5229
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ni de elozo reszben nem ugy tunt, h valami alkoholistak hagytak Rayt magara, valkire bizva.... -
karajjj #4145 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén is ott a kisgyerek a gyűrűvel, akihez odarepül a seprű, akkor ő kinek a gyereke? -
gebali #4144 Pont ettől felek hogy a sok agyhalott fan miatt visszavonják az egyik legkirályabb csavart. Mert lássuk be, ennél semmi nem ütött volna nagyobbat. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Erre a noname Reyre, ne vegyetek merget. -
Valahol a kristályrókákba is belekötöttek :D Az embereknek semmi nem jó. Egyszer az a bajuk, hogy nincs új faj máskor meg az ha van :) -
karajjj #4141 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Leia visszarepülését szerintem tudjuk be annak, hogy neki is Anakin a faterja, nem csak Lukenak és eddig nem igazán villantak meg ezek a képességei. Azért a monológ szerintem 2 szónál hosszabb szokott lenni. A szuper hacker keresés az pont olyan, mint ahogy a negyedik részben pl. pilótát keresnek Mos Eisleyban. A Pixar plüssök meg éppen az aktuális evokok voltak. A szuper-főgonosz meg lényegében nem volt olyan szuper főgonosz, ahogy elképzelted. Szerintem rettenetesen túlgondolod az egészet. Szánalmas például, hogy az arcodba tolják, hogy mi volt Kylo és Luke között, te pedig még azt is szkeptikussággal túlgondolod, pedig elmondtak róla mindent.
Yoda feltűnése pont azért volt ebben a formában, hogy a szőröstökű fanoknak a szívébe is belopják a filmet.
Luke pont úgy tűnt el, mint anno pl Obi-Wan.
Kylo elpusztította az akadémiát, és áldozata Luke megingásának.
Poe jellemfejlődése lényegesebb volt a háttere, gyakorlatilag most tudtad meg a hátteréta következő filmre.
Reynek pont az volt a lényege, hogy mindenki találgatta, hogy vajon kinek a lánya lett és ez tökéletes átkötés volt a befejező momentumhoz, hogy az árva kis senkikből fog kinőni az új lázadó/ellenálló (esetleg Jedi) nemzedék. Túl kell lépni a Skywalker családon.
Phasma az új Boba Fett, pont annyi szerepe volt neki is az egészben.
Holdo karakterére pedig ahogy említettem, Poe kibontására volt szükség.
Finnel egyetértünk, ott hagyni kellett volna belerepülni a mini-halálcsillagba, ahol szerette volna. Ezzel tökéletes lezárása lett volna a karakterének.
És igen, kukacos vagy lehetetlen igényekkel, és szánalmas olvasni, hogy mindenben csak a hibát keresed még akkor is, ha ott éppen nincs benne. -
Pares #4140 Szerintem pont a színészi játék volt az egyik erőssége a filmnek, de mindegy. Hogy nem tudtunk meg senkiről semmit, az elég nagy túlzás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Megtudtuk, hogy Luke először Leia-t akarta kiképezni, de ő inkább maradt a lázadók vezetésénél, amivel nem tudta volna a Jedi képzéssel együtt járó félrevonulást összeegyeztetni. Luke tisztában volt azzal, hogy veszélyes Ben-t kiképezni, mert benne csörgedezik Vader vére, és egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy egyre jobban elhatalmasodik fölötte a sötét oldal (Snoke manipulációjának hála), ezért egy "gyenge" pillanatában (jogosan és logikusan) átgondolta, hogy ha nem tudja megmenteni Bent, akkor mindenki mást kell megmentenie a következő Vadertől, addig, amíg még lehet... persze meggondolta magát, de Ben már látta, hogy mire készült a mestere... azt láttuk, hogy ezek után mi törént. Ben elpusztította a Luke templomát, magával vitt néhány másik tanoncot (akiből később Ren Lovagjai lettek), a többit lemészárolták.
