pasi29uk#6
Kipróbáltam egy nagy webáruházat (eBay), saját és más cégek, emberek termékeivel. Mire elértem az első 1000 csillagot (visszaigazolt vásárlások alapján), már sok pénzt buktam.
A vásárlók jelentős hányada azt hitte, hogy kezdő eladó vagyok, olcsó cuccot árulok, és lehet velem szórakozni. (Nem jött meg az áru, késett, nem azt kapták, amit rendeltek, nem kellett nekik az áru, de ha küldök egy részleges visszatérítést, akkor megtartják stb.)
Az eBay költségek, csomagolási és logisztikai költségek (minél kisebb a forgalom, annál magasabbak). Ez is elmult, nem adtam fel, és szintet léptem. 1-4K visszaigazolt vásárlás után viszont szembesültem azzal, hogy hiába van rengeteg termékem a piactéren, a piacdíj megöli a vállalkozást.
Ja, nem! Mert hirdetni kell minden 'menő' terméket, hogy becsalogassa az embereket a shopba. Szóval nézegettem az eBay számlámat, és úgy gondoltam, hogy „fene egye meg az eBayt, inkább saját weboldalt hozok létre.” Komolyan mondom, hogy nem merem összeadni, mennyi pénzt öltem bele a buliba. Most meg ott vagyok, hogy "minden jó", de belátható időn belül össze fog omlani a rendszer — köszönöm az új AI keresőknek. :(