Quantumleap#3130
Erősen vegyes érzéseim vannak.
A képi megvalósítás és a látvány kiváló, a régi trilógia feelingjét hozza, azon belül is az eredeti felújítatlan változatét (amit én jobban preferálok).
A történet viszont helyenként hiányos, sok dolgot nem tudtunk meg. Kicsoda Rey és Finn valójában? Előbbi honnan tudja így használni az erőt, meg a fénykardot, hogy még csak gyorstalpalót sem végzett? Remélem, ezek már a folytatásban megválaszolásra kerülnek.
Ami Hant illeti, jobban örültem volna valami egyértelműbb lezárásnak. Félek, hogy majd Gandalfosat játszanak vele, ami nekem nagy csalódás volt. Renn karaktere kiforratlan, mindenesetre a Sithek bosszúja sokkal jobban tetszett volna, ha a film második felében Anakint valami ilyesmi módon ábrázolják. Majd gondolom, a folytatásban jobban el lesz sötétítve.
Még ami nem annyira tetszett, az a prológ szövege. Egyrészt ugye lehetett volna felolvasós (ha már a régi trilógia feelingjét hozzák) :). Másrészt jobban örültem volna valami átfogóbb infónak, és valami efféle szövegkezdésnek: "Harminc év telt el a gonosz galaktikus birodalom bukása óta...". Persze, lehet csak nem akarták nagyon szájbarágósra venni a figurát.
A hiányosságok felrovása közben eszembe jut, ha a nyolcvanas években lettem volna ennyi idős, és akkor látom az Új reményt, nem lehetséges-e, hogy ugyanilyen véleményt alkotok? Elvégre ha a klasszikus trilógiából csak azt nézi meg az ember (és nem folytatja rögtön a másik kettővel), szintúgy előjöhet némi kvázi hiányérzet.
Összességében egyik klasszik epizóddal sem ér fel nekem, az előzménytrilógiánál viszont jó pár fokkal magasabban helyezkedik el. Bizakodva várom a folytatást. Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2015.12.22. 18:24:59