5229
star-wars-banner.jpg
  • BaliBoy
    Ez már csak belemagyarázás. Régen rossz...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem még az járt a fejemben, hogy azért csinálja ezt Snoke mint anno az uralkodó a Jediben. Csakhogy ez sem állja meg a helyét, mert ugyan Rey-nek mutogatja, hogy épp most nyírják ki a cimboráit viszont az uralkodó azért mutogatta Luke-nak, hogy a haragja által átállítsa a sötét oldalra. Viszont Snoke-nak semmi ilyen elképzelése nem volt, hiszen ki is jelenti (talán többször is), hogy meg akarja ölni (széttépi). Persze lehet azt mondani, hogy csak szadizni akart, de izzadság szagú a magyarázat.
  • Probatbicol
    Tegnap én is láttam a filmet, hatalmas pozitív csalódás, nagyon jó, látványos, a ritmusát nagyon eltalálták, a cselekmények logikusan követik egymást, a szereplők motivációi végig világosak és érthetőek, az érzelmekkel is jól játszanak, pörgős az egész a 2 és fél óra egy pillanat alatt elrepül. Azon gondolkodtam a moziból hazafelé, hogy ha kivennénk az egészből a Star Wars-t akkor is évek óta nem láttam ilyen jó akció/kaland filmet.
    Ráadásul néhány helyen olyan bátor megoldásokkal mertek élni ami merőben szokatlan holywoodi filmeknél, nem hittem volna hogy pont egy Star Wars filmen mernek ilyet kipróbálni.
    A R1 után kicsit megcsömörlöttem, de ez a film most megint visszahozta a SW feelinget.
  • gebali
    Hallottátok már azt a szót hogy szadista kivéreztetés? Akkor meg is van a leglogikusabb magyarázat.
  • BaliBoy
    Ez az üldözés szerintem egy orbitális hülyeség volt. Az egy dolog, hogy a fény alatti hajtóművükkel nem tudták utolérni az ellenállók hajóját, de az első rend nem küzdött olyan problémával, hogy a hiperhajtóművükhöz ne lett volna üzemanyag. Egész egyszerűen eléjük kellett volna ugrani és kész. Vagy ha olyan kis távot nem tudnak ugrani akkor elugranak valahova majd vissza és meg is van oldva a dolog.
    De az egészben a legnagyobb fail, hogy egy komplett epizódot építettek e köré...
  • pbsb4

Szia!

Mire gondolsz? Erre?

Oké ezt így elhiszem, hogy lehetséges,de semmi előzménye nem volt ennek a technikának ilyen formában való felhasználásának. Nekem egy kicsit sántít még így is.

Azt honnan vetted, hogy szabadesésről volt szó? Mikrogravitációban a kioldó mechanizmusnak elég egy apró lökést adnia a bombának, és meg sem áll mindaddig, amíg valaminek neki nem ütközik, vagy valaminek a gravitációja el nem téríti.

Nekem nagyon úgy tűnt, hogy a bombák élesednek majd egyszerűen "kizuhannak" a nyitott bombatér ajtón keresztül, miután a bombatiszt meghúzott egy kart.

Meg kell néznem mégegyszer, de nem emlékszem ilyenre. Rey a hyperűrben használta a Sólyom mentőkapszuláját.

Kiugrottak a hiperűrből az Első rend zászlóshajója mellett kilőtték a kapszulát és visszaugrottak. Ráadásul mindezt végignézték védelmi ütegek kezelői és a vadászfedezet tagjai. Még egy kósza lövést sem eresztettek meg.

• ximix #4181

Nálam a kódtörő is kicsit sántított, az SW-ben általában droidok a kód török nem az emberek, a kódtörő csávónak simán lehetett volna valami saját konzervje ami meg hack-eli a dolgokat, az is egy jó humor és sztori faktor lett volna ahogy BB8 meg amaz veszekednek vagy hasonló, mondjuk észrevesz valami gebaszt és próbálja figyelmeztetni a Finn-éket . . ect
  • Pares
    Leia erő használata volt a legmerészebb húzás az egész filmben. Az olyanok, amik rövid betekintést nyújtottak Luke mindennapjaiba, engem nem nagyon zavartak. Az, amikor megfejte azt az izét szerintem kifejezetten jópofa volt. Canto Bighton néhány dolgot kihagyhattak volna, de a történet szempontjából nem volt felesleges az a kiruccanás, végső soron azzal, hogy titokban, engedély nélkül akcióztak, majdnem sikerült kinyírniuk minden lázadót. Ahogy Poe is azzal, hogy átvette az irányítást Holdo-tól, veszélybe sodort mindenkit. Ilyen sem volt még egyik epizódban sem, hogy a "hősök" azzal, hogy jót akartak tenni, több kárt csináltak, mint hasznot.