Luke ezek után érthetően úgy éreszte, hogy teljesen kudarcot vallott (ami igaz is). Elkezdte keresni az első Jedi templomot, a Jedi rend eredetét, és közben rájött arra, amit Snoke is mondott, hogy az Erő mindig az egyensúlyra törekszik. A Jedik kisajátították maguknak az erő világos oldalát, így felborították az egyensúlyt, amit a sötét oldalnak kellett kompenzálnia. Vagyis jogosan kiábrándult az egész Jedi rendből (egyébként a Jedik fatális hibáit, amit Luke is említett, az előzmény trilógia tett nyilvánvalóva). Szerintem nagyon érdekes volt, amikor elkezdett Reynek az előzmény trilógiában történtekről és a Jedi rend saját maga által okozott pusztulásáról mesélni. Az első lecke jelenetei is, amikor Reynek megmagyarázza az egyensúly lényegét, szerintem gyönyörűek voltak.
Reyről megtudtuk azt, ami miatt a Reysky-hívők most nagyot csalódhattak, hogy a szülei senkik voltak, közönséges roncskereskedők, akik egyszerűen eladták őt. Ez szöges ellentéte Kylo származásának, akinek anyja egy hercegnő, és a vérében Skywalker vér csörgedezik. De ez teszi érdekessé kettőjük dinamikáját. Ahogy Kylo mondta Reynek, ő csak egy senki, nincs helye a történetben, egyedül neki fontos. Snoketól és Luke leckéiből összerakhattuk, hogy Rey pontosan azért olyan erős, mert ő Kylo világos oldalbeli egyensúlya. Az egészet csak még érdekesebbé teszi, hogy erős kapocs van kettejük között az erőben, így az egyensúlyhoz vagy el kell egymást pusztítaniuk, vagy "egyesülnek"... Szerintem ez így érdekesebb és eredetibb, mintha egy újabb nagy valakinek a valakije lett volna.
Snoke és Kylo kapcsolatáról kiderült, hogy Snoke Kyloból egy olyan pórázon tartott veszett kutyát akart csinálni, mint amit Sidious Vaderből csinált. Csak Vader és Kylo között pont az a különbség, hogy utóbbinak vannak ambíciói, és Snoke vele szembeni viselkedésével és a Rey-el való kapcsolata meg is adta neki az utolsó lökést, hogy elárulja őt. Sidioushoz hasonlóan Snokenak is a túlzott magabiztossága, felsőbbrendűség érzése és önteltsége volt a veszte. Azt én is nagyon sajnálom, hogy Snoke háttértörténetéből semmi nem derült ki, de talán nincs minden veszve. Luke egészen biztosan vissza fog még térni, és lehet, hogy Snoke is... Vagy kapunk egy flashbacket, amit ad valami háttértörténetet neki. Egyébként pedig ha visszatekintünk, az előzmény trilógia nélkül Sidiousról sem tudunk semmit, sőt talán még annyit sem volt képernyőn, mint Snoke.
Gyakorlatilag erről a négy karakterről szólt a film. És szerintem nagyon jó volt mindegyikük, a hátukon vitték a filmet, az összes jelenetük zseniális volt szerintem.
A lázadók menekülésének története, ami ezzel párhuzamosan folyt, az inkább a háttérbe szorult, azokkal a szereplőkkel együtt, akik abban részt vettek. De szerintem Poe, Leia, Holdo mind érdekes karakterek voltak, a hármuk kapcsolatába is sikerült egy kis fordulatot tenni. Finnről tudunk mindent, amit lehet, gyerekként elrabolták, majd katonának képezték, és elszökött. Mi mást lehetne róla még megtudni? Segíteni akart, de végül több kárt okozott azzal, hogy a tolvajt magukkal vitték, mint hasznot. Ahogy Poe is a vakmerő és meggondolatlan akcióival és engedetlenségével sikerre járt, de milyen áron? Ha Leia nem üti ki, akkor ott halnak meg mind. Az is üdítően hatott, hogy megmutatták, hogy a fegyverkereskedők ugyan úgy eladták a fegyvereiket az Első Rendnek, mint a lázadóknak. Ezek szerintem mind vittek egy kis színt a filmbe, és olyan oldalról világították meg a dolgokat, ahonnan egyik korábbi epizód sem.
