star-wars-banner.jpg
  • tigeroo
    megnéztem harmadjára is
    próbáltam most is a finom apróságokra figyelni, nem pedig a butaságokra (pl. oké, hiba hogy most is "alig" őrizték a pusztító bolygót, de ez volt ugyan így a halálcsillagnál is a baki...)

na mindegy, szóóóóval:

Kicsoda Rey?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    -Szerintem Luke lánya. A filmben ugye végig azt pofázzák, hogy Skywalkert el kell fogni stb... De egy szóval sem mondják hogy Luke Skywalkert.
    -Amikor megérkeznek a szép zöld bolygóra Rey a távolba mered és ezt mondja a másodpilóta-ülésben 'I never thought there was so much green in the universe", ennél a résznél Solo nem reagál semmit, csak bűnbánóan néz a lányra, mintha tudná hogy mást is érdemelhetett volna, mint csak homokot a Jakkun.
    -Han felajánlja neki, hogy csatlakozzon hozzá, ki akarja tanítani stb. Ezt tenné egy random, vadidegen lánnyal amikor ezernyi más baja van? A családi élete romokban stb.
    -Ezután végre megérkeznek a szemüveges nőhöz, a néni megkérdezi Solo-t, hogy kicsoda ez a lány? Aztán snitt vége, jön egy másik jelenet Finnel, aki elvonult társalogni a 2 emberrel aki majd elvinné a peremvidékre... Tehát Solo mesélt közben a lányról.
    -Miután megfogja a fénykardot, odamegy Rey-hez a nő, és mondja hogy előbb Luke apját választotta, aztán Lukeot, most meg téged. Vérvonalbeli egyezés miatt?
    -Kylo Ren egyből feldúlt lett és porce pullozza az egyik tisztjét amikor megtudja hogy "valamilyen lány" segített megmenekülni a droidnak
    -Kylo Ren úgy is kezdi a csevejt a foglyul ejtett Rey-el hogy "már sokat hallottam rólad"
    -A végén a találkozáskor Luke-nak könnybe lábad a szeme.
    -A bázison Leia és Solo beszélgetnek a fiukról, hogy Luke tanítványa lett a fiuk, aztán áttért a sötét oldalra és minden rosszra fordult. Itt mintha egy tragédia történt volna, lehet volt egy tesója is vagy valami és megölte az egyik családtagot.

Teória: Szerintem Luke nem csak Kylo-t taníthatta, hanem volt egy testvére (+ Rey mellettünk, szal 2-en vagy 3-an), amikor az ifjú Ben csinált valami szarságot (lehet féltékenységből megölt valakit, hogy ő legyen az erősebb, ő hasonlítson csak Vaderre), ekkor Luke elvonult, Rey-t pedig a Jakkura vitték, hogy ne találhassanak rá. (Ahogy a látomás is ezzel kezdődik, valami baj történt, lövések/fénykard suhintások, utána pedig mutatták a kislányt akit elszakítottak).

Más: Ez a Kylo Ren egy állat karakter, így sokadik "ízlelgetésre" a dolognak nagyon jól összerakott karakter. Nem tud felnőni az erejéhez, vívódik a jó és a rossz között, még magát is becsapja (Han Solo, ez a név nem mond nekem semmit blabla).
    Aztán megfogják a fénykardot és .... puff... Ilyet még Vader sem csinált a gyerekeivel, akármilyen kegyetlenül is tartotta félelemben a galaxist és a saját embereit, a gyerekeit számtalanszor megölhette volna azonban mégse tette. Szóval a fiú előtt még nagy jövő áll (nagy, és sötét hahah). De az tuti, hogy még abban a pillanatban is kettősség uralta a döntését, Csuvi is simán eltalálta az oldalát, tehát kurvára nem összpontosított abban a pillanatban, simán benyelt egy találatot amit szerintem zsigerből kivédett volna ha stabil az elméje akkor.

Bár két dolog elhangzott: Ő a rend lovagjainak mestere, tehát képzett lehet bizonyos szinten ahogy azt láttuk is, de a legvégén szól Snoke hogy vigyék el hozzá, befejezni a kiképzését. Finn nem volt ellenfél számára, de Rey jól megszopatta, nyilván erősebb a pszichéje is.

Kurvára várom a következő részt, annyi dolog van még amiről fogalmunk sincs, pl. ki kicsoda, mi a múltjuk, mik voltak a múltban a töréspontok amik ide vezettek...