• repvez
    #2
    nem látom benne a 40 évnyi fejlödést a mostani ruhákat ugye akkor fejlesztették és mai napig azokat használják.
    Ha ez nem sokban különbözik megjelenésében tölük.
    Eleve a nagy buborék sisakot nem értem, hogy miért nem lehet már késziteni olyat ami a fejjel egyutt mozog. ez a megoldás sztem sokkal klausztrofogiás érzetet nyujt és kevesebb látoteret.
    Persze emlitették a videoban is, hogy javitottak rajta ,de ugy, hogy még nagyopbb lett az uveges rész.
    Pedig ha a fejjel egyutt tudna mozogni akkor sok lehetöség lehetne még benne, egyrészt ugy kisebb uveget lehetne használni, csökkentve a veszélyt a betörésre.
    Mivel a száj környékén már lehet fém is .
    A space X féle sisak is elég béna ahogy elnéztem a kilövés elött mindenki egy kézzel fogta ,hogy kilásson vele.pedig az már egy fokkal jobb , igaz, hogy nem bolygo felszini sétához van az.
    A ruha tele van redőkkel ami nem segit a por és szennyeződések elkerülését, a tisztitás bonyodalmas és időigényes, mármint a holdon, ha nem akarják, hogy a kabin légkörébve is bekerüljön.
    Nem látom az innováciot , hogy akár a kiterjesztett valoságg vagy bármi egyéb informáciot kivetitenének az urhajós elé, hogysegitsék a tájékozodást a feladatvégrehajtást stb..
    Ha a fejjel egyutt moztogna a sisak akkro simán lehetne valami hasonlo kivetitő mint az F35ös pilotáknak.
    Az alkaron sincsenek olyan egységek ami esetleg segitené a funkciok választásában kapcsolásában, akárcsak a hőfok szabályzás.