• NEXUS6
    Önvezetési szintek meghatározása (SAE)
    Mi az hogy az önvezetés egzakt definíciója!? :D
    Ezekszerint nem érted a saját magad által belinkelt táblázatba foglalt kategóriák tartalmát?
    Többet én sem tudok hozzátenni. Amúgy én láttam magyarul is megfogalmazva.
    Szal ha ez nehézségeket okoz, a helyedben elgondolkodnék, hogy a témához a továbbiakban egyáltalán ne szóljak hozzá. Javaslom fontold meg.
    Te kezdtél el nyelvészkedni a konkrét kifejezéseket illetően: önvezetés vs vezetés automatizáltság szintjei. Én végig szemantikai alapon maradtam.
    Az hogy ezt a táblázatot minek nevezzük az a tartalmát tekintve, konkrétan hogy melyik szinttől minősül egy jármű önvezetőnek és meddig számít csak fejlett vezetéstámogató rendszernek, irreleváns!

Baleseti felelősség
    Iiiigen! Mit akarsz mondani!? Amikor, újra ismétlem NINCS SAE-LVL2 fölötti szintű ÖNVEZETŐNEK engedélyezett jármű forgalomban.
    Ergo nincs olyan eset, hogy az önvezető rendszer hibásan működött, a vezetőt nem terheli felelősség. Olyan viszont van, hogy a vezető a hibás, mert nem kellő figyelemmel vett részt a forgalomban, ezért nem tudott beavatkozni a vezetéstámogató rendszer hibás működésekor! Lásd aktuális, a fórum alapját képező cikk. Ha még nem olvastad, javaslom bepótolni, roppant tanulságos. XD

"Tehát a kérdésre vonatkozóan semmilyen adatot nem tudsz produkálni, ezért inkább más fórumra próbálod terelni a beszélgetést.
    Hmmm. érdekes megoldás, de ugye szerinted sem minősül ez válasznak.
    Annak hiányában részemről lezártam."