60
  • Bruce_Willis
    Le kell szarni az olyanokat akik szarrágónak neveznek, vagy csalónak.
    Ezek a cégek multimilliárdosak. A google és a facebook a legkártékonyabb vállalat ever.
    Soha nem fizetnék nekik egy fillért sem. Ezek geci kémek.

Firefoxra:

AdBlocker Ultimate
    AdGuard Hirdetésblokkoló
    uBlock Origin
    Adblock Plus
    Privacy Possum
    Privacy Badger
    DuckDuckGo Privacy Essentials
    Adblocker for Youtube

Ebből mondjuk nem mind a hirdetésre van kihegyezve, hanem a követésre.

Nekem nincs sem reklám, sem figyelmeztetés.
    iOS Safarin pedig csak Adblock van, és szintén zéró reklám.

Ezek beépülők. Rákeresel, engedélyezed.
    Gyakorlatilag az alatt az 1 perc alatt végzel, míg a többi pöcs utalja a lóvét a youtube-nak.

Röhögni kell rajtuk, nem vitázni velük. Hasznos szoftverekre érdemes előfizetni, mint a 365 és amelyekkel alkotni lehet. Én így teszek.
    A szórakozásra pedig hadd költsenek a balfékek.
    Ők azok akik a szegények adóját is fizetik. (Lottóznak, és focimeccsre járnak. )
    Szarni bele..

Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2023.11.02. 23:44:48
  • Vanek úr
    1. "Egyes" felhasználókról van szó, nem mindenkiről (még)! Vagyis egyelőre nem számít, hogy milyen ad-blockert használsz, hiszen nem tudni, hogy mit látnak, és mit nem; melyik ellen tudnak majd tenni, és melyik ellen nem. Ugyanúgy az sem számít, hogy ki kapott már figyelmeztetést, vagy ki nem, hiszen egyelőre csak próbakör megy. Ha élesedik mindenkinél, akkor fog kiderülni, hogy most épp mi is a helyzet. Addig találgatni felesleges.

2. Általában én is a fizetés mellett vagyok, de lassan már minden cég pénzt vár mindenért, és azért van egy határ, ahol nálam is elszakad a cérna. Volt egy Netflix, és jó volt, mert egyedül volt. Az ember ki tudta spórolni az árát. Aztán minden kiadó vérszemet kapott, és kitalálták, hogy majd ők is lenyúlják a nézőt. Példának okáért az egyik kedvenc sorozatom az A térség (The Expanse), és 3 kiadónak is kellene fizetnem, ha újra meg akarnám nézni a részeit (az eleje a Netflix-en készült, a közepe valami másik csatornán, a vége meg az Amazonon lett elkészítve). Ez pedig 'hűak@anyjukat' érzést okozza az egyszeri nézőben. Vagyis már nem 1 ilyen előfizetést kell venni, hanem már 3-at. De ez csak egy példa volt, a YT esete egy kicsit más, hiszen ők szinte egyeduralkodók. Ráadásul az előfizetésekből/egyéb nem reklám alapú támogató pénzekből ő is leszed valamennyi részesedést (ha jól emlékszem, 70%-ot fizet ki, vagyis 30%-ot megtart). Ez pont azért van, hogy a rendszert, a hálózatot, ... fenn tudja tartani (mint a játékok esetén a Steam/EPIC/... boltok is). Ez rendben is volna. Csakhogy a Google-nek ez a mennyiség nem elég, és mivel amúgy is a reklámok világában nagyhatalom, még reklámbevételt is akar (árukapcsolás). Csakhogy ez kontraproduktív is lehet (kevesebb néző, kevesebb előfizetés a tartalomgyártóknak, így meg más megoldás után nézés lehet belőle) - pláne, ha azt nézzük, hogy ő a nagy, sok milliárdos hasznot termelő vállalat, akinek meg sem kottyanna, ha nem lennének reklámok (vagy a felhasználók egy része blokkolná ezt). Legfeljebb kicsit kisebb lenne a bevételük. De nem, mert nekik semmi nem elég. Ha egy kis cég lenne, amelyiknek élet-halál lenne a reklámbevétel, akkor azt mondom, OK, veszek rá előfizut (ártól függően). De így nem. Hiszen én a pénzemmel szavazok, és ilyen szolgáltatásért nem fizetek. Ha ki leszek tiltva ad-blocker használat miatt, akkor így jártam, és így járt a Google is. Úgyis rengeteg pénzt keresett azzal, hogy eladta/használta az adataimat, és 1 fillért nem adott érte; én ezért sem fogok neki fizetni semmilyen módon. Csak a tartalomgyártókat sajnálom, akik így kénytelenek lesznek keresni egy másik platformot, ahol lehet őket támogatni, és lehet nézni a tartalmaikat. De hát semmi sem örök, még a YT, és a Google sem (igaz, én sem).
  • militavia
    Mi köze van ahhoz a YT-nek, hogy a német állam szopat?
    Kb. olyan balfasz érvelés ez, hogy "fizetem az ÁFÁ-t, akkor legyen a mozi ingyen".

