star-wars-banner.jpg
  • Darth Raven
    Felesleges elszomorodnod:

Az évtizedek során rengeteg Star Wars alkotás jelent meg, ezek ellentmondanak egy-két dologban. Előfordul, hogy egy eseményhez több eltérő út vezet, ezen félreértések elkerülése végett vannak a Kanonok, a különböző rangú művek felülírják egymást.
    George Lucas szerint a nem az ő kezei közül származó Star Wars (könyvek, képregények, játékok, stb.) egy afféle párhuzamos univerzum ahol a történések hasonlóak, de nem ugyan azok. Ez nem zárja ki azt, hogy ami megtörtént az egyikben ne történt volna meg a másikban, de nem is bizonyítja. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy ha valami nagyon tetszik ezekben és az ég világon semmit sem mond róla az igazi SW univerzum, nyugodtan mehet hozzá hiszen megtörténhetett. Viszont ha valami olyasmit tapasztalok ezekben amelyeket nem fogad be a gyomrom, inkább rombolja mintsem építi a Star Wars bennem kialakult képét akkor marad a másikban mivel semmi sem támasztja alá, hogy az ott az is megtörtént volna.
    Az egész fikció, semmi sem történt meg benne valójában. A szórakoztatás célját szolgálja, nekünk készülnek mivel örömünket leljük nézésükben/ olvasásukban ezért nekünk kell eldönteni mit jelentenek számunkra, és nem nekik. A te döntésed, hogy mit és hogyan ítélsz meg, szóval szerintem ha annyira tetszik akkor nyugodtan vedd hozzá. Ez akkor trükkös ha a benne leírtakat már egy magasabb Kanon-hoz tartozó mű megcáfolja amely neked kevésbé nyeri el a tetszésedet mint az alacsonyabb rangú alkotás (mondjuk nálam ilyen még nem volt). De mint mondtam szerintem te döntöd el, nem ők.