• defiant9
    #96
    1. "Csak ugye marhára, nem ez volt ugye a kijelentésem lényege"
    Az hogy mi volt az lényege itