• NEXUS6
    #79
    Nyilvánvalóan nem fogtad fel a mondanivalóm lényegét. Amúgy te melyik bolygón élsz, nálatok milyen a klíma?
    Most komolyan, nem tűnt fel, hogy Oroszország, mint nukleáris nagyhatalom ENSZ egyeztetés és felhatalmazás nélkül metámadta Ukrajnát, amelyre válaszul az USA és szövetségesei, gyak katonai részvételt leszámítva hadbaléptek Oroszország ellen!? :O
    Nincs az az intézményesített tárgyalási rendszer, ahol két atomhatalom egymás elleni háborúját azon kívül, hogy azok megfelelő mandátummal rendelkező képviselő kétoldalú tárgyalásokat folytatnak, hogy ez megoldható lenne. Az ENSZ BT marhára nem az a szint! Mit értek volna el, hogy ha pl. többségi elven hoznak egy határozatot? Valszeg Oroszország, ahogy anno Korea esetében simán kivonul, és a határozatot nagyívben...tudod!? A Koreában az USA ENSZ égisze alatt folytatott hadműveleteinek sikerére, milyen hatása volt, hogy azt ENSZ BT határozat támogatta. Talán győztek az amcsik? Született azóta pl béke megállapodás?

    Hát pont ezt mondom én is, hogy a '90-es években Jelcint egy üveg vodkáért megvették, a kínaiak meg ott kuncsorogtak bármilyen befektetésért, technológiáért, mindkét ENSZ BT állandó tag a zsebükben volt. Ma meg kerékkötők, pontosan! Ezért írtam, amit szintén nem vagy képes agyilag értelmezni, hogy ez a kegyelmi időszak, amikor az USA keresztül tudott volna vinni egy reformot, elszállt. És most pont annyit ér az ENSZ,mint amennyit csinált belőle abban az időben az USA, lásd mégegyszer ENSZ BT határozat nélküli katonai támadások.

    A direkt személyeskedésedre nem reagálnék.

    "Azonban továbbra is várom a többi lényegi kérdésben a hozzászólásodat, mert az én észrevételeimre a választ egyszerűen továbbra is elsunnyogod!"
    Ennyit a te nagyszerű vitasítlusodról, amire valszeg méltán büszke is vagy! XD