Nem tudom, szerintem tragikusabb az a történet, hogy a saját szülei adták el, szegény meg bebeszélte magának, hogy biztosan visszajönnek majd érte. Az, hogy Solo vagy Luke gyereke, több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Ha már úgyis erőérzékeny, akkor azt egyszerűbb összekötni azzal, hogy Skywalker, mintsem hogy Solo és még egy másik nő gyereke lenne (ami még jobban out of character), de akkor Luke miért hagyta magára egy olyan figurával, mint Unkar Plutt? És Skywalker ráadásul már van a történetben. Maz arra utalhatott, hogy soha nem jön vissza érte senki, és ezt ő is tudja. Még Kylo is azt mondta neki, hogy hagyja a múltat a háta mögött. Egyébként ebben is ellentétje Kylonak, akinek a szülei "valakik", hősök, szeretik őt, aggódnak érte, és vissza akarják kapni, ő meg erre megöli az apját és majdnem az anyját is. Rey és Kylo a fény és sötétség, több szempontból is egymás ellentétjei. Vagy kioltják egymást, vagy együtt létrehozzák az egyensúlyt.
Persze nem zárom ki, hogy tartogatnak még fordulatokat Rey hátterével kapcsolatban, csak így nekem ezzel az epizóddal összeállt a kép.