• FICEK9
    Úgy látom itt mindenkinek büdös a becsületes kétkezi fizikai munka, pedig képzeljétek el, hogy a világon sok embernek kell így dolgoznia, mert van sok ilyenfajta munka és nem végezhet mindenki kreatív munkát hogy ne haljon éhen! Én dolgoztam ilyen monoton munkát és ugyanazzal próbáltam segíteni magamnak - amit most az AI-ra akarnak bízni - hogy optimalizáljam és minimalizáljam a fölösleges munkámat, így gyorsabban és kevésbé fárasztóan tudtam jobban dolgozni. Nem ördögtől való dolog. Régen, amikor még nem volt ennyire túlpörgött a világ, ezt tényleg a jó műszakvezetők a munkások jó betanításával meg tudták oldani és évtizedekig jól működtek az ilyen munkahelyek. De a mai világ annyira felgyorsult, az ember meg annyira ellustult, hogy ez nem megoldható.
    1. Nem maradnak már az emberek évtizedekig egy munkahelyen/munkakörben egyrészt a nyílt piac miatti folyamatos munkaerő fluktuáció miatt, másrészt a technológiák elavulása miatti folyamatos új munkafolyamatok bevezetése miatt.
    2. Nincs már az a vezetői mentalitás és nincs is ideje kialakulni annak hogy valaki dolgozik egy gépsoron és legjobbként vezetővé nevezik ki, mert olyan jól csinálja és így a tudását tovább tudja adni a többieknek ami növeli a termelékenységet. A mai vezetők jönnek valamilyen kimondhatatlan nevű menő képzettséggel, nulla munkatapasztalattal és osztják fentről az észt, hogy hogy csinálja a kisember a dolgát, miközben ő egy villanykörtét se tud kicserélni.
    Ezt a felgyorsult világot vagy a robotok, vagy az ilyen AI-al kombinált humánrobotokkal tudják megoldani. Ezzel önmagában nincs gond amíg nem keverik össze az embert a robottal és számításba veszik az emberi tényezőt, azaz, hogy nem lehet mindenkinek jó napja, nem dolgozhat mindig 100%-on, nem mindenki fizikuma ugyanolyan, van akinek ugynaz a mozdulatsor hosszú távon egészségkárosodást okoz, míg másnak pont az a kényelmes és könnyű. De vannak olyan munkák, hol szükség van még az emberi, értelmes és rugalmas gondolkodására, ami a váratlan helyzetek megoldásnál szükséges és még nincs AI, ami ezt leképezze. Még. De ezek alapján az adatok alapján lehet 1 évtizeden belül lesz és akkor kiváltják az embert. És szükség van még az emberi kéz finommotorikus képességeire is, amit még egy robottal se tudtak leutánozni. Még. De ennek is csak idő és pénz kérdése.
    Persze mondom ez az egész AI-os optimalizáció addig jó (még a dolgozó számára is) és elfogadható számomra is, amíg nem kevernek össze minket a robotokkal és figyelembe veszik az emberi tényezőinket is, hogy nincs mindig jó napunk, nem vagyunk egyformák, szeretünk beszélgetni egymással munka közben, a nap végére lehet már fáradunk, lassulunk, stb... De ezért vannak a vezetők hogy ezt belássák, a dolgozók, pedig hogy rájuk szóljanak ha elszalad velük a profitorientál paripa.