• NEXUS6
    #53
    ENSZ felhatalmazás - agresszió
    Ismétlem, a tényekről, azokból kiindulva szándékozok beszélgetni. Az ENSZ szervezete, az ENSZ BT működése, az idetartozik.
    Az agyalgásod, ötletelésed sajnos nem. Azokra nem kívánok reagálni.
    Nem veszíthettem el semmilyen vitát, tekintve, hogy nem is volt!
    Az előbbiek miatt eleve nem is szándékoztam bebizonyítani, hogy a 90-es évektől zajló reform, annak sikeressége esetén megoldást jelenthetett volna-e, tekintve, hogy ez fikcionális és nem tényszerű kérdés. Az általam felvetett szempontból (az érvényben levő nemzetközi jog szerint agressziónak minősülő beavatkozás) pedig ez irreleváns.

    Nemzetiségi kérdések
    A NATO támadásnál a BT döntés hiánya Koszovó esetében szerinted miért is NEM probléma, kvázi bocsánatos bűn, szükséges rossz? És most az oroszok ukrajnai beavatkozásnál miben különbözik szerinted a helyzet ettől, azon kívül, hogy neked az amcsik szimpik, a russzkik meg nem?
    Továbbra sem veszed figyelembe továbba a beidézett infókat,
    - Az UCK gyak terrorszervezetként egyre szélsőségesebb mértékben követett el a fennáló rend és hatalom, valamint a koszovói szerb kisebbség ellen különböző bűnöket.
    - Az amcsik gyak elfogadhatatlan ultimátumot dugtak a szerbek orra alá tárgyalás címszóval. Amikor a kényes részeket a tárgyalófelek ebből a tervezetből kiszedték és a megyegyezés közel került, akkor az amcsik visszacsempészték azokat.
    - A szerbek részéről a tisztogatás, az albánok nagyarányú szsisztematikus elüldözése pont a légitámadások megkezdése után váltak igazán súlyossá.
    - A háborút követően az albánok minden más nemzetiségű embert elüldöztek és az UCK terrortámadásokat hajtott végre a szomszédos Macedoniában is, ami majdnem a kormányzat összeomlásához vezetett.
    Tehát a háború gyak nem volt megoldás a nemzetiségi problémákra, sőt közvetve, vagy közvetlenül súlyosbította azokat.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.06.08. 12:25:13