Az meg kifejezetten tetszett, hogy központi szerepbe került egy KotOR-os Erő "jelenség", a force bond. Nem hiszem, hogy véletlen lenne a Revan-Bastilla és Rey-Kylo hasonlóság... még hasonlítanak is egymásra.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.18. 01:10:39
  • Pares
    Alapértelmezett szöveg azokhoz a filmekhez, ami nem tetszik.
  • MerlinW
    Luke és a rúdtáncos halászat sem volt gyenge :D
    A kaszinóváros sidequest meg a legfeleslegesebb fél óra volt. Legalább rávilágított, hogy a rabszolgatartás, az állatok bántalmazása és a CGI hastáncos rossz :D
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.12.17. 23:57:18
  • Kandurex
    Szerintem ezzel semmi baj nem volt...azzal már inkább, hogy

Luke személyzete
    Csöcs fejés
    Droid nyerőgép
    Bika futtatás
    Űrséta
    Interurbán galaktikus hívások
    Visszataszító koreai karakter

Így végigolvasva nem is spoileres :)

Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2017.12.17. 23:48:09
  • MerlinW
    "risks" !== rosszul, logikai hibákkal megírt , lore-t lesz*ró forgatókönyvvel.
  • Pares

- The sense of meaningful adventure CHECK
    - The large scale of conflicting battle between good and evil CHECK (Csak az egész epizód témája volt ez...)
    - The believable and likable characters, as well as the journey the protagonist and antagonist go through CHECK (Csak a legkarakterorientáltabb epizód mindközül...)
    - The amazing places and environments, the lore CHECK
    - Epic lightsaber duels CHECK (Vadállat Kylo és Rey harca Snoke testőrei ellen? Jó, nem két fénykard egymás ellen, de akkor is ez volt az egyik legepicebb harc...)
  • gebali
    Volt hirtelen hipertérváltás, de ha előre tudja hogy honnan hova megy akkor előre be lehet táplálni. Illetve, erről nem tudunk semmit hogy hogy működik, úgyhogy talán el is fogadhatjuk, hogy így.
  • Pares

"Mi a fene volt ez a galaxison átívelő interurbán erő telekommunikáció????"

Mire gondolsz? Erre?

"Mi a franc volt, hogy bejelentik, hogy az ellenállás hajói gyorsabbak és mégsem tudják lehagyni az első rend hajóit??
    Miért nem tudják a túlerőben lévő Tie századok szétkapni a hajókat??
    Vadászfedezet nélkül simán megeszik reggelire az ellenállás egyetlen csatacirkálóját és a kíséretét."

Röviden felvázolva a helyzetet: Azért nem, mert Hux nem akarta. Snoke hajója követni tudta a lázadókat a hiperűrön keresztül is, ezért nem volt hová menekülniük. Mivel a lázadóknak valamivel gyorsabb hajóik voltak, ezért az Első Rend hajóinak fegyvereinek effektív hatótávján kívül tudtak maradni. A tervük az lehetett, hogy olyan közel repülnek fénysebesség nélkül Crait-hez, ahol elbújhatnak, amilyen közel csak tudnak. Az Első Rend alapvetően erről nem tudott, és nekik nem volt sietni valójuk amúgy sem, tudták, hogy előbb-utóbb úgyis leállnak a lázadók hajói és végül így is lett. Hux macska-egér harcot akart játszani a maradék lázadókkal, hogy miért? Csak mert ki akarta élvezni a pillanatot, és mert megtehette. A cirkálót is csak a terror miatt lövöldözték, "nehogy elfelejtsék, hogy mögöttük vagyunk". Hux-t még Snoke is egy veszett kutyának hívta, vagy valami hasonlónak.

"Ki találta ki ezeket a bombázókat??? Szabadesésű bombák nulla gravitációban???"

