star-wars-banner.jpg
  • Pares
    Látom visszatértél a következő kör habzó szájjal való értetlenkedésre.

"Ahan, intergalaktikus. Átlőnek vele a galaxis másik részébe, ami fényévekre van. Megnéztem neten, a starkiller bázis a nyugati szektorban van "valahol", a megcélzott rendszer meg a magban. Végülis teljesen rendben van, hogy egy energiasugár pár perc alatt átmegy a galaxis másik részébe. Sőt mi több mikor odaér, még szét is válik több részre. Gondolom ezt is megmagyarázzátok, hogy volt rajta hiperhajtómű, meg mesterséges intelligencia :D"

Az, hogy hiperűr, mond neked valamit? Tudod, ami segítségével a hajók évmilliók helyett néhány perc/óra/nap alatt tudnak a galaxis egyik végéből a másikba repülni? Szándékosan vagy ilyen hülye? És arról hallottál már, hogy ha a Földről a Holdra világítasz egy lézerrel, és ha Földön a lézert néhány miliméterrel elmozdítod valamelyik irányba, akkor a Holdon ennél sokkal nagyobb távolságban fog elmozdulni a fénypont? Különben is alapból nevetséges, hogy technikai részletekbe kötsz bele egy olyan filmben, ahol úgy repülnek az űrhajók az űrben, mintha a légkörben repülnének, meg ahol varázserőkkel rendelkező emberek vannak, stb.

"Hol utal rá? A csajt kisgyerek korában otthagyták a sivatagban. Ki képezte ki, netán a buckalakók?"

Csukott szemmel nézted a filmet? Rögtön az elején elintézi a két támadóját. Szerinted minek hordja magával a vívóbotját? Nehezéknek? Solonak is azt mondja, hogy nincs szüksége a pisztolyra, tud magára vigyázni. Nyilván megtanulta magát megvédeni, ha évekig egyedül élt azon a roncstelepen. De tudom, hogy számodra ez úgyis elfogadhatatlan, mert csak, mert te utálod az egészet és kész. Szánalom.

"Igen, ennyiben merült ki náluk az erő érzékenység tanítás nélkül, hogy kiváló pilótának számítottak, "ösztönösen" jól vezettek. De nem dobálóztak elmetrükkökkel, meg kardoztak le képzett erőhasználó ellenfeleket hipp-hopp."
    "De tanult, nem láttad a birodalom visszavág-ot? Yoda képezte."

Mert, mi kell egy elmetrükkhöz? Na? Yoda mit taníthatott szerinted Luke-nak az elmetrükkökről? Vagy kivel gyakorolta szerinted a vívást? Yodával? Pfff, ne nevettess. Kenobi és Yoda is csak "lelkileg" képezte ki, a filmben is csak olyan zavaros tanácsokat adott neki, hogy "higgyen az erőben", meg az akaraterőről és a saját magába vetett hitről papolt, meditáltak, stb. Nem adott neki könyvet, hogy ezt és ezt így és így kell csinálni. Azokat a dolgokat, amiket a Jedik és a Sithek véghezvisznek, az Erő segítségével viszik véghez, reflexek, ugrások, veszély megérzése, stb. Nyilván számít az erőnlét és a közelharci tudás is, Rey pedig jó volt mind a kettőben. Amikor Reynek sikerült az elmetrükk, már tisztában volt az Erővel, a Jedikkel, és hogy ő is Erő-érzékeny. Megpróbálta, harmadszorra sikerült is. De tudom, te akkor se fogsz ezzel kibékülni, mert csakazért is szar a film.

"A halálcsillagon Vader meg már érezhetően hagyta is magát"

Tényleg? Én inkább úgy láttam, hogy Luke a haragját felhasználva győzte le, amit az Uralkodó örömmel nézett. Vader akkor tért meg, amikor látta Luke-ot szenvedni és könyörögni.

"Mindenesetre vicces, hogy mennyire véditek ezt az összecsapott fércmunkát, amiben egy gramm eredeti ötlet sincs. Ennél még az is érdekesebb lett volna, ha azt mutatják be, hogy alakult ki a jelenlegi helyzet (Luke jedi iskolája, Kylo átállása, a palpatine koppintás megjelenése, és szerepe, az első rend kialakulása, Luke elvonulása, stb.).

Persze aki kimeri mondani, hogy finoman fogalmazva nem jó a film, az egyből kapja a jelzőket (troll, hülye, fogyatékos, stb.), ugye "kedves" Pares? :)"

Nem, az az elképsztően szánalmas, hogy mennyire erőlködsz a nevetséges értetlenkedéseiddel. Nem is értem, hogy minek nézted meg a filmet. Nyilvánvaló, hogy bármit is csináltak volna, te akkor is itt nyomatnád a habzó szájjal értetlenkedő idiótát, mert úgyse tetszett volna semmi. Ráadásul olyan dolgokba kötsz bele, amibe alapvetően semmi értelme (mint pl. a technológia), vagy olyanokba, amik a filmben nyilvánvalóak voltak, vagy amik működése eleve egyik filmben sem volt részletesen kifejtve.

Nem tetszett a film? Oké. Nem tetszett a történet? Oké. Nem tetszettek a karakterek? Oké. Nem tetszett a látvány? Oké. Nem tetszett a zene? Oké. Nyilvánvaló figyelmetlenséget és tudatlanságot demonstrálva elkezdesz a film minden egyes részletébe belekötni? Nem oké.