-
Bandicoot #3159 Nos, megvolt a 2. Megtekintés immár Imax-ben. Az első észrevétel, hogy a Westendben mozit többé soha, ott alig lehetett hallani valamit a zenéből úgy el volt b*szarintva a "beállítás". Azt tartom hogy a leggyengébb a zenei felhozatal de azért nem olyan gyászos így hogy jòl volt adagolva a hangereje.
Azt kell mondjam sok dolog van amibe belekötöttek egyesek, és így másodjára tisztán látszik hogy baromság volt amiket irogattak.
A csillagpusztítò intergalaktikus fegyver, ezt el is mondják. A köztársaság viszont nem ugyan abban a rendszerben van, a szòboklatban elhangzik, a köztársaság egy távoli rendszerben van.
Finn fénykardozásánál kifogásolták, még ha képzést is kapott kézifegyverre, hogy használta hiszen a súlypont... A válasz: elsőre sehogy, simán kicsapkodja a védekezésből a rohamosztagos. És mssodjára Kylo ellen is egyszer tudja felvenni stabilan a védekezést, addig végig kicsapja Kylo.
Rey-re ugyan ez elmondhatò, akkor szedi össze magát amikor Kylo mondja neki hogy a mestere lenne, és megtanítja használni az erőt. Ekkor áll össze a fejében a gondolat ( esetleg visszajöhettek az emlékei is, legalábbis ezután kezdi profin forgatni a fénybicskát).
Rey látomása egyébkén a filmben egy fontos pont, egy jòkora magyarázat, amit a szinkronstúdiò zseniálisan elb*szott, és alig lehet kivenni ki és mit mond. Odafigyelve megszòlítják Rey-t, majd Yoda hangján azt mondja valaki: "Ezek az első lépéseid".
Ugyanakkor amikor elszakítják a Yakun, hallani hogy Rey azt kiáltja "Gyere vissza", ergo otthagyják, nem elszakítják.
A zsenge lázadò támadásra is can egy minimális magyarázatféle. Arròl csak tippelni lehet hogy hol a lázadòk flottája. Viszont NINCS ott flottájuk, C3PO egyetlen mondatban de azt mondja: A flotta nélkül nincs esélyünk.
És valòban nem lenne, ezúttal nem egy befedetlen lyuk van a szuperfegyveren, hanem a robbantással ütnek rajta egy lyukat amin Poe berepül. Ugyanakkor számoltam amennyire tudtam, tényleg 15-20 Xwinggel esnek neki és 6-7 marad.
Snoke továbbra is Marvelpofa, viszont lehet hogy egy rejtett utalás a filmben, de egy ponton azt mondja rá Kylo: A vezér BÖLCS!
Anakinnak Palpatine mesélt Darth Plagueis-ről akiben akkora erő volt, hogy legyőzte a halált, Annyit tudunk hogy ebben a történetben elméletileg meghalt, egy tanítványa ölte meg. Darth Plagueis a BÖLCS volt a neve. És érdemes rákeresni neten hogy is nézett ki az elképzelések szerint. ;)
Összegezve, 2. Megtekintésre nagyobbat szòlt nekem a film és sokkal több dologra oda tudtam figyelni. Tartom hogy egy baljòsabb vég és a szuperfegyver győzelme ütősebb lett volna már csak azért is mert félő hogy ezt is überelni akarják majd. Az Imax viszont a minőségi hangzáson és a hatalmas képen túl nem sokat adott a filmhez, nem "ríl 3D", de tán nem is baj.
Apropò logikai buktatò hősei: csodálom hogy azt nem hozta fel senki, hogy ha elszívják a napot, hogy nem fagy meg minden a környező bolygòn....:-P