-
Egyébként azt hiszem Kevin Smith foglalta össze a Carrie Fisher jelenséget a legjobban:
"A hercegnő hétéves koromban rabolta el a szívemet. Aki ismer, az tudja: Carrie Fisher volt az első szerelmem. Izgatottan néztem Leia hercegnő kalandjait is a Star Wars-filmekben, de 1977-től 1984-ig szerelmes voltam magába Carrie Fisherbe.
A szobám falait Carrie Fisher-fotók borították, az összes filmből, amiben valaha játszott (köztük a Polaroidok, amiket a tévéről lőttem, amikor a Blues Brothers-t leadták valamelyik kábelcsatornán). Féltékeny voltam Paul Simonra, amíg Carrie Fisherrel járt, és csak azután hallgattam a zenéjét, miután szakítottak. Kilencszer váltottam mozijegyet A szivárvány alatt-ra Carrie Fisherrel és Chevy Chase-szel (főleg mert Carrie Fisher egy jelenetben fehérneműben szerepelt).
Gyerekkoromat Carrie Fishernek szenteltem, holott sosem találkoztam vele élőben, valahogy úgy, ahogy az apácák szentelik magukat Krisztusnak anélkül, hogy megpillantanák. Évtizedekkel később alkalmam nyílt megosztani mindezt Carrie Fisherrel, amikor Jason Mewesszel egy furgonban dekkoltunk a Jay és Néma Bob visszavág forgatásán. Udvariasan végighallgatta azt, amit már kismilliószor elregélt neki kismillió férfi és nő, akik felnéztek rá, majd huncut módon így válaszolt: „Örülök, hogy segítettem felfedezni a fénykardodat."
Ettől fogva már nem Carrie Fisher volt, hanem csak Carrie. Így fogok emlékezni rá: a gyerekkori álmok alázatos zászlóvivőjeként, aki remekül bánt a szavakkal, és csintalan humorérzékkel rendelkezett. Nem kért fizetést a Jay és Néma Bob visszavág-ban vállalt szerepéért; helyette megvetetett velünk pár antik fonott fotelt. „Ehhez a filmhez passzol az ilyen ülőgarnitúra" – indokolta.
Amikor vendégszerepelt a Hulun futó műsorunk, a Spoilers első évadjában, Carrie úgy foglalt helyet a trónon, mint aki oda született. Kis krapekként arról álmodoztam, hogy egy nap majd feleségül veszem Carrie Fishert. Fiatal filmesként arról, hogy egy nap majd szerepelni fog az egyik filmemben. Felnőttkoromban pedig arról, hogy nekem is úgy fog vágni az eszem, és annyi emberre leszek hatással, mint Carrie Fisher.
Most, hogy Carrie Fisher eltávozott, a barátomról, Carrie-ről fogok álmodni, akinek káprázatos karrierjét volt szerencsém kezdettől figyelemmel kísérni, akinek őszintesége jobb emberré tett, és aki lélekben – akárcsak az Erő – örökké velünk marad. Szép álmokat, drága hercegnőm..."