Quantumleap#3913
Azt kellene végre megértenie a magadfajtáknak, hogy nem a Disney írja és készíti a filmeket, többek között ezért nincs kint a logójuk az elején. Ők csak a jogokat birtokolják, a filmek készítői szinte teljesen szabad kezet kapnak.
Nem nagyon olvastam (a mostmár Legendává lett) könyveket, de amiket róluk olvastam, azok alapján erősen cáfolható az ún. gyönyörű felépítettség. Telis tele voltak ellentmondásokkal, a filmekkel összeegyeztethetetlen logikai bakikkal. Például a Boba Fettről szóló, még az EP2 előtt kijött könyvek tudtommal teljesen más előzménysztorit írnak le. Vagy egy másik regény szerint Han és Lando az EP4 és EP5 között is találkoztak. Ebben nem vagyok biztos, de mintha hallottam volna olyan regényről vagy képregényről, amiből az derül ki, hogy Luke még visszament Yodához gyakorolni az EP5 és EP6 között. Ha ilyen tényleg van, az ugye szintén bődületes zagyvaság. Nyilván lehetne még találni és sorolni. És mindenezek azért, mert Lucas szinte egyáltalán nem foglalkozott a kiegészítő dolgokkal (regények, képregények, játékok), és nem is voltak senki ellenőrzése alatt. A Disney-nél viszont konkrétan ellátja valaki ezt a munkakört.