• NEXUS6
    #63
    ENSZ felhatalmazás - agresszió
    Hiába vádaskodsz. Nem hárítottam át semmit, tekintve hogy az általad megnyitandó új területtel kapcsolatban javasoltam, hogy induljunk ki Kofi Annan 1997-es ENSZ reform programjából, ainek megismerését azonban te továbra sem vagy hajlandó megtenni. Ennyi.
    Ha nem akarsz vitatkozni, nem muszáj, én azonban az ötleteléseddel nemkívánok vitatkozni. Tudomásul veszem az álláspontodat a vétójogról, mint semmilyen szinten sem kifejtett, sem alátámasztott gyak irreleváns véleményt (tekintve, hogy mint már jeleztem az ugyan úgy kedvező, vagy obstruáló mindkét oldal számára -tehát nem is ez az akadály, viszont megemeli a minnél alaposabb tárgyalásra vonatkozó kényszert, amire azonban nagy ívben tesznek, mert nincs elrettentő következménye a legális BT döntés elmaradásának, és inkább ez az ami a reform akadálya és nema vétó, vagy a BT jelenlegi összetétele önmagában).

    Továbbra is várom válaszodat mint utolsó érdemi hsz-hez az adott témákhoz. (Amit megjegyzem ÉN tettem és nem te, szal ki a sunyi?)
    #58
    "Nemzetiségi kérdések
    Aha, csak ha ezt lényegtelennek tartod (több százezer ember elüldözéséről van ugye szó), akkor a többi #55-ben felsorolt általad továbbra is ignorált TÉNYT minek nevezed? Illetve a feltett kérdésre miért nem vagy képes válaszolni?
    LOL
    "A NATO támadásnál a BT döntés hiánya Koszovó esetében szerinted miért is NEM probléma, kvázi bocsánatos bűn, szükséges rossz? És most az oroszok ukrajnai beavatkozásnál miben különbözik szerinted a helyzet ettől, azon kívül, hogy neked az amcsik szimpik, a russzkik meg nem?
    Továbbra sem veszed figyelembe továbba a beidézett infókat,
    - Az UCK gyak terrorszervezetként egyre szélsőségesebb mértékben követett el a fennáló rend és hatalom, valamint a koszovói szerb kisebbség ellen különböző bűnöket.
    - Az amcsik gyak elfogadhatatlan ultimátumot dugtak a szerbek orra alá tárgyalás címszóval. Amikor a kényes részeket a tárgyalófelek ebből a tervezetből kiszedték és a megyegyezés közel került, akkor az amcsik visszacsempészték azokat.
    - A szerbek részéről a tisztogatás, az albánok nagyarányú szsisztematikus elüldözése pont a légitámadások megkezdése után váltak igazán súlyossá.
    - A háborút követően az albánok minden más nemzetiségű embert elüldöztek és az UCK terrortámadásokat hajtott végre a szomszédos Macedoniában is, ami majdnem a kormányzat összeomlásához vezetett.
    Tehát a háború gyak nem volt megoldás a nemzetiségi problémákra, sőt közvetve, vagy közvetlenül súlyosbította azokat."

    #39
    "Hadigazdaság felpörgetése - elhúzódó háború
    F16 olvasgassad szépen a sajtót, aztán amikor majd a puszta tagadáson túl, az én kijelentéseimmel ellentétes dolgot képes leszel megfogalmazni és kifejteni, akkor gyere vissza ezzel a témával.

    Hadi költségvetés. Hát ez egy jó kérdés, pont annyit mondanak ezek a számok, mint minden pénzügyi mutató. Miért is? Amire céloztam, pl. a valuta árfolyamokkal való játékkal. Egy gyengén fejlett ország általában alacsony árfolyamon tartja a saját valutáját, hogy bevonzza a befektetőket az olcsó munkaerejével, és alá tudjon ígérni a saját termékek árát illetően a világpiacon a konkurenciának. Ezért már eleve a dollár/rubel átváltás okán hibádzik a matek, a költségvetés reál értéke
    Aztán pl. egységnyi sugarú orosz mérnők fizetésébe bele kell hogy férjen, hogy kétévente elmegy a Fekete-tengerre, vagy ne adj isten K-Eurtópába nyaralni, meg vesz egy közepes autót, pont. Az amcsi mérnöknek meg kell a évi/évi kétszeri bahamai, de legalább floridai nyaralás, a Tesla, meg akár a nemváltó műtét költsége, kisarkítva. Lényeg, hogy nem ugyan annyiba kerülnek. Emellet vegyük hozzá, hogy RU habár fel akkaora népességét tekintve, mint az US, mégis 2X annyi mérnököt képez! Ezek az adatok szerintem rávilágítanak arra, hogy sokkal kisebb lehet az a gap, ami első blikre a pénzügyi adatokból kitűnik.

    Szerintem, abban kár reménykedni, hogy az oroszoknak pénzügyi gondjaik lesznek, legalábbis olyan súlyosak, mint a nyugatnak, amit magának ezzel a háborúval generált. Mégegyszer mondom, az oroszok az első földgáz kitermelők, második olaj és arany kitermelők a világon, stb. stb. stb. Ha nem vesznek tőlük nyersanyagokat, az emeli ezeknek a világpiaci árát, és megint ugyan oda jutunk, mnt tavaly, hogy a kevesebből többet keresnek.
    Amúgy pl pusztán emberbaráti szempontból, most üzeletelnek majd Ukrajnával, hogy engedik a gabonaszállítmányt, ha az ukránok is engedik, hogy a földgázon, meg köolajon túl az ammóniát is rajtuk keresztül szállítsák a russzkik. Erre mondom, hogy ez nem totális háború, ha a két fél is, pláne a nyugat folyamatos gazdasági kapcsolatban áll! Kár tehát csak a belső hadiipari kapacitás puszta számaiból kiindulni.
    Amúgy tudod, hogy az ammóniából a műtrágyán kívül mit csinálnak? Elárulom, robbanóanyagot! ;)"
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.06.15. 15:52:55