_svd_#16
Ez nem ennyire egyszerű. A mesterséges ízesítőszerek mellékhatásait még csak részben ismerjük. Elméletileg lehetséges éhség fokozó mellékhatása egyes édesítőszereknek. Illetve nem közvetlenül az édesítőnek, hanem a vele fogyasztott ételnek és italnak. Például a kávé cukorral kevésbé irritál a gyomorban. Sőt, mostanában divat cukor helyett kevés sóval inni a kávét. Gyakorlatilag megszünteti a "gyomor bántó" mellékhatást.
Még egy dolgot érdemes figyelembe venni. Ebben az iparban nem feltétlenül a valóság dominál.
Ha megnézed a #9 hozzászólásban lévő linkelt táblázatot.
A sportitalok mélyen alul teljesítenek a hidratálási versenyben. Az ORS italok viszont a csúcson végeztek.
Hogy ez mitől érdekes?
Az összetevőik azonosak. Ugyanazokat a sókat és citrátokat tartalmazzák az italok.
A táblázatban további érdekes kérdések vetődnek fel. Mitől jobb a hideg tea? Vagy miért rosszabb a szénsavas víz?
Mind a két ital a gyomorban klimatizálódik. Felveszi a test hőmérsékletet és elveszti a szén-dioxid tartalmát.