• reptile1313
    semmi baj nincs a szojaval, sem embernek, sem allatnak, ha nem GMO. (es bizony a $ noveles miatt a takarmanyoknal az EUban engedelyezett a GMO. a takarmanyok tobbseg GMO, es a kivagott brazil esoerdo helyen termesztettet importalnak a hires "helyi" csirkenek. az EU es Kina is zabalja a brazil GMO szojat huskent. ami tenyleg ultraaz. egyreszt mert a GMO nagyon rossz mert tele van vegyszerrel, masreszt a takarmanyhoz sokkal tobb novenyt es allatot kell elpusztitani, mintha ott novenyt termesztenenek.)

a feldolgozott szarok, ami tele van palmaolajjal az tenyleg szemet.
    Embernek: Viszont ha mittomen vorosbabbol, vagy csicseriborsobol, vagy lencsebol, ceklabol, szojababbol csinalsz valami korongot, amit beleteszel a hamburgerbe, akkor az sokkal jobb mint a hus. mondjuk en csak kecske sajtot es tojast eszem, voros hust nem. halat is elhagytam reg. DHA megvan algaolajbol, B12ot meg beszedem. bar azt akkor is szedtem amikor ettem hust, mert keves van benne. a takarmanyokba is belekeverik a vitaminokat es a B12t, szoval most miert hasznaljam a hust kapszulanak,hogy B12hoz jussak. beszedem en az allatok helyett :D

Cikkre:
    teljesen ok, bar nem ertem miert kene ennyire ragaszkodni a hushoz, semmi nincs benne amit embernek, v. kutyanak ne lehetne biztositani. novenyi alapu eletmod embernek es kutyaknak is egeszseges a tanulmanyok szerint, ha jol van osszeallitva. sot a vilagon az a kutya ami a legtovabb elt 100%ban novenyin volt.
    eloszor felcseszett, de aztan lenyugodtam utanaolvastam, megneztem a studykat, es tenyleg ossze lehet jol allitani. csak a termeszetben nem tudnanak igy elni, mivel nem tudjak ugy feldolgozni az etelt mint mi (fozes daralas stb).
    bar nem vagyok vegan, de egy allatorvos ismerosom 2 macskaja es 1 kutyaja is vegan szuletese ota, es tokeletes a verkepuk, etc. el kene engedni ezt a hust
    az idiota olaszok pl. a lab grown hust betiltottak, mert fontosabb nekik a hagyomany, mint fenntarthatosag / allatok kinzasa. es hogy fikazzam kicsit a fideszt is: sajnos ez egy fogyatekos dontes,hogy itt is tiltani akarjak. ez kicsit diktatorikus, hadd dontse el az ember maga, hogy mit eszik. akinek pl. rossz emleke van a husrol mert volt vagohidon, de fel akarja idezni a gyerekkori elmenyt, hadd dontse mar el,hogy egye e hust. ha rakkelto alkoholt lehet venni a boltba, meg palmaolajos vegan fosokat, akkor ezt miert nem?
    Illetve: aki sok zoldseget gyumolcsot eszik, miert fizet ugyan annyi TBt, mint aki alkoholt iszik kiloszamra, meg palmaolajos fos nutellat eszik, meg transzzsiros, hidrogenezett kokuszzsiros szarokat, meg rakkelto szalonnat, virslit, voroshust?!

A hus nem fenntarthato 10-50x nagyobb az okologiai labnyom, es ezt az agrarminiszteriumban is tudjak. Megis reklamozzak a fos voroshusokat. (disznohus es marhahus. pfejj)

Utoljára szerkesztette: reptile1313, 2025.02.07. 11:59:23