-
Üdv!
Tegnap éjfélkor megvolt a német premier, eredeti hanggal néztem szerencsére. No spoiler természetesen.
Egy szóval kéne jellemezni a filmet: Üres.
Az operatőri munka szenzációs, nagyon jó beállítások vannak, a díszletek is jók.
A színészek: a lányka rendben van, jó karakter és szerethető, a fekete srác viszont teljesen hiteltelen, ahogy viselkedik a múltját nézve. A főgonosz addig tök jó, amíg le nem veszi a sisakot, utána max a térdemre fektetem és elfenekelem, annyira félelmetes. Előtte ment a WoW film trailere, ott a főhős a Viking sorozatos főszereplő, sokkal jobb lett volna a gonosz szerepére! A nagy öregek csak statisztálnak a fiatalokhoz.
A történetben vannak olyan fordulatok, hogy fogod a fejed (Han Solo megjön, vagy a fényes páncélú gárdista egyik jelenete a végén), illetve mikor összeáll, hogy miről szól ez az egész rájössz, hogy kb ugyanazt a levest melegítették fel újra.
Erőltetett vicceskedés megy folyton, a régi trilógia ennél komolyabb volt. Nincs baj a poénokkal, de nem kéne juhúzni az életünkért folyó légiharc közben, meg egyből beindítani az incselkedős kis adok-kapokot a két főszereplő között (tudom Han-Leia is ezt csinálta, csak ott volt stílus), és nyomatni a gettós lazacsávós szövegelést (egy ex rohamosztagostól k*va hiteles).
Ki van pipálva minden, amire a rajongók várhatnak, pontosan kiszámítva kapjuk az arcunkba a nosztalgia-fokozókat. Egy idő után idegesített, hogy megint lejárt a 10 perc, és megkaptam most éppen az űrkocsmát, és a közönség felsóhajtott, hogy "hűhaaa"... basszus, ettől nem lesz jó ez az egész, csak ilyen panoptikum jelleget kap. Értitek sokkal jobb, ha pl egy régi ismerős csak úgy besétál a jelenetbe természetesen, és nem kap egy kitartott mozdulatlan 3 másodpercet, hogy nesze vazze, itt van, ő az, örüljél. És ezt szinte minden(!) esetben így tálalják az egész film alatt. A Falcon behozásának módja a sztoriba viszont tök jó lett!
A végére sajnos már csak ezt láttam, mint mikor Buffalo Bill-ék anno a vándorló cirkuszukkal eljátszották a régi vadnyugatot, itt is eljátszották a Star Wars-t, de valami hiányzott.
Egyedül vagyok a véleményemmel, és csak fikázódom? Nos... a legutolsó jelenetnél visítani kellett volna, ehelyett a film elején még hangosan tapsoló és hujjogató fanatikusok csendben ültek, aztán a vége felirat után mindenféle áhítat nélkül felálltunk és simán kisétáltunk, semmi ünnepelés vagy valami. Pedig a főcímnél az elején még örömünnep volt.
Viszont jobb, mint a legutóbbi trilógia, de nekem semmi hangulata nem volt.