star-wars-banner.jpg
  • Pares
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Galaktikus Köztársaság flottáit nyilvánvalóan a Galaktikus Birodalom örökölte. A Galaktikus Birodalom ellen harcoló Ellenállás flottáját meg gondolom az Új Köztársaság vette át, a Birodalom megmaradt flottáit meg az Első Rend. Az ellenállás, mint írtam most már nem ugyan az, mint ami régen volt, csak egy "terrorista" szervezet, amit az Új Köztársaság pénzel az Első Rend eltakarítására. X-Wingekből a bázis ellen indított támadásnál 12-t számoltam össze, a "komplett kikészített flotta" alatt nem értem mire gondolsz. A Starkiller bázis ellen indított támadás egy tipikus rajtaütéses támadás volt szabotázzsal párosítva. Nyilván erősen benne volt az is, hogy végülis a jónak kellett győznie. Valójában egyébként az Első Rend totális győzelmével zárult a film, és a bázis is teljesítette a célját. A Halálcsillag egyébként pont ezért volt nagy hátrányban a Starkiller bázissal szemben. Míg előbbinek nem volt konkrét célpontja, mert az Ellenállás elég mobilis volt, addig Az Új Köztársaság nagyon jó célpontot nyújtott. Egy ilyen fegyver ellen meg nem lehet védekezni.