• repvez
    #4
    Hát nem tudom, hogy azon a csuklos merev rendszeren keresztül, olyan nagyon egyszerü lehet kibújni akkor mikor már benne vagy .DE igen ez egy lehetséges ok, ha valami olyan történik amihez belül kellene hozzáférni. elég ha csak tüsszentésnél rámegy valami a plexire belülről vagy hányás vagy orrvérzés miatt.

    DE csak egy egyszerü ivás is bonyolult lehet ha nem tudja a kezét kihuzni és belülre nyulni.
    Viszont a kisebb külön mozgó sisaknál, nem fontos, hogy külön uszo szemüveg méretü legyen a lencse elég ha amolyan motoros bukosisak plexi lenne annál megoldható a szigetelés és a kellő védelem is.
    A sisak oldalára lehetne a világitás is, mert most ahhoz is törzsből kell fordulni, ha máshova akar világitani, mivel nem a fejjel együtt fordul.

    A kisebb sisaknál megoldható lenne az ivócső bevezetés is.
    A külön sisak mellett szol még hogy azon sokkal több minden elfér mintha a buborékon belül a fejet huzná .A stabil rögzités is kivül jöbban megoldott, mig a sisakon belül ha elmozdul nem tudja megigazitani.
    AR és egyéb kivetités a plexire azért is lenne hasznos, mert akár a háta mügötti teret is ki tudná vetiteni ha nem tud megfordulni , lehetne éjjelláto hőkamera .
    Vagy csak egy egyszerü irány és idő kijelzés , vagy egy navigácio, hogy visszatalljon a komphoz.
    Ebben a nagy buborékban a védelmet sem nagyon látom, mert mégha nem is törik össze ha esetleg elesik vagy leesik egy nagyobb helyről, a sisakon belül a feje beutődhet sérülést vagy akár agyrázkodást is, de egy kellöen rögzitett bukosisak stilusuban, jöbban megvédi ezektől a balesetektől, mivel a buborékuvegen belül semmi nem tompitja az utést.
    Azt sem látom, hogy akár a vészhelyzetben lehessen cserélni vagy ujra tölteni oxigént.
    Elvileg ugy irták, hogy ennél már 8 óra a használati idő amit eltölthet vele kint, de egy vészhelyzetben egy gyors tartálycserével akár hosszabbitani is lehetne vagy ha szükik valamiért a levegő akkor kihuzni vele addig mig vissza ér.