• kvp
    #13
    "Tehát nincs forrásod ismét csak."
    "A lényeg a són van, a sók koncentrátumát próbálja a szervezet legalább egy minimum szinten tartani a vérben, hogyha ez csökken akkor vizet választ ki hogy az egyensúly megmaradjon."

    Belinkelted a tablazatot. Mas dolog a hidrataltsag es mas dolog viz megtartasa a szervezeten belul. Ugyanis van a szervezet szamara felhasznalhato, felszivodott viz es van a kotott allapotu, meg fel nem dolgozott viz. A cukor a kotott allapotu, fel nem dolgozott viz mennyiseget noveli, ami a cukorral egyutt szepen lassan kerul be a veraramba. Ezzel az egyszerre bevitt viz feldolgozodasa huzhato szet. Ha tisztan csak hidratalni akar valaki, kesleltetes nelkul, akkor jobban jar az izotonias sooldattal (cukor nelkul), de abbol csak annyit fog felvenni a szervezet amennyire eppen szuksege van. A cukros-sos vizbol tobbet is kepes. A cukros vizet igy konnyebb tuladagolni, mint a cukormenteset. (tehat tobbet iszunk belole mint azonnal kellene, ok, hogy ettol tovabb leszunk hidratalva, de pont ezert tulzasba is lehet vinni)

    Ezzel szemben ha valaki egyszerre akar tobb vizet bevinni, ami lassan dolgozodik fel, akkor jol jon a cukor, mivel igy ugyan lassabban fut fel a hidrataltsag, de hosszabb ideig marad meg. Ket teljesen fuggetlen folyamatrol van szo, ket teljesen fuggetlen hatassal. A sokoncentracio az amit a szervezet szabalyozni akar, de a cukorral lehet a bevitt viz gyors kivalasztasat lassitani. Nem tudom hany felekeppen irjam meg le, amire megerted. Ket fuggetlen folyamat, ket fuggetlen hatas es a cukor az amit az uditogyartok es a gyorsettermek kihasznalnak a fogyasztas novelesere.