Én értékelem, hogy próbáltak újítani. Szerintem összességében ez jól sikerült nekik, leszámítva néhány kevésbé jól sikerült jelenetet vagy kevésbé kidolgozott történetszálat.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.17. 11:41:12 -
gebali #4139 Egyébként a kettős mérce kapcsán kérdezem, hogy Phasma miért rosszabb karakter mint Boba Fett? Ha leveszünk minden sallangot Fett szerepéről a filmekben.
Utoljára szerkesztette: gebali, 2017.12.17. 10:12:30 -
gebali #4138 "It's salt" = monológ. Na jól van, ennyi elég is volt a hozzáértő kommentekből :D -
Mert egy film nem csak a latvanybol all. Tortenetvezetesbol,a hozzakapcsolodo zenebol, dramaturgiabol, szineszi jatekbol es sorolhatnam. Alapvetoen az osszkep, amit egy ilyen pontszamnak tukrozni kellene.
1/10 nem letezik, mint ahogyan a 10/10 is ritka. Hibatlan film nincsen, ellenben sok elvakultsag ezekben a pontozasokban igen, ami igencsak tavol all a valosagtol. Egy filmet nem a csalodasbol kell pontozni, hanem az alapelemeibol.Ahogyan az 1/10 es a 10/10 sem realis,vagy elkepesztoen ritka.
A masik topicban mar leirtam, a velemenyem a filmrol es arrol, hogy maga a film szvsz a nevenek koszonheti a pluszpontokat, amiket kapott, mikozben nem igazan kiemelkedo. Egy valodi realisan gondolkodo rajongo szamara, sok/sok ellenerzest kelt a film, mert mar kozel sem olyan logikusan felepitett a tortenet, mint a kezdeti trilogia. Persze ott is voltak hibak, nem egy es nem ketto, de itt mar inkabb valami katyvasz az egesz, ami igazan szinte csak a latvanyorgiara epit, kozben meg teli olyan ellemekkel, amik erthetetlenseget szultek es bar ilyen filmekben nem mindig kell a logikat keresni, ettol fuggetlenul a logikai hibak, a felepitett vilag hitelet kerdojelezik meg, illetve gyengittik.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2017.12.17. 09:58:37 -
no_way #4136 Biztos, hogy minden 1 ponttal szavazó troll és minden 10 ponttal szavazó elvakult fan?
Nincs kőbe vésve milyen szempontok szerint lehet egy filmet pontozni.
Van aki így pontoz:
Látvány: 10/10
Zene: 8/10
Történet: 7/10
Színészi játék: 7/10
10+8+7+7=32 32/4=8, tehát a film 8/10 pontos.
A másik azt vizsgálja, hogy az elvárásai, pláne egy folytatás film esetén mennyire teljesültek. Mekkora csalódás volt számára a film.
Ha egy elvárása sem teljesült és hatalmas csalódás volt a film, akkor neki 1/10 pontos.
A harmadik azt nézi, hogy mekkora audio-vizuális élményt nyújtott a film. Maximális? Akkor 10/10 pontos.
(Például neki lehet, hogy a Transformers és a The Last Jedi is 10/10-es.)
Akinek a mozi=látvány, az miért ne adhatna 10/10-et a The Last Jedire?
Ugyanígy akinek a mozi=történet mesélés, az miért ne adhatna 1/10-et a The Last Jedire, vagy bármelyik más filmre, ha szerinte a folytatásfilm nem hű az alapfilmhez, rossz irányba viszi a történetet, a cselekménye pedig nem logikus a számára.
Zárjuk ki a szavazásból Sheldon Cooper-t, mert nem tudja értelmezni a testbeszédet és az arckifejezéseket, tehát nem tudja megítélni a színészi játékot. Nem érti a vicceket, nem veszi észre a szarkazmust és az iróniát.
