Valszeg
    neked még nem volt részed "nyelves nyálas pusziban" ha szerinted az az volt :D
  • gebali
    Persze, az is spekuláció hogy Palpatine mókolta össze az Erővel Anakint, de attól még elég egyértelmű.
  • UUUU
    Miert, a Finn akcio a lovegnel mi volt ? Felorakat kozelittik a siklokkal nagy sebesseggel, majd csettintesre visszakerulnek az ajto moge, raadasul ugy, hogy eltolnak egy monologot, mert az azsiai csaj kilokte a sugarnyalab elol, es setalgat 2 lepesre a teljes ellenseges lepegeto flotta elott, akik miert is akarnak megsemmisiteni, setalj mar el oreg, mert az logikus, foleg, hogy elotte mindenki lovoldozni akarta a loveg fele nyomulo siklokat.. Ja es egy nyelves nyalas puszika is elcsattant kozben. Na itt felfordult a gyomrom a hanyingertol, na nem a nyaladzas miatt, hanem, hogy hogyan silanyult az SW, logikatlan romhalmazza.

Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.18. 11:00:07
  • BaliBoy
    S P E K U L Á C I Ó
  • gebali
    Igaz. Van, akinek össze kell kötni a pontokat, más átlátja a segédvonal nélkül is :)
  • BaliBoy
    Abban az egyben (semmi másban) igazad van, hogy szerencsésebb megfogalmazás lett volna így írnom: Az, hogy SZÁMODRA egyértelmű meg, hogy valami tényszerűen el is hangzik nem ugyanaz.
  • BaliBoy
    Olvasd már el azt is amire válaszoltam nagy eszű!
  • gebali
    Szerintem akkor neked vannak komoly fogalmazási problémáid. Különben hogy máshogy lenne releváns az a válaszod, hogy "Az egyértelmű meg, hogy valami tényszerűen el is hangzik nem ugyanaz", ha nem úgy, hogy igenis egyértelmű, csak nem mondják ki.
  • BaliBoy
    Neked komoly szövegértési problémáid vannak. Olvasd el még egyszer mit írtam.
  • Pares
    De elhangzott és egyértelmű is volt.
  • gebali
    Olvasd el a saját kommentedet, most ismerted el hogy egyértelmű csak nem mondjak ki. Akkor hol a belemagyarázás?
  • BaliBoy
    Az egyértelmű meg, hogy valami tényszerűen el is hangzik nem ugyanaz.

Én meg azokat utálom, akik olyan dolgokat is készpénznek vesznek amiről semmi tanúbizonyság nincs, viszont a saját spekulációjukat, belemagyarázásukat bizonyítéknak tekintik.
  • gebali
    Utalom azokat a filmeket ahol a gyepesek kedvéért mindent kimondanak és elmagyaráznak.
  • Pares
    Pedig elég egyértelmű volt.
  • BaliBoy
    Én nem emlékszem, hogy ilyen elhangzott volna. Arról persze beszélnek, hogy majd el fog fogyni az üzemanyaguk, de olyanra egyáltalán nem emlékszem, hogy elhangzott volna, hogy szándékosan ki akarja véreztetni.

És? Ez már megint csak spekuláció nem több. Maradjunk annyiban, hogy a filmekben semmi jelét nem mutatták annak, hogy szadista hajlamaik lennének.

Nekem is fáj bevallani mert nagy rajongója vagyok a Star Wars-nak, de ez a film telis tele volt logikátlan, következetlen eseményekkel. Csalódás volt összességében.
  • gebali
    Ott még egyenlő felekről volt szó, azóta elég sokminden változott.
  • Pares
    Legfeljebb akkor lenne izzadságszagú, ha a filmben nem hangzott volna el kristálytisztán, hogy pontosan ez a célja Huxnak... Hux játszadozni akart a maradék teljesen tehetetlen lázadóval, majdnem össze is jött neki, a kitudja hány ezerből kb. egy tucat tudott a legvégén elmenekülni...
  • BaliBoy
    Akkor kicsit távolabbra ugrassz, majd vissza. Tádáám!
    Ez a magyarázat számomra akkor is izzadságszagú. Amikor még van rá lehetőségük kapásból elpusztítanák majd mikor távolabb kerülnek akkor már előjön a szadista hajlam... :D
  • Pares
    Egyrészt nem hiszem, hogy ilyen mikro ugrásokat lehet csinálni, másrészt meg minek. Pont ez volt a lényege, Hux (és nem Snoke) szándékosan akarta terrorizálni őket az utolsó perceikben, csak idő kérdése volt, hogy szétlövik őket, és ez többször is szóba jött. A lázadóknak nem volt hová menekülniük, why bother?
  • BaliBoy
    Hol/mikor láttunk ilyet? Szerintem egyszer sem. Az SW7-ben sem blokád alá vonták a bolygókat, hogy "kivéreztessék", hanem a bolygópusztítóval szemvillanás alatt eltöröltek a világegyetemből vagy 4-5 bolygót.
    Szóval semmi olyat nem láttunk még az Első renddel kapcsolatban, amiből arra lehetne következtetni, hogy szadista hajlamaik lennének.
  • gebali
    Miért lenne belemagyarázás az, hogy a karakterek a karakterükben viselkednek? Láttuk már hogy az Első Rend és a tisztviselői milyen szadisták, kiélvezik a helyzetüket és a hatalmat a gyengébb felett, ahogy a macska játszik az egérrel. Nem véletlen hogy egyaránt igaz az üldözésre és arra is, amit most írtál.