Azt honnan vetted, hogy szabadesésről volt szó? Mikrogravitációban a kioldó mechanizmusnak elég egy apró lökést adnia a bombának, és meg sem áll mindaddig, amíg valaminek neki nem ütközik, vagy valaminek a gravitációja el nem téríti.

"Hol voltak az Y és B-szárnyú nehéz vadászok????"

Nem volt nekik. A Rebel Alliance és a Resistance nem ugyan az. Utóbbit Leia alapította, mert az Új Köztársaság nem vette komolyan a Birodalom maradék erői által jelentett fenyegetést.

"Az ezeréves sólyom kiugrik a hipertérből, majd vissza??"

Meg kell néznem mégegyszer, de nem emlékszem ilyenre. Rey a hyperűrben használta a Sólyom mentőkapszuláját.

• gebali
    - Volt.
    - Volt.
    - Igaz, nem large scale volt hanem kis scale. Mondjuk ha az Ellenállás sorsa a kérdés, akkor az lehet mégiscsak large scale.
    - Come on, ez már csak trollkodás. Annyiot fejlődnek a karakterek a filmben amennyit az egész előzménytrilógia alatt egész pontosan senki (nem, Anakin sem).
    - Jah, de a kaszinóbolygó szar, mert nem csak egy helyszínnel bővítette az univerzumot, hanem egy egész társadalmi osztállyal, illetve bevezette a jó és rossz mellett az egész konfliktuson magukat betegre kereső "oldalt" ezzel pedig tökéletes antitézise volt a kantinának vagy Jabba palotájának.
    - Define right amount. Szerintem egyik SW sem veszi jól ezt az akadályt.
    - Jézus. A fénykardpárbaj egész pontosan semmit nem ér ha csak arról szól hogy egymás fénykardját ütögetik (Maul vs. Qui-Gonn) és semmi érzelem mögötte, semmi konfliktus. Itt többet ért a Luke vs. Rey botharc, mert volt súlya.

Ti amúgy szoktatok kritikusan gondolkodni, vagy úgy vagytok vele, hogy amivel a pubertás előtt találkoztatok az tökéletes, ami meg azóta jött az csak szar lehet mert ijesztő és ismeretlen és fura és megijeszt?
  • Rage47
    Things that make me love Star Wars,

- The sense of meaningful adventure
    - The excellent pacing
    - The large scale of conflicting battle between good and evil
    - The believable and likable characters, as well as the journey the protagonist and antagonist go through
    - The amazing places and environments, the lore
    - The right amount of wit and humor
    - Epic lightsaber duels

The Last Jedi has none of this or fails at executing it.
  • gebali
    STAR WARS: THE FORCE AWAKENS:
    - Kept things pretty safe!
    - Got torn apart by Star Wars fans for keeping things pretty safe.

STAR WARS: THE LAST JEDI:
    - Took a bunch of risks!
    - Got torn apart by Star Wars fans for taking a bunch of risks.
  • ximix #4169

