Az alkotó nem egy dolog. Az alkotó miatt van a Youtube-nak látogatottsága. Az emberek nem a szervert, vagy a sávszélességet (vagy a reklámokat) nézik, hanem a tartalmakat.
És ha valakit szegény kiszolgáltatott magyar kisvállalkozásként kellene sajnálni, az inkább az alkotó, nem a Youtube/Google.
Mi lenne, ha abba kötnél bele, amit írtam, és nem az ilyenkor megszokott szabványszöveget nyomnád?
Majdnem 20 év után most lett annyira veszteséges a Youtube, hogy szegény Google kénytelen ezt meglépni? Komolyan kérdezem.
Nekem nincs más kiadásom, csak a szaros 1700 forint? De, a Youtube-ra is elköltöm ennek a többszörösét, mint írtam, csak a tartalomgyártókon keresztül. Tudom, a következő szabványszöveg az lesz, hogy nem kötelező nézni a Youtube-ot. Nem is azt nézem, hanem a tartalomkészítőket, azok pedig vannak máshol is...
Nem én kértem, nem én találtam ki a fizetős modell helyett ezt a reklámmutogatós/adatgyűjtögetős maszlagot annak idején. Sőt, már elsőre sem tetszett. Én szívesen fizettem és fizetek most is a szolgáltatásokért. De akkor döntsék el, hogy melyiket alkalmazzák, és ne mindegyiket.