-
Pares #3745 A fő SW sztori a Jedi-Sith konfliktusról és a Skywalkerekről szól, az R1 pont azért spinoff, mert egyikről sem szól. Ha ezt vesszük alapul, akkor igenis kilóg a többi film közül. Ahogy vélhetőleg a Han Solo film is ki fog lógni. Akár mennyire is kötődik az ANH-hoz, ott mégis csak egy-két mondatban vannak megemlítve az R1-ben történtek. Ettől függetlenül szerintem ízig-vérig SW, csak a Jedik meg a Sithek világa helyett a Birodalom és a Lázadók működésébe kaptunk betekintést. Az, hogy ezt a klasszikus SW történetet követő filmek sorából való kilógást azzal is kiemelik, hogy nincs felvonuló szöveg, és a címe is más, egy cseppet sem zavar, úgy néz ki ezt a tradíciót az epizódok sajátosságává szeretnék tenni.
A zene is teljesen szubjektív dolog, mondjuk szerintem sem az volt a film legkiemelkedőbb része, de nem is volt rossz, bár lehet hogy fülhallgatóval máshogy fog hangzani, mint a moziban.
A CGI szerintem egyáltalán nem volt gáz,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az egyetlen dolog, ami miatt egy kicsit zavarban voltam, hogy tudtam, hogy a karaktert játszó színész már nem él, vagy hogy már majdnem 40 évvel öregebb, így eleve máshogy néztem rájuk akaratlanul is, mint egy random CGI űrlényre (amiből egyébként nem volt sok, mert itt is rengeteg volt a praktikus effekt, amik ugye sokkal élethűbbek a digitálisnál)... Különben pedig nem emberi lényeket sokkal könnyebb élethűvé tenni, mert nincs a való életből viszonyítási alap. Egy emberi arcot, főleg ha létező és ismert emberé, akinek valódi arcát már látta az ember, sokkal nehezebb dolog teljes mértékben valósághűvé tenni. Habár közel áll már hozzá a technológia, de még mindig nem tartunk ott, az emberi agy nehezen legyőzhető "ellenség", viszont szerintem így is teljesen jó munkát végeztek. Igazából szerintem az mondhatna objektívebb kritikát a CGI-ról, aki még sosem látta az ANH-t és/vagy a két szóban forgó karaktert.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.12.15. 19:14:01