Pont ezért volt érdekes a mazochista hajlamú parancsnok aki többször odaáll pofonért Kylo elé, pedig Kyio nem épp 100% vonalat képviseli kiszámíthatóság terén, ja Snoke is feltörli vele egyszer a padlót. Mondhatnánk kiáll az elveiért, de ez nem az a demokratikus rendszer.
    Régen mindegy melyik oldalon volt az erőhasználó, valamilyen tisztelet övezte azért a környezetében szolgálók felől.
  • Wootan
    Azért ezzel vitatkoznék, mert az egy dolog, hogy szó szerint nem ő fogta el Soloékat, de ő volt az egyetlen, aki elég eszes volt ahhoz, hogy rájöjjön a cselre. Azt se mondanám, hogy a jediben nem csinált semmit, mert azért csak nekiment egy képzett jedi lovagnak, amit azért nem sokan kockáztattak volna meg. Nyilván nem győzhetett, de azért Luke-ot picit megszorongatta.
  • pbsb4
    Sziasztok! Pénteken láttam az új részt. Kész katasztrófa volt szerintem.
    Mi a fene volt ez a galaxison átívelő interurbán erő telekommunikáció????
    Mi a franc volt, hogy bejelentik, hogy az ellenállás hajói gyorsabbak és mégsem tudják lehagyni az első rend hajóit??
    Miért nem tudják a túlerőben lévő Tie századok szétkapni a hajókat??
    Vadászfedezet nélkül simán megeszik reggelire az ellenállás egyetlen csatacirkálóját és a kíséretét.
    Ráadásul a cirkáló személyzete 5-6 ezer fő. Hogy a francba üzemelteti 400 fő?????????
    Ki találta ki ezeket a bombázókat??? Szabadesésű bombák nulla gravitációban??? Hol voltak az Y és B-szárnyú nehéz vadászok????
    Az ezeréves sólyom kiugrik a hipertérből, majd vissza?? Hannak egy kicsit több idő kellett a számításokhoz. Jól le is bassza Luke-ot, hogy ne okoskodjon bele a nagyok dolgába.
    Telibeszarják az eredeti triólogia és az előzmény filmek állttal felállított szabályokat.
    Szerintem egy "univerzum" akkor működőképes, ha konzekvensen tartják magukat a "törvényeihez" és nem a forgatókönyvírók erőszakolják a saját elképzeléseikhez. SzVSz.
    Plusz a szinkron:
    Ha valaki látta volna eredetiben kérem válaszoljon nekem.
    Az elején a csatahajó parancsnokának mi volt a rangja?
    Én captainra tippelnék, de a magyar fordításbán állandóan századosozták. Szemre a hajón lehetett 8-10 ezer főnyi legénység. Elég vicces lehet, ha egy százados alá ennyi ember tartozik. :D
    Ezek a dolgok voltak amik a legjobban irritáltak, de még oldalakon keresztül folytathatnám
  • karajjj
    "Jo lenne, ha kineznel a rozsaszin kod mogul. >:DDDD Ja, kineztel, csak nem latsz ki a szemfestektol. >DDDD"
  • gebali
    Mert Fett köré kultusz épült a rejtélyessége miatt, de ennyi. Igazából nem ő kapta el Hanékat, ő csak követte őket, ettől aligha lesz badass (attól meg főleg nem amit a Jediben művel :D ). Tudom, hogy nehéz a kettős mércét elfelejteni, de ha csak és kizárólag a filmeket nézzük, Boba pont annyira érdekes mint Phasma.
  • ximix #4164
    Na igen,pl ha az elején a lázadókat nem széjjel ágyúzzák, ott lehetett volna egy Phasma rész. Pl: a rend leküld pár osztagot élükön a Phasma kisasszonnyal aki a maradék 40-50 ellenállóval leszámol és itt bemutatják ahogy halad előre a bázison majd megérkezik a kemény maghoz ahol bemutatja képességeit, miért is ő a Crome Bitch és láttunk egy katonához méltó igazi harcot.
    Majd később amikor találkozik Finn-el már mindenki várná a nagy pofán veréseket és nem a 2x, 3x megpörgetem a fejem felett a valamit féle "ez mi?"-t, mindez akkor is működne ha Finn gyengébb és inkább csak védekezik és közben menekül vagy a kiutat keresi, mert akkor már tudjuk miért menekül ennyire hisz Phasma ketté harapja.
  • UUUU
    Vegul is semmit nem csinalt, csak elfogta Han Solot, akit utana elszallitott, Jabbanak.
    Phasma mit csinalt ? Ranezett csunyan a toketlen, mindentol menekulni akaro Finn es ettol leengedte a pajzsot.Igazi badass karakter, ahogy elottem irtak :P
    Arrol nem beszelve, hogy kovetkezo SW film, pont Fett tortenet lesz.
    Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.17. 18:22:06
  • karajjj
    Az egy dolog, hogy volt körítésként sztori róla, de szerepe pont annyi volt a filmben, mint Phasmának.
  • Kewell
    Sose voltam SW fan, gyerekkoromban valahogy kimaradt, most meg már nem fog lenyűgözni a holt egyszerű story-ja, de ma újra néztem a Birodalom visszavágot mert azt mondták mindig is a legjobbnak, nah most hogy itt a Bobafet mivel nyújtott többet mint a Phasma arról fogalmam sincs. Az origi trú fanok, nagyon nagy szép dolgokat tudnak belelátni az eredeti trilógiába.
  • Wootan
    Boba Fett egy hírhedt, rettegett fejvadász volt, az egyetlen aki túljárt Han Solo eszén. Phasma mit is csinált a nagy semmin kívül? Jah, lekapcsolta a szuperbázis pajzsát mert csúnyán néztek rá. Aztán meg lenyomta az ex higiéniai manager. Igazi badass karakter :)
  • Prof William
    Vagy a Baljós Árnyakat. :) Esetleg a Holiday Specialt. :)
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.12.17. 17:07:35
  • UUUU
    Na igen :P
  • Kandurex
    Hát, még az is vállalhatóbb bizonyos aspektusaiban.
  • gebali
    Akkor gyorsan nézd újra a Klónok támadását hogy láss egy igazan jo Star Warst is ma XDDD
  • Kandurex
    Rossz film volt. Az első SW ami nem volt jó. Pont.
  • ximix #4154
    Engem nem zavar, ha Rey szülei a helyi krimóban voltak felszolgálok majd a kilátástalanság szélén a gyereküket eladták egy jobb remény érdekében, majd felültek a helyi BKV-re és elhúztak brébe.

