• NEXUS6
    #55
    ENSZ felhatalmazás - agresszió
    Nézd, volt több kijelentésem, amire azt mondtad, hogy nem csak hogy igazam van, de evidenciának is minősítetted. Köszönöm!
    Aztán nekiálltál agyalogni, hogy mi lett volna, ha a BT-t valahogy átalakítják. Én erre megjegyeztem, hogy volt már ENSZ reformra kísérlet, aminek sikertelensége jórészt az amcsik lelkén szárad, a te ötletelésednél azért kicsitt combosabb programmal. Tekintve, hogy ez a vita fikcionális irányba történő elvitelét eredményezné én nem javasoltam, de nem zárkóztam el előle. Javasoltam, hogy előbb töltsd le az ENSZ reformjának anyagait és annak áttanulmányozása után beszélhetünk róla. Ezt te nem tetted meg.
    Mit veszítettem el?


    Nemzetiségi kérdések
    Koszovi vs Ukrajnai beavatkozás
    Adott kisebbség üldözése mindkét konfliktusban tetten érhető. Az ukránok nagyarányban 2014-től üldözték, diszkriminálták, politikailag és nyelvhasználatban korlátozták az orosz kisebbséget, akár áldozatokat is követelő atrocitásokra került sor. A háború kitörése után pedig az egész orosz nemzetet nem csak Ukrajnában, de a nyugati világon is adott orosz ember felelősségétől és betöltött pozíciójától, véleméynétől függetlenül megbélyegzik, üldözik, diszkriminálják.
    Elüldözés
    A 90-es évek elején hozzávetőleg 200 ezer szerb élt Koszovóban, ma már ennek a fele nagyságrendileg. Ott maradtak meg, ahol az egy tömben való lét, az egy nemzetiségű település viszonylagos védelmet biztosított számukra. Koszovóban a szerbek a kisebbség és a 90-es évek eleje óta pont hogy ők vannak a többség általi elnyomásnak, zaklatásnak kitéve, mégha a kérdés jogosan is merül fel, egy albán lakta térség hovatartozását illetően.
    Nyilván be lehet nyalni a 3 soros ménsztrím média összegzést, de nem ártana a dolgoknak utána olvasni. Wiki a barátod.

    Ismétlem a koszovói konfliktus során a direkt elüldözés kiszorítás az a háború kitörésekor súlyosbodott, pont úgy ahogy az ukrán konfliktusnak is ez a hatása mindkét oldalon.
    Én továbbra sem gondolom hogy akár a koszovói konfliktus során akár most a háború, akár megkezdése, akár fenntartása, vagy eszkalálása lenne a megoldás.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.06.09. 09:29:16