star-wars-banner.jpg
  • MerlinW
    Szubjektív post - szuper SPOILER-ekkel, nem kell kitekerni a nyakamat, vagy ha mégis, akkor kultúráltan:)

Számomra a TFA egy tisztességes copy/paste volt az új generációnak - értelemszerűen a Disney nem a 30-40-eseknek forgat SW filmeket, a sokat emlegetett betegségeit leszámítva minőségi mozi volt, minden értelemben, kellemes konszolidált humor balansszal.

TLJ egy középszerű sorozatepizód szintű történettel, gyenge színészi játékkal - nem tudom mi történt a színészekkel az előző rész óta - sok helyen ciki vágással.

Viszont
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az SW összes kliséje benne volt az erőről, Finn totálisan idétlen ébredése, volt antipatikus ázsiai noname csaj, egy Leia aki visszarepül az űrből, egy "hologram" Luke aki keménycsávóként leporolta az ingét a "suppressing fire" után, tejfejés egy alienből, a halfogásnál felsírtam fájdalmamban, random noszensz monológ a lövészárokban egy noname katonától, szuper hacker keresése hogy feltörje a romboló pajzsát - ez volt a film fő plotja... - Pixar plüssök kenődtek a falcon ablakára egy alapvetően szuper jelenetet megb***va, a karakterek az erőn át tapicskolták egymást, a titokzatos szuper-főgonoszt meg minden létező háttérinformáció nélkül fél perces jelenet alatt kinyírták.

Egyetlen dolog amit megtudtam a filmből, hogy mi történt Kylo és Luke között. Vagy mégsem, mert mindkettő mást mondott és nem lett tisztázva.

Pares írta, hogy karakterekre összpontosított a film, ez igaz, mégsem tudtunk meg szinte senkiről semmit.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Yoda feltünésének örültem, bár sok értelme nem volt ebben a formában, de oké. Elmondta a kötelező lelkibeszédét.
    Luke "infarktust kapott" majd eltűnt, csodálatos. Megtudtuk hogy hitetlen lett, mert nem tudjuk miért, de majdnem megölte Kylo-t, vagy mégsem.
    Kylo elpusztította az akadémiát, és áldozata Luke-nak. Vagy mégsem.
    Poe-ról sem tudtunk meg semmit az ég világon,
    Ray-ről annyit hogy egy senki, de tele van erővel,
    Phasma meghalt, semmi info ki volt ő, de azért kiemelt szerepet kapott két filmben is
    Holdo egy szuperstratéga akiről sosem hallottunk eddig, de annyira szuper volt, hogy simán feláldoztuk
    Finn-nek gyakorlatilag nem volt szerepe a filmben és nem tudtunk meg semmi újat róla

Szóval, lehet én vagyok kukacos, lehetetlen igényekkel, de akkor konkrétan mit is kaptunk egy gyönyörű látványfilmen kívül?
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.12.17. 00:54:47