5229
star-wars-banner.jpg
  • lac coo
    Doku csatornat kell neznie , ott logikusabb minden....:))
  • lac coo
    En teljesen renben talaltam a filmet, biztos tudnek kotozkodni en is ha akarnek de minek.
    Talan egyedul a regi GW zeneket hianyoltam picit .
    A karakterek nagyon tetszettek !!!!
  • Pares
    Ha 35 évesen annyi mentális kapacitása van, mint amit a hozzászólásában demonstrált, akkor fölösleges neki magyarázni :)
  • lac coo
    Jesszusom ....! :))
  • Pares

"és nagy star wars rajongo"

Aha. Látszik...
  • Bandicoot
    Lehet nemkellett volna kétpofára nyomni a popcorn-t akkor a filmre is tudtál volna figyelni.:)

Nincs se szellőző se bejárat, semmi amin be tudna repülni bárki is. A robbantással amit csinálnak Solo-ék, egy lyuk keletkezik a falon, ez el is hangzik a filmben, azon repül be.
    A fegyver intergalaktikus,ez is elhangzik,és nem a saját rendszerbe lövöldöznek,a bolygók amiket szétlőnek egy távoli rendszerben vannak. Ez is elhangzik.
    Nem akartak kiiírtani minden bolygót ezt honnan vetted?:)
    Kamerák sosem voltak sem az előzmény sem az eredeti trilógiában, ez miért most lett gond?:)
    A kardozás sem necces,számtalan jelenet és esemény utal rá hogy Rey kapott már képzést ráadásul a kézifegyverekkel jól bánik. A film végén fokozatosan járja át az erő és "jönnek vissza" a tanítások. Amikor Kylo mondja neki hogy megtanítja használni azerőt az az a pillanat amikor összeáll a fejében minden. Ezért a hirtelen váltás, a fénykardozásban is.
    Kylo vagy azért hord maszkot mert Vaderre akar hasonlítani,vagy azért mert a Ren lovagjainak "alapfelszerelése" csakúgy mint az amúgy szinte semmitől sem védő rohamosztagossisak.:) Kiderül a következő részben.
    A karakterét sokan szidják,holott teljesen jól fel van építve, nem egy instant darth vader a semmiből ami felrúgná az eredeti trilógia történéseit.
    A rohamosok sosem találtak el senki főszereplőt az előző trilógiákban se.
    Egyébként Anakin is ugyan így tudott hajókat vezetni képzések nélkül gyerekkorában...És Luke is mindenféle hadászati képzés nélkül nyomta le a harcipilótákat. Ráadásul Luke sem tanult 20 évig fénykardozni,sőt nem tanult semennyit, max amit Obi mutatott neki pár percben az Új reményben. És mégis lenyomta a Jedirendben nevelkedett fénykardozást profin eltanuló kiváló vivóként számontartott apját..Namostakkor? Kössünk bele mindenbe?:)

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.24. 11:53:15
  • danigolf
    Hello all.. Hát ot kezdem hogy 35 éves vagyok és nagy star wars rajongo..1000 xer láttam az első 6 ot.. tudom azoknak is vannak hibáik és ugy ültem be a 7ikre hogy oda kell magát basznia minden téren...De !!! emberek ez egy vicc..ezek elolvasák a történetet mikor elkezdik forgatni? semmi új..mondom ami csak igy hirtelen eszembe jut és zavar : megint mit csinálnak?halálcsillag 3.0 . megint hogy rombolják le? repüljünk be egy szellözön és bumm..ebből megjöttek 2xer már nemigaz nem jut eszükbe minek oda bejárat ?vagy védjék le ! konkrétan itt nem 1 bolygot hanem kb 3-4 et 1xerre szét tud löni ..és? a régi halálcsillagok legalább teljesen mesterségesek voltak igy tudtak volna haladni az űrben is..tehát lassan de hasznosak voltak kb..itt egy bolygoban van benne..tehát kb ha a bolygó körül van 20 másik azt szétlövik 1 nap alatt azt akkor utánna mit csinálnak vele?ott áll 1ül a pusztitó fegyverük azt kész..vagy bármeddig eltud löni magyarázható a napfény is messzire elmegy dumával..meg minek kiirtani minden bolygot akkor min uralkodnak ?a nácik se rombantoták volna fel a földet csak az emebreket rajta..más..ez a bázisokon való bujkálás vicc..fejlett minden de egy qva kamerájuk nincs hogy basszus az a szakatt zsákban rohangáló ember bottal mit keres a folyosokon.holott volt fullos holos kijelzöjük is.. mindegy..a kardozás az megint necces..a végén becsukj a aszemét azt néztem tartja maga elött a 2 kardot majdnem 10 másodpercig azt megtanul kardozni.konkrétan Ren minek hord maszkot? azért hogy amagyar szinkronja egy nevetség legyen?meg az ő karaktere nekem egy semmi..a tábornok mellette határozottabb volt mind ő . meg nemigaz hogy a rohamosztagosok elvileg képzett katonák hisz ez a huvatásuk..sose találnak el senkit..na jó 1xer csuvit..de 100 an senkit..a sima csempészek meg kereskedők mindig igen.miért nem irják ki az elején hogy az erő mindent megold.megtanit kardozni,lőni,vezetni stb..instant gyorsan..régen legalább okés volt halálcsillag 2ö de volt neki már védőpajzsa az endoron..meg kellett 20 év mire egy jedi megtanult vivni és még akkor is levágták a kezét stb..nemtudom..vagy én vagyok realista vagy vmi gáz van amerikában.
  • Pares
  • Dagohun74
    Bocs hogy nem az izlésednek megfelelőt irtam.
  • Pares
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem hiszem, hogy a következő két epizódban látunk bármi hasonlót is. Ez elvileg már nem az a Birodalom, aminek szinte korlátlan erőforrás áll a rendelkezésére. Legalábbis remélem.

Egyébként a korábbi hozzászólásodra reagálva, az Új Köztársaság "hiányzó" flottáját meg néhány másik dolgot illetően:

"In the aftermath of the New Republic's victory at Jakku, the Galactic Concordance was signed between the Republic and the Imperial remnants. The peace treaty imposed strict rules on the remaining Imperial-held territories, disarming them and imposing harsh reparations. Under these measures, the old Empire dissolved almost completely during a cold war until the remaining forces retreated into the Unknown Regions. There, they began rebuilding themselves into what they called the First Order.

As one its first acts following the signing of the the Galactic Concordance, the Senate passed the Military Disarmament Act which drastically reduced the New Republic's military to a small peacekeeping force, an early goal of Mon Mothma's. The move was lauded by most who believed that the remaining Imperial hardliners posed no threat. Leia Organa disagreed and was sidelined from the New Republic's political process. Organa then formed the Resistance, a private military force which kept watch over the First Order's movements. Although she petitioned for assistance from the New Republic, the Senate was too self-absorbed to take much notice and its slow political process frustrated the former princess.

Some thirty years after the Emperor's defeat at Endor, the Republic formalized its support of the Resistance's efforts against the First Order. Determined to reveal its true power, the First Order under Supreme Leader Snoke attacked the New Republic using its superweapon, the Starkiller Base, commanded by General Hux. It harnessed the sun's power and then destroyed the planets of the Hosnian system, including Hosnian Prime which at that time was serving as the Republic capital and hosting the Senate and New Republic fleet. The Resistance in turn attacked Starkiller Base and was able to destroy it."
  • lac coo
    Megneztem. 30 eve varok ra . Ez tenyleg Star Wars. Hat persze , hogy 10 pont , mi mas ? :)
  • Rita79
    Azért annyira ne szaladjunk előre, először egy tejút megsemmisítőt kell gyártani, majd utána jöhet a több tejutat egyszerre elpusztítani képes megsemmisítő. :D
    Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.12.24. 00:40:29
  • Bandicoot
    De azért valjuk be nem lenne csoda...

Überelni a halálcsillagot? Szupercsillagpusztító...Megvolt
    Überelni Palpatine-t?...Őőő...Nosza hozzuk vissza a mesterét a halálból,elvégre ő "legyőzte a halált"....

Én tényleg csak attól félek hogy a szupercsillagpusztítót is überelni akarják majd... Király lenne egy szuper rendszermegsemmisítő vagy egy hiper galaxisromboló....
  • kissssss
    az e fajta találgatásoknak meg elméletgyártásoknak nagyon ritkán van alapja, főleg ha ilyen vad teóriákat kezdenek gyártani az emberek.
  • Rita79
    Hát necces lenne behozni úgy, hogy nem jól szúrta le őt Palpatine, amikor eleve az se biztos, hogy leszúrta, csak az, hogy megölte. Ha fejen szúrta (a sérülések emiatt lehetnek), akkor miért nem győződött meg róla, hogy halott, ha biztosra akart volna menni, akkor felnégyeli a lézerkarddal, azt annyi.Viszont ott lehet még valami magyarázatra való lehetőség, hogy Plagueis képes volt a midi-chloriánokat rávenni új élet létrehozására és valahogy ezzel a módszerrel sikerült túlélnie a merényletet valahogy. Bár általában az tud erőt használni, aki még életben van, halott ember nem tud már semmit se csinálni. Viszont SZERINTEM tény hogy ezen rész után, ha következetesek akarnak maradni ehhez az elcsépelt történet szálhoz(márpedig annak kell lenniük), akkor ez a fajta fordulat megmentheti sőt naggyá is teheti még ezt az új szériát.
    Utoljára szerkesztette: Rita79, 2015.12.24. 00:02:44
  • Pares
    Annyi a hivatalos történet Plagueis-sel kapcsolatban, amennyit Sidious elmesélt Anakinnak, miszerint a tanítványa (vagyis Sidious) álmában leszúrta... Aztán hogy mi történt valójában... Mindenesetre Snoke öreg, és durván sebhelyes az arca... Ez akár Sidious évtizedekkel korábbi ellene irányuló támadásának nyoma is lehet. Vagy nem. Nem hiszem, hogy behoznák ezt a lélekvándorlós történetet, amit Sidioussal műveltek az EU-ban, szerintem inkább túlélte valahogy a támadást, elvégre ő volt az, aki életet tudott létrehozni. Sidious azt mondja, hogy milyen ironikus, hogy mindenkit meg tudott menteni, csak saját magát nem... vagy mégis?
  • Rita79
    És akkor ez volna a lehetséges teória, hogy halála után sikerült a lényének lelki felét átültetni egy másik testbe, ha ez így van, akkor miért ilyen rozogába vajon? Vagy Sidious nem végzett alapos munkát mestere megölésekor (ezt nagyon kétlem)? Mondjuk ez lényegesen érdekesebbé tudná tenni az elkövetkező részeket és eleve a sztorit, ha valóban ő lenne. Viszont ne felejtsük el, hogy egy olyan kismiska C'Baoth is mennyire izgalmassá tudta tenni a hivatalos folytatást, pedig ő tényleg a semmiből ugrott elő.
  • Pares
    Miért nem inkább 5/7, most ez a divatos
  • Pares
    Azt nem tudom, valami koncepció rajzokról szóló könyvben lehet, elméletileg ezt a mellszobrot használták a CGI-hoz.

A mozis verzióból fényképezve:

Olvastam olyat is, hogy talán az Inquisitor a Rebelsből...
    Persze könnyen lehet, hogy teljesen új karakter, de azért reménykedem, hogy Plagueis az.
  • Dagohun74
    Megnéztem a filmet.. 6/10.
    Ez van, nem jöhet be mindenkinek. Kár érte.
  • roolandsan
    Lehet tudni hogy melyik könyvből van a kép?
  • Pares

Snoke egyelőre simán lehet Plagueis. Ugye az egyik EU-s könyvben volt azt hiszem megemlítve, hogy a muun nevű fajhoz tartozott, de ez már nem canon, így simán lehet akár ember is. Elég torz képe van:

• Pares
    "...talán Luke szinkronjával nem voltam annyira kibékülve."

Ez jó volt
  • Pares

Pontosan ugyan ezeket írtam le korábban az értetlenkedőknek...
  • K Ace
    Nekem összességében tetszett a film, de érződik rajta hogy ez tényleg felvezető az egészhez. A szinkron kibírható volt, talán Luke szinkronjával nem voltam annyira kibékülve.
  • gombabácsi
    lehet. ismerünk pl olyat hogy fekete lyuk leszívja a közelében lévő napot.
    de olyan is van asszem hogy egy kettőscsillag egyik párja szívja magába a másikat.
    de ha nem lennének ilyenek akkor is: ez fizika, ki lehet számolni mi történik.
  • Rita79
    Miért egyébként az tudvalévő dolog, hogy általában napelszíváskor mi szokott történni a való életben?
  • gombabácsi
    "Apropò logikai buktatò hősei: csodálom hogy azt nem hozta fel senki, hogy ha elszívják a napot, hogy nem fagy meg minden a környező bolygòn....:-P"

hát "enyhe" gravitációs problémáknak is kellett volna lenniük :D
  • eddaniel
    Naa, a hetedik rész is fantasztikus film. (Kár, hogy qrva szar)
  • Bandicoot
    Tudom,csak ez a filmeseknek nem volt elmagyarázva.:)
    Ő volt Sidious mestere. Egyébként már látom előre ha tényleg ő lesz a főmufti, máris elkönyvelhető hogy ez sem fog mindenkinek tetszeni és bármi is lesz a magyarázat a fikagyárosok beindulnak majd rá, micsoda hülyeség visszahozni.:)

Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.23. 14:38:27
  • karajjj
    "Annyit tudunk hogy ebben a történetben elméletileg meghalt, egy tanítványa ölte meg."
    Palpatine ölte meg, célozgat is rá elég egyértelműen, hogy ő volt az a tanítvány.
  • Bandicoot
    Eddig sem igazán értettem nagyon egyet ezzel a kijelentéseddel,de így második megtekintésre hogy jóval több dologra tudtam figyelni azt kell mondjan, az állításod szimplán egy baromság.
  • Csacsi
    Nekem második megtekintésre az tűnt fel leginkább, hogy Rey miután kiszáll a Falconból a végén, úgy öleli meg Leiát, mintha tudná, hogy van köze Han Solo-hoz....pedig előtte ők ugye nem találkoztak.
  • Bandicoot
    Nos, megvolt a 2. Megtekintés immár Imax-ben. Az első észrevétel, hogy a Westendben mozit többé soha, ott alig lehetett hallani valamit a zenéből úgy el volt b*szarintva a "beállítás". Azt tartom hogy a leggyengébb a zenei felhozatal de azért nem olyan gyászos így hogy jòl volt adagolva a hangereje.
    Azt kell mondjam sok dolog van amibe belekötöttek egyesek, és így másodjára tisztán látszik hogy baromság volt amiket irogattak.
    A csillagpusztítò intergalaktikus fegyver, ezt el is mondják. A köztársaság viszont nem ugyan abban a rendszerben van, a szòboklatban elhangzik, a köztársaság egy távoli rendszerben van.

Finn fénykardozásánál kifogásolták, még ha képzést is kapott kézifegyverre, hogy használta hiszen a súlypont... A válasz: elsőre sehogy, simán kicsapkodja a védekezésből a rohamosztagos. És mssodjára Kylo ellen is egyszer tudja felvenni stabilan a védekezést, addig végig kicsapja Kylo.

Rey-re ugyan ez elmondhatò, akkor szedi össze magát amikor Kylo mondja neki hogy a mestere lenne, és megtanítja használni az erőt. Ekkor áll össze a fejében a gondolat ( esetleg visszajöhettek az emlékei is, legalábbis ezután kezdi profin forgatni a fénybicskát).

Rey látomása egyébkén a filmben egy fontos pont, egy jòkora magyarázat, amit a szinkronstúdiò zseniálisan elb*szott, és alig lehet kivenni ki és mit mond. Odafigyelve megszòlítják Rey-t, majd Yoda hangján azt mondja valaki: "Ezek az első lépéseid".
    Ugyanakkor amikor elszakítják a Yakun, hallani hogy Rey azt kiáltja "Gyere vissza", ergo otthagyják, nem elszakítják.

A zsenge lázadò támadásra is can egy minimális magyarázatféle. Arròl csak tippelni lehet hogy hol a lázadòk flottája. Viszont NINCS ott flottájuk, C3PO egyetlen mondatban de azt mondja: A flotta nélkül nincs esélyünk.
    És valòban nem lenne, ezúttal nem egy befedetlen lyuk van a szuperfegyveren, hanem a robbantással ütnek rajta egy lyukat amin Poe berepül. Ugyanakkor számoltam amennyire tudtam, tényleg 15-20 Xwinggel esnek neki és 6-7 marad.

Snoke továbbra is Marvelpofa, viszont lehet hogy egy rejtett utalás a filmben, de egy ponton azt mondja rá Kylo: A vezér BÖLCS!
    Anakinnak Palpatine mesélt Darth Plagueis-ről akiben akkora erő volt, hogy legyőzte a halált, Annyit tudunk hogy ebben a történetben elméletileg meghalt, egy tanítványa ölte meg. Darth Plagueis a BÖLCS volt a neve. És érdemes rákeresni neten hogy is nézett ki az elképzelések szerint. ;)

Összegezve, 2. Megtekintésre nagyobbat szòlt nekem a film és sokkal több dologra oda tudtam figyelni. Tartom hogy egy baljòsabb vég és a szuperfegyver győzelme ütősebb lett volna már csak azért is mert félő hogy ezt is überelni akarják majd. Az Imax viszont a minőségi hangzáson és a hatalmas képen túl nem sokat adott a filmhez, nem "ríl 3D", de tán nem is baj.

Apropò logikai buktatò hősei: csodálom hogy azt nem hozta fel senki, hogy ha elszívják a napot, hogy nem fagy meg minden a környező bolygòn....:-P
  • gombabácsi
    +1
  • Stockbauer33 #3157
    bealudt rajta
  • barcalaci84
    egy nagy fan service az egész, viszont szerintem első Star wars élménynek is tökéletes...aki megnézi kb azt élheti át mint az aki gyerekként nézte 30 éve az eredeti trilógiát...ha ez tetszik akkor a többit is meg fogja nézni:)
  • karajjj
    Viszont látványos akciófilmnek is megállja a helyét.
  • Probatbicol
    Hát ennél távolabbi dolgot az igazságtól nem is mondhattál volna. Ennek a filmnek minden másodperce a régi rajongók hájjal való kenegetése.
    Biztos élvezheti az is aki nem ismeri az előzményeket, de annak ez csak egy látványos akciófilm lesz a többi között.
  • Stockbauer33 #3153