Annyira cuki, ahogy egyesek mindig meg tudják ideologizálni, hogy miért akarnak lopni és csalni. Tedd, csak akkor nem értem, hogy miért nem kussolva teszed? Ráadásul német fizetés mellett rinyálsz? Beszarok. Komolyan...
    Utoljára szerkesztette: militavia, 2023.11.02. 14:42:58
  • duke
    En se tapasztaltam semmit se. A valoszinuleg ublock mukodik, ezert nem latok reklamot a jutubon. Ha esetleg nem engedi megnezni, akkor keresek valamilyen letolto oldalt es azzal nezem meg. Ez miatt az eletkor baromsag miatt, amugy is gyakran csak letoltve lehet megnezni a videokat.
  • barret
    Nekem még nincs reklám.Semennyi. Nem kerültem sorra vajon?
  • RJoco
    Az Adguard egyelőre még megy mind a két gépemen. A barátnőm gépén egyszer vacakolt a yt. Kikapcsolta, visszakapcsolta a blokkolót és megint jó volt.

@AndReWsss: Utánanéztem ennek a prémiumnak. 6€ a Lite és nézhetsz reklámokat. Kösz nem. 13€ a teljes prémium havonta. Éves szinten akár 130€ is lehet, ha egybe perkál az ember. Mondjuk ilyenkor letöltési lehetőség is jár mellé, ami nem rossz, feltéve, ha csak a hangfájlt is le tudom szedni. Jelenleg erre is vannak ingyenes megoldások. Szóval 130€ évente csak erre, hogy ne legyen reklám. Emellett még kifizetek úgy 230€ körüli összeget a TV adóra, hogy a német állam csatornái működhessenek, amit kutya nem hallgat, néz. Pont mint Magyarországon, csak ott beépítették az adóba. Akkor még rájön a 600€-nyi internet díj, melyben a mobil nincs is benne. Csak net. Meg vezetékes telefon, de az meg már net alapú. A router fogyasztási költsége lesz mindebből talán a legkevesebb, bár emelt villanyárak mellett már ez is kérdéses. Jah és akkor még az albiban kiperkálhatok 160€-t műholdas TV-re is, mert benne van a szerződésben, hogy ez is van. TV adásokat semmilyen formában nem nézünk. Szóval 390€ instant kuka évente. És még szórjak el 130-at azért, hogy ne nézzek reklámot? Nem, kösz. A levegőért ne fizessek már? Jó, hogy nem kérnek a boltok parkolási díjat, mert megállok náluk vásárolni!

Amúgy nem lenne semmi gond a reklámmal, ha jól működnének, de nem teszik.
    Az egyik videóban, a promós résznél (ezt a prémiummal sem lehet kikerülni, de a normálisabb készítők jelölik az idősávon, hogy meddig tart, mások meg nem) láttam egy pénztárcát. Meg is tetszett, rá is kerestem (asszem a link a leírásban volt). Onnan kezdve minden, ami képes volt reklámokat megjeleníteni (ez általában csak telefonon lehetséges), tolta ezt a pénztárcát. Tetszett, szép karácsonyi ajándék is lett. 100€ fölötti az ára. Már meg is van. Aztán rákerestem, mert normális leírás nem volt a szerelésről. YT mindjárt bedobott egy összehasonlító videót. Az ürge vagy 10 féle hasonló pénztárcát próbált ki, melyek közül talán mind olcsóbb volt, mint ez (és lehet, hogy egy-kettő még praktikusabb is). Ekkor felmerült bennem a kérdés, hogy miért is nem kaptam én ezekről reklámokat? Csak és kizárólag azt látom viszont, amit egyszer már megnéztem. Hasonló termékeket soha. Pedig ez lenne számomra az egyik lényeg, ha már reklámot nézek. Mindegy, a pénztárcával meg vagyok elégedve. A többire nem is néztem rá, mert már van.
    Ja igen, ez is idegesítő, hogy azt figyeli, mire klikkelek, azt meg már nem, hogy meg is vettem és továbbra is tolja ugyanazokat, amiket megnéztem már és adott esetben meg is vettem.
    Persze a yt reklámok mások. Ordítanak és totál olyat ajánlanak, ami baromira nem érdekel. Már amikor véletlen belefutok egybe, mert rossz helyen taperolom a telefont és elindítja a yt alkalmazást.