Én az első kategóriába sorolom magamat, de elfogadom, ha valaki más értékrend szerint pontoz. -
Az igazsag, hogy a szavazasi kultura is megvaltozott az elmult evtizedekben, tobb a troll es tobb a fan (illetve a fun, ha ezeket a tulspilazott rozsaszin kodbe burkolozott es szemellenzovel rendelkezo rajongokat jellemezni kellene)
Vegig lehet nezni a buta nulla kategorias filmek kozott, az elmult par evben, hogy hova pontozzak fel a teljesen atlagos vagy csak turhetonek mondhato filmeket.
Logan 8.2
Thor Ragnarok 8.1
SW Ebredo Ero 8.1 (Jot nevettem)
Deadpool 8.0
Wonder Woman 7.6 stb....stb....stb
Meglehet tekinteni, hogy ezek a filmek miket eloznek meg, amik valodi remekmuvek, ezekhez kepest.
En ertem, hogy az izles az szubjektiv, na de az ertekrend nivoja nem az. -
Wootan #4133 Beszarás mekkora egy figura ez a Mark Hamill -
Szubjektív post - szuper SPOILER-ekkel, nem kell kitekerni a nyakamat, vagy ha mégis, akkor kultúráltan:)
Számomra a TFA egy tisztességes copy/paste volt az új generációnak - értelemszerűen a Disney nem a 30-40-eseknek forgat SW filmeket, a sokat emlegetett betegségeit leszámítva minőségi mozi volt, minden értelemben, kellemes konszolidált humor balansszal.
TLJ egy középszerű sorozatepizód szintű történettel, gyenge színészi játékkal - nem tudom mi történt a színészekkel az előző rész óta - sok helyen ciki vágással.
Viszont
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az SW összes kliséje benne volt az erőről, Finn totálisan idétlen ébredése, volt antipatikus ázsiai noname csaj, egy Leia aki visszarepül az űrből, egy "hologram" Luke aki keménycsávóként leporolta az ingét a "suppressing fire" után, tejfejés egy alienből, a halfogásnál felsírtam fájdalmamban, random noszensz monológ a lövészárokban egy noname katonától, szuper hacker keresése hogy feltörje a romboló pajzsát - ez volt a film fő plotja... - Pixar plüssök kenődtek a falcon ablakára egy alapvetően szuper jelenetet megb***va, a karakterek az erőn át tapicskolták egymást, a titokzatos szuper-főgonoszt meg minden létező háttérinformáció nélkül fél perces jelenet alatt kinyírták.
Egyetlen dolog amit megtudtam a filmből, hogy mi történt Kylo és Luke között. Vagy mégsem, mert mindkettő mást mondott és nem lett tisztázva.
Pares írta, hogy karakterekre összpontosított a film, ez igaz, mégsem tudtunk meg szinte senkiről semmit.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Yoda feltünésének örültem, bár sok értelme nem volt ebben a formában, de oké. Elmondta a kötelező lelkibeszédét.
Luke "infarktust kapott" majd eltűnt, csodálatos. Megtudtuk hogy hitetlen lett, mert nem tudjuk miért, de majdnem megölte Kylo-t, vagy mégsem.
Kylo elpusztította az akadémiát, és áldozata Luke-nak. Vagy mégsem.
Poe-ról sem tudtunk meg semmit az ég világon,
Ray-ről annyit hogy egy senki, de tele van erővel,
Phasma meghalt, semmi info ki volt ő, de azért kiemelt szerepet kapott két filmben is
Holdo egy szuperstratéga akiről sosem hallottunk eddig, de annyira szuper volt, hogy simán feláldoztuk
Finn-nek gyakorlatilag nem volt szerepe a filmben és nem tudtunk meg semmi újat róla
Szóval, lehet én vagyok kukacos, lehetetlen igényekkel, de akkor konkrétan mit is kaptunk egy gyönyörű látványfilmen kívül?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.12.17. 00:54:47 -
Igazság szerint sosem érdekeltek a kritikák, pontszámok, stb. Megnézem az 1 pontos filmet is - max nem végig. A linket csak azért dobtam be mert éppen kiszúrta a szememet. Amit a link felett írtam az a friss élmény, mozi után 2 órával.