• Prof William
    Gondolom a kis Rey -nek
    az az emlék marad meg hogy ott hagyják. Hogy miután eladták, hol végezték be a szülei Jakkun és melyik jeltelen sírjában porladnak az már senkit se érdekel. Amúgy ez ssép fricska volt annak, a - SW -re eléggé jellemző - dolognak hogy ha valaki főhős az csakis Luke/Han/Csubi :) valahányadik ági leszármazottja lehet. Az ilyesfajta revelációk idővel inkább már unalmasak mint meglepők.
  • ximix #4152
    Az ott vannak eltemetve és az ott repülnek elfele között van egy kis különbség.
  • Pares
    Nem tudom, szerintem tragikusabb az a történet, hogy a saját szülei adták el, szegény meg bebeszélte magának, hogy biztosan visszajönnek majd érte. Az, hogy Solo vagy Luke gyereke, több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Ha már úgyis erőérzékeny, akkor azt egyszerűbb összekötni azzal, hogy Skywalker, mintsem hogy Solo és még egy másik nő gyereke lenne (ami még jobban out of character), de akkor Luke miért hagyta magára egy olyan figurával, mint Unkar Plutt? És Skywalker ráadásul már van a történetben. Maz arra utalhatott, hogy soha nem jön vissza érte senki, és ezt ő is tudja. Még Kylo is azt mondta neki, hogy hagyja a múltat a háta mögött. Egyébként ebben is ellentétje Kylonak, akinek a szülei "valakik", hősök, szeretik őt, aggódnak érte, és vissza akarják kapni, ő meg erre megöli az apját és majdnem az anyját is. Rey és Kylo a fény és sötétség, több szempontból is egymás ellentétjei. Vagy kioltják egymást, vagy együtt létrehozzák az egyensúlyt.

Persze nem zárom ki, hogy tartogatnak még fordulatokat Rey hátterével kapcsolatban, csak így nekem ezzel az epizóddal összeállt a kép.

Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.17. 15:06:56
  • Zozo0122 #4150
    Most komolyan srácok, van aki elhiszi azt, ami magyarázatot Rey szüleire kaptunk? Komolyan van, aki önszántából és tiszta tudattal ezt ELHISZI?

Gondolkodjatok már :D Anakin fénykardja hívta őt magához. Maz Katana beszól neki, hogy te is tudod az igazságot és ott van a szemed előtt. (Talán Han? Rejtett iker?) Kylo beszól neki, hogy tudom, hogy szeretnéd, ha Han lenne az apád. Csalódást okozott volna.
    Mikor Kylo megtudja, hogy egy nő lopta el a droidot, idegrohamot kap. Kylo onnan tudja ezt a mesét, hogy Rey szülei senkik, hogy Snoke az agyába villantotta, VAGY nem ezt mutatta neki, de hazudik Reynek. Talán, hogy ne fordítsa önmaga ellen, hogy megölte az apját. Tippre Rey Solo lánya, de talán nem Leiától, vagy ha igen, akkor vagy Kylo ikertesója és rögtön szét lettek szedve, vagy Kylo annyival idősebb, hogy ő már tanonc volt, mikor a kiscsaj megszületett. Arra nincs magyarázatom, hogy miért a Jakkun tették ki, de lehet, hogy néhányan azért rajta tartották a szemüket titokban az ellenállástól.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2017.12.17. 14:07:31
  • Stockbauer33 #4149
  • gebali
    Nem hiszem hogy egy törődő szülő a Jakkun hagyja Unkar Plottal :D
  • karajjj
    Annyit láttunk, hogy megy el egy hajó, ő pedig sír. Ebből azért nehéz leszűrni bármit is.