Leia visszarepülését szerintem tudjuk be annak, hogy neki is Anakin a faterja, nem csak Lukenak és eddig nem igazán villantak meg ezek a képességei. Azért a monológ szerintem 2 szónál hosszabb szokott lenni. A szuper hacker keresés az pont olyan, mint ahogy a negyedik részben pl. pilótát keresnek Mos Eisleyban. A Pixar plüssök meg éppen az aktuális evokok voltak. A szuper-főgonosz meg lényegében nem volt olyan szuper főgonosz, ahogy elképzelted. Szerintem rettenetesen túlgondolod az egészet. Szánalmas például, hogy az arcodba tolják, hogy mi volt Kylo és Luke között, te pedig még azt is szkeptikussággal túlgondolod, pedig elmondtak róla mindent.
Yoda feltűnése pont azért volt ebben a formában, hogy a szőröstökű fanoknak a szívébe is belopják a filmet.
Luke pont úgy tűnt el, mint anno pl Obi-Wan.
Kylo elpusztította az akadémiát, és áldozata Luke megingásának.
Poe jellemfejlődése lényegesebb volt a háttere, gyakorlatilag most tudtad meg a hátteréta következő filmre.
Reynek pont az volt a lényege, hogy mindenki találgatta, hogy vajon kinek a lánya lett és ez tökéletes átkötés volt a befejező momentumhoz, hogy az árva kis senkikből fog kinőni az új lázadó/ellenálló (esetleg Jedi) nemzedék. Túl kell lépni a Skywalker családon.
Phasma az új Boba Fett, pont annyi szerepe volt neki is az egészben.
Holdo karakterére pedig ahogy említettem, Poe kibontására volt szükség.
Finnel egyetértünk, ott hagyni kellett volna belerepülni a mini-halálcsillagba, ahol szerette volna. Ezzel tökéletes lezárása lett volna a karakterének.
És igen, kukacos vagy lehetetlen igényekkel, és szánalmas olvasni, hogy mindenben csak a hibát keresed még akkor is, ha ott éppen nincs benne.