Hunyadi, hadik, aranybulla,most vagy soha, hid ember, Csak, hogy párat azokbol amik alig voltak szerinted vagy nem is tudod mikor.
ÉS még én vagyok aki nem tájékozott a filmekben ?
Amiket meg felsoroltál azok közt van amelyik még meg sem jelent, vagy ahogy a magyar filmek sokasága müvészfilm vagy alacsony érdeklödésű, nem igen éri el az ingerküszöböt senkinél.Ki lehet emelni ilyen eldugodt egyen sugaru embereknek szánt filmekkel példálozni, de nagy moziba, reklámokkal hirdetve , amik eljutnak mindenkihez akár a mozi után a TV vetitésre is, azok között nincs sok változatosság. az esetek döntö többsége vígjáték.
a komédia és a vígjáték ugyanaz, de abból nyilván viszonylag kevés készült.
Képzeld tudom, hogy ugyan az a kettö, vagy inkább ugy mondanám ,hogy vannak benne hasonloságok és eltérések is.
ÉS nyilván kevés készül csak alig lehet felsorolni öket anyni van belöle:
Drakulics elvtárs,Lajkó: Cigány az űrben,Pesti balhé,Brazilok, megdönteni hajnal timeát, argo, uvegtigris Liza, a rókatündér,Nyugati Nyaralás,Nagykarácsony stb..
A sor végtelen és az itt felsoroltak is mind szoci beutésu ugyan azt a karaktert játsza el a legtöbb szinész , szinpadias a játék,
Az , hogy neked mások a filmes tipusaid még nem zárja ki azt amit én mondtam,
Mutass olyan filmet amiben a sherer Péter vagy a Reviczki Gábor nem mindenhol ugyan ugy néz ki nem ugyan azt a karaktert hozza és nem vigjátékban szerepel? egy kapatafára készül mind.
Hiába is akarod védeni, Magyarországon nincsenek filmes szinészek és ezért nincsenek is rendes filmek, nincs olyan, hoyg egy egy film kedvéért, valaki meghizott, leborotválta a szakállát vagy meghagyta, vagy bármi egyébb modon megávétozatta a kulsejét, hogy jobban hasonlitson a szerephez, mert nem tehetik meg, mert heti 2x szinházba játsza ugyan azt a szerepet éveken át és arra nem fér bele, hogy pár évente egy két honapra a film miatt átváltozzon.