-
Pares #4130 Lehet, hogy a 10 irreálisan magas, de még mindig közelebb áll a valósághoz, mint az 1/10. Az 1/10 szavazatok többsége ha nem primitív dühöngés, akkor inkább protest szavazat valami ellen, mintsem reális értékelés.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.12.17. 00:17:59 -
no_way #4129 Ezt én is nagyon furcsának találom.
Ezek az általad troll-nak nevezett egyének a The Force Awakens esetében 738-ból 35-en adtak csak 1 pontot a filmnek. Azért ez számomra mutat valamit.
Ha elvitatjuk a jogot tőlük, hogy 1 pontot adjanak egy filmre, akkor ugyanígy nem kellene figyelmen kívül hagynunk a 10 pontot adókat is?
Mindenesetre én még várok a mozijegy vásárlással. -
Pares #4128 A top 1000 users esetében 146-an szavaztak. belőlük 33-an 1/10-re értékelték. Nálam az ilyenek alapból nem komolyan vehető troll kategória. 81-en pedig 8-9-10-re értékelték... -
no_way #4127 Biztosan mindenkinek van valamilyen módszere a szelektálásra, hogy melyik filmet nézze meg moziban és melyiket nem. Nekem az IMDB Top 1000 voters módszer vált be idáig a leginkább. A legjobban a film kritikák vezettek eddig félre, ezért rájuk már régóta nem adok. Az internetes pontozások/szavazások is gyakran félrevezetőek, mivel könnyedén manipulálhatóak. A pár napja regisztrált felhasználók felpontozásai és lehúzásai erősen torzítják az eredményeket kezdetben.
Az IMDB pontoknál nem a film mellett feltüntetett pontokat figyelem, hanem a Top 1000 voters pontokat, így valamelyest megbízhatóbb eredményt kapok. Ha a film érdekel, 8.0 felett jöhet a mozi. Viszont hiába érdekel egy film, ha 7.0 alatt áll 1 hónap után a TOP 1000 felhasználó szerint, akkor számomra nem érdemel mozit.
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) ------- 6.5 (6.5 - TOP 1000 voters)
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) -------- 6.6 (6.4 - TOP 1000 voters)
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) --------- 7.6 (7.1 - TOP 1000 voters)
Star Wars: Rogue One (2016) --------------------------------------- 7.8 (7.5 - TOP 1000 voters)
Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977) ------------------ 8.7 (8.6 - TOP 1000 voters)
Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980) - 8.8 (8.5 - TOP 1000 voters)
Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) ----------- 8.4 (8.0 - TOP 1000 voters)
Star Wars: The Force Awakens (2015) --------------------------- 8.1 (7.7 - TOP 1000 voters)
Star Wars: The Last Jedi (2017) ------------------------------------ 8.0 (6.6 - TOP 1000 voters)
Az IMDB "legmegbízhatóbb" 1000 felhasználójából eddig 146-an pontozták a filmet, de lesújtóan alacsonynak találom a jelenlegi 6.6-os eredményt.
Utoljára szerkesztette: no_way, 2017.12.16. 22:37:37 -
Pares #4126 Juj. Apa kezdődik. Iszonyatos túlzások, Metacritic meg Rotten Tomatoes user score, BWAHAHA.
Szerintem a jelenetek döntő többségével és a sztori egészével nem volt gond, tény, hogy volt néhány nem oda illő jelenet, tény, hogy volt amit jobban kidolgozhattak volna, és tény, hogy volt amire nem kellett volna annyit koncentrálni. A színészi játék, különösen a főszereplők, Kylo, Rey, Luke és Snoke szerintem nagyon jók voltak, és szerintem a SW univerzumhoz is hozzátett érdekes dolgokat. Az egész film inkább a karakterekről szólt, jobban, mint bármelyik epizód, és ezt szerintem nagyon jól csinálta. A TFA lehet, hogy kicsit összeszedettebb volt, de nekem akkor is jobban tetszett a TLJ, minden hibájával együtt, számomra sokkal érdekesebb volt. A TFA-t azért utálták az emberek, mert nem mertek nagyon hozzányúlni, ezt meg pont azért fogják, mert mertek... Kíváncsi vagyok, hogy ezek után milyen lesz a IX. -
A sztori totális zagyvaság volt, millió felesleges butasággal, SW-be nem illő - nagyon rossz - jelenetekkel, vágásokkal, poénokkal (oké, a 12-14 éveseknek biztos tetszett pár), a Z kategóriás színészi játék meg konkrétan felháborító volt ebben a részben.
A látványon kívül egyszerűen nem tudok egyetlen pozitívumot sem kiemelni (oké, Justin Theroux - codebreaker - jó volt, színészi alakítása a teljes stábot verte). Mondom, nem értem hogy jöhetett ez így ki a gyárból. Az ébredő erő mestermű emellett.
"Last Jedi Rotten Tomatoes Audience Score Is Lower Than Justice League"
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.12.16. 20:58:19 -
Zozo0122 #4124 Nekem sem tetszett túlságosan. Tegnap este láttam, percekig fagyottan ültem. Csak a stáblista fele környékén álltunk fel, addig senki nem szólalt meg 12 fős társaságból. Utána alaposan kiveséztük, mára eljutottam oda, hogy összességében nem jött be. -
Most jöttem ki a moziból... már nem az Ep1 a legrosszabb SW film. Elképzelni sem tudom hogy ment át ez a valami a minőségellenőrzésen. -
Igen, ez sem egy elhanyagolható tényező. Szívesen szerepet vállalnék egy ilyen eseményen én is. De ha már egy BlizzCon-ra el tudnék jutni, az is hatalmas élmény lenne (nem úgy, mint a gémdéjirodás Imi, aki szinte állandóan szidja a Blizzard 2 ingyenes játékát, aztán mégis ad neki a Blizzard rengeteg ajándékot, GamesCom hozzáférést és BlizzCon meghívót).
Hatalmas, életre szóló élmény lehet. Mondjuk én Daisy-t nem a filmről kérdezgettem volna.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.12.16. 16:29:37 -
Kissssss0 #4121 igen csak keményen bánik a filmmel de ez részben érthető is, mondott is a csóka egy helyénvalót miszerint újra nézeték velünk a birodalom visszavág rész ami sajnos igaz is... ezt még első alkalommal el lehetett sütni de másodjára már nem igazán lehet eljátszani.
kíváncsi vagyok hogy a következő részben a már sokadjára újjáépített halálcsillag reaktorába kit fognak ledobni... -
Undorodom a világtól, hogy a gép előtt üvöltözve és káromkodva idáig lehet jutni. -
csak belenéztem, mert hosszú, de teljesen egyetértek, ez is fura :D -
A The VR-os srácok felülmúlták Szirmait:
Spoileres videó, de beszélgetnek a színészekkel is.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.12.16. 12:31:03 -
-
DantesHUN #4116 Ahogy beleolvastam pár kommentbe, érdekes, voltak akik lehúzták az új filmet, míg a Zsiványos olyan jónak tartják.
Mivel az újat nem láttam, véleményem a Zsiványosról ha már .
Tehát Rouge One.
Nem mondom hogy a Zsiványos rossz volt...de...Szóval ha nem SW lett volna, hanem akármi más Űrháború 2152 akkor se lett volna rosszabb meg jobb se. Oké látványos, izgalmas űrháborús film.
Viszont, a karakterek, a szereplők ,egyik se volt úgy nagyon rossz, de úgy se jó se. Emlékezetes, szerethető, vagy épp utálható se. Mondjuk az eredeti trilógia szereplői óta, nem sikerült olyan karaktereket és castingot csinálni...
És hát negatívumok, nekem azok voltak, a vak szamuráj harcos...meg ilyenek.
Illetve olyan érzésem volt a csapattal mint ha egy RPG-t néznék. Megyünk erre megyünk arra, és egyre többen csatlakoznak kis csapatunkhoz, mint a KOTOR-részekben. De ez filmen nekem nem jön be. A vége és a hősiesség...mivel egyik karaktert se kedveltem meg, így nem váltott ki érzelmeket a vége. Ahhoz kéne, hogy kötődjek hozzájuk ,hogy gondoljak róluk valamit.
Oké, jó kikacsintások meg easter egg-ek meg az a izé kalapácsfejű űrhajó meg és látványos nagy csata, persze jó volt.
Az sokat elmond, hogy egy jelenetét se tudnám úgy igazán felidézni. A régi trilógiából sokat. A második trilógiából is maradt bennem meg pár jelenet. AZ ébredő erőből is. Ebben meg...Forest Withaker olyan volt mint valami mozgó vastüdő? Mindig szörcsögött. Meg a vak szamuráj? A főszerelő csaj nekem egybefolyik az ébredő erős főszerelő csajjal. Ez kissé szomorú .
De nem mondom hogy rossz volt, egyáltalán. Űrhajós-háborús, egyszer jó.
Másik dolog. A hiszti. Amikor még el se kezdték forgatni a ébredő erőt már sokan hisztiztek, hogy miértnemakönyveket brühühühü.
Mert a könyvek így meg úgy és aki nem is olvasta a kékfejű admirális kalandjait, az nem is igazi rajongó...én meg azt hittem szeretem a Star Warst, de hát...ki vagyok én? Ha nem olvastam a kékfejű admirálist...azaz de egy rész olvastam belőle, és nem tetszett. Biztos nem én voltam a célcsoport.
Oké mindenkinek más az ízlése, és van akinek meg pont a Zsivány tetszik. -
masoma #4115 nagyon jó lett a folytatás, többször is átfutott rajtam a hideg, kihagyhatatlan minden rajongónak -
Zozo0122 #4114 filmek rangsorrendje -
Prof William #4113 Na szombat estig ez az utolsó bejegyzésem itt. Lépek mielőtt beindul a Spoilercunami. :) Jó mozizást kívánok nektek és az Erő legyen Velünk! -
Én tegnap este láttam a filmet, röviden szólva, csalódtam. Sokszor csak fogtam a fejem, hogy ezt most miért...sokkal komolyabb, mélyebb filmet vártam, nem egy Star Wars univerzumos gyerekmesét. Persze, lehet az Én elvárásaim voltak nagyok.
-
Tirion #4111 adott valaha valaki is ennek a köcsögnek a szavára? -
DantesHUN #4110 A kritikái jó ideje ilyen szarok. Lehet az a véleménye, hogy neki a film nem tetszik...de...érvelés? Szakmaiság? -
hát, ez elég semmitmondó lett
fújtatva kiviharzana a teremből? ott basznám pofán. amiket felsorolt negatívumnak, azok megtalálhatók a SW filmekben úgy általában (cukiság, erőérzékeny, szerencsés mellékszereplők, stb.), nekem ez semmilyen banális hibát nem mondott a filmről, ha ezt leszűrtem akkor jó kis film lesz. reméljük. -
Kritika brék - érzékenyebbek számára bojleres lehet:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.12.13. 14:37:52 -
Prof William #4107 Kivágott jelenet az új Star Warsból. Luke a First Order elől menekülve meglepő helyen próbál elbújni és persze potyázni egy kicsit. :)
-
Prof William #4106 Erről azért remélem kapunk majd egy flashbackot.
Lehet az állt elő mint a Witcherben. Ott ugyebár elpusztult Witcher rend de 1-2 nagy öreg túlélte. Csak éppen ők kardívásoktatók voltak meg hasonlók, szóval gőzük sem volt, hogy hogyan lehetne újralapítani a rendet.
Luke is hiába Jedi, ha oktatónak/mesternek/apafogurának csapnivaló volt.