Persze, el lehetne ügyesen ezt adni, de nem teszik. A jelenlegi felállásban meg inkább kerülöm, ha tehetem.
    Amúgy meg van egy-két oldal, mint itt az SG is, aminél baromi idegesítő, hogy húzom az oldalt a híreknél, aztán ugrik egyet. Jellemzően, hogy a reklám teljesen a képernyőn legyen ismét. Persze ez is csak telónál, mert ott nincs blokkolva a reklám. Másik idegesítő dolog, mikor fentről úszik be a kis reklámcsík és ugrik egyet a szöveg.
    Nagyon durván másképp szokott kinézni egy-egy oldal a telón, mint PC-n. És nem azért, mert más a tájolás és felbontás, hanem, mert az egyiken tele van reklámmal, a másikon meg nincs.
  • Myers
    Fura. Nekem még sem otthon, sem a melóhelyen nem cseszetett a YT. Sima Adblock Plus van fent mindkét helyen.
  • wraithLord
    A UBlock Origin még működik. Vagy lehet, hogy még nem voltam célpont, ha csak a userek egy részénél "próbálták ki".
  • Zsombor99
    A blokkoló egyelőre működik.
    Elárulnád, hogy melyik működik még? Ugyanis nálam már eljátszotta a YouTube, hogy ha nem kapcsolom ki a reklámblokkolót, akkor letiltja a betöltődő YT oldalakból a videolejátszót!
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2023.11.02. 12:42:44
  • Zsombor99
    A reklámozók is rafináltabbak lettek: ha a rendszer engedi átugrani az adott reklámokat, akkor is 5 másodpercet visszaszámol előtte, és persze elkezdték ebbe az 5 másodpercbe besűríteni elég sok reklám hosszát, hogy mire átugorhatnád, már le is ment az egész reklám.
    A vacakabbnál vacakabb játék reklámok pedig eléggé idegesítőek ‒ jobb, ha inkább nem írok példát! Egyáltalán szűrik a reklámokat?!
  • RJoco
    Réges-régen nem volt reklám. De érdekes.
    Most meg 30s blokkokkal akarják traktálni az embereket? Te meg még támogatod is? Te (is) vagy az élő bizonyíték arra, hogy az agymosás tökéletesen működik.
    Nehogy azt hidd, hogy nem fordult meg a fejemben a prémium. De egyrészt nem ad semmi olyat, ami érdekelne. Azért meg miért fizessek nekik, hogy ne kapjak meg valamit? Akkor már inkább a blokkolókat támogatom, mert az sok oldalra vonatkozik, nem csak egyre. Minden oldalon fizetni, hogy ne nézz reklámot? Érdekes koncepció. Biztos tele vagy lével. Jó neked.
    Pont nemrég beszélgettem a kollégával erről és én is mondtam neki, hogy a prémium nem olyan drága. Aztán kiderült, hogy de. Ő valami 3-4000 Ft-ot nézett havonta. Nem is fizetett elő. Én azóta sem néztem utána, így se megerősíteni, se cáfolni nem tudom. A blokkoló egyelőre működik. Ha meg nem, akkor inkább veszek egy Pi-t, ezzel kikerülve a böngészőbe ágyazott bővítményt. Így legalább a mobilok is reklámmentesek lesznek itthon. VPN-nel meg máshol is. És nem csak a yt, hanem más oldalak is, app-ok is.
  • dyra
    Szerintem a saját gépeden mit csinálsz az a te dolgod. Ők megpróbálhatnak akadályozni te meg fejlesztheted a reklámblokkolóidat. Ez így korrekt.
  • wraithLord
    Az alkotó generálja a subscriptionöket és a reklámbevételt. (és a havidíjból és a reklámbevételből ők is részesednek)
    Mondjuk akinél reklámblokkoló van, ott nem generál reklámbevételt. De nekem sincs minden eszközömön reklámblokkoló, illetve nem mindig/minden tartalomgyártónál blokkolom a reklámokat.

Az adatgyűjtögetés és a reklám nem független egymástól, az adatgyűjtögetés "eredetileg arra volt jó", hogy a személyre szabják a reklámokat. "Most már" egy külön bevételi forrás, valóban minden nagy cégnél.
  • militavia
    Az alkotó nem egy dolog. Az alkotó miatt van a Youtube-nak látogatottsága
    De mivel az alkotó semmit nem fizet a feltöltési lehetőségért, akkor a nézőnek kell ezt valahogy állnia.

Én YT prémiumos vagyok oszt jónapot. Mindig csodálkozom a sok szarrágón, aki szerint mindennek is ingyen kéne járnia. Az adatgyűjtést meg mindenki csinálja, az a reklámtól független dolog.
  • wraithLord
    Az alkotó nem egy dolog. Az alkotó miatt van a Youtube-nak látogatottsága. Az emberek nem a szervert, vagy a sávszélességet (vagy a reklámokat) nézik, hanem a tartalmakat.
    És ha valakit szegény kiszolgáltatott magyar kisvállalkozásként kellene sajnálni, az inkább az alkotó, nem a Youtube/Google.
    Mi lenne, ha abba kötnél bele, amit írtam, és nem az ilyenkor megszokott szabványszöveget nyomnád?
    Majdnem 20 év után most lett annyira veszteséges a Youtube, hogy szegény Google kénytelen ezt meglépni? Komolyan kérdezem.

Nekem nincs más kiadásom, csak a szaros 1700 forint? De, a Youtube-ra is elköltöm ennek a többszörösét, mint írtam, csak a tartalomgyártókon keresztül. Tudom, a következő szabványszöveg az lesz, hogy nem kötelező nézni a Youtube-ot. Nem is azt nézem, hanem a tartalomkészítőket, azok pedig vannak máshol is...

Nem én kértem, nem én találtam ki a fizetős modell helyett ezt a reklámmutogatós/adatgyűjtögetős maszlagot annak idején. Sőt, már elsőre sem tetszett. Én szívesen fizettem és fizetek most is a szolgáltatásokért. De akkor döntsék el, hogy melyiket alkalmazzák, és ne mindegyiket.
  • AndReWsss
    Az egy dolog az alkotó. De mi van az infrastruktúrával és annak az egész behemót kóceráj működtetésével?
    Szerverek, áram, személyzet, horror sávszél, stb... Azok ingyen vannak? Még a szaros otthoni internetedért és sokkal többet fizetsz, mint az 1700 HUF/hó a yt prémiumért. (legalább is nekem ennyi már pár éve)
  • AndReWsss
    Remélem még egy gyerek vagy :)
    Ha nem, az baj...
    Ahhoz h egyáltalán lehessen yt, ahhoz reklám kell. Van közelítőleg fogalmad,h mekkora összeg ezt az egész infrastruktúrát üzemeltetni? Horror guba, ez magától csak úgy nincs.
    Én előfizetek már egy ideje (az undorító politikai hirdetések miatt), kemény 1700 HUF/hó. 1db kávé kb havonta. Huhhh :)
  • RJoco
    Nem muszáj nekem yt-t néznem. Sokkal több időm marad, ha nem nézek yt-t.
    Az biztos, hogy reklámot nem fogok nézni. És pénzt sem fogok adni nekik. Eleve hol van az én pénzem a begyűjtött adataimból?!
    Igaz, hogy sok zenét hallgatok rajta, melyek máshol korlátozott mennyiségben fellelhetőek. Koncertfelvételek, amelyeket még sosem láttam kiadva, így megvenni nem lehet. De akkor majd hallgatok mást. Általában soundcloud-ra is feltöltik. Bár nem sokat.

Azért remélem, hogy a blokkolók képesek lesznek felvenni a harcot és nem lesz ezzel sokáig gond nekünk. A google-nak meg legyen sokáig gond.
  • wraithLord
    "A hirdetések világszerte támogatják az alkotók sokszínű ökoszisztémáját, és milliárdok számára teszik lehetővé, hogy hozzáférjenek kedvenc tartalmaikhoz a YouTube-on. Ha Ön továbbra is reklámblokkolót használ, akkor blokkolhatjuk a videolejátszást."

Hát már bocs, de van ezerféle lehetőség közvetlenül az alkotót támogatni. És én támogatom is azokat a Youtube csatornákat, amiket úgy gondolok, hogy érdemes támogatni, nem is kevés pénzzel (relatíve ilyen havidíjas online dolgokhoz képest). A Google-t viszont nem akarom támogatni, elég pénzt kotor az össze azzal, aminél nincs fizetős modell, plusz eladja a user adatokat ha fizetsz, ha nem (plusz a tartalomgyártókat is feji). Elvileg a useradatok gyűjtése a személyre szabott reklámozás miatt kellett, de már a kezdetektől kb. fogva üres duma volt, és önálló életet élt. Szerintem elmehetnek a fenébe.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2023.11.01. 21:46:29