Darth Raven#2122
A magasabb a szenátus ülésterme, a másik viszont rejtélybe burkolódzik számomra. De még ha nem is tudom pontosan megmondani, talán leszűkíthetem a kört számodra amíg valamely, nálam a Star Wars terén sokkal jártasabb ember pontosan meg nem válaszolja.
Szóval, így első ránézésre az tűnik fel, hogy ez nem épp egy hétköznapi kupolás épület, tulajdonképpen egyetlen a felhőkarcolókra ráépített hatalmas kupola, s emiatt a fényt teljesen elzárja az alsóbb városrésztől. Azt tudom, hogy a coruscanti alvilág központja a Kupolaváros alatti napfénytől elzárt városrészen található ezért én arra következtetnék, hogy ez az épület a Kupolaváros. Előbb írtam, hogy erről még csak képek sem születtek. De lehetséges, hogy igen s mindvégig az orrom előtt volt. Bár q Kupolavárost én mindig is egy rakás kupolás épületből álló városrésznek képzeltem, de a névből akár lehet egyetlen város méretű kupola is, s inkább ez a valószínűbb.
Másfelől az épület elég nagy, s ha nem a lakóházakkal zsúfolt Kupolaváros akkor egy elég fontosnak kell lennie. Mondjuk egy hadműveleti vagy kutatóközpont lehetne. Ezt viszont valószínűtlennek tartom, két ekkora jelentőséggel rendelkező épületet nem lenne túl jó ötlet egymás mellé rakni, elsősorban katonai okokból. S ahogy elnézem ez a kép a Klónok Háborúja környékén készülhetett. A Botanikus Kertek nem lehet, egy kertnek napfény kell, a kupolának üveg borítással kellene rendelkeznie.
Marad a Kupolaváros (vagy egy olyan épület amiről még nem tudok, de most inkább maradjunk az előbbiben). Igazság szerint a kör leszűkítése helyett meghatároztam úgyhogy most ki kellene törölnöm a hozzászólásom legalább 90%-át. De most kivételt teszek, hátha kíváncsi vagy rá (vagyis már csak voltál), hogy mi alapján jutottam erre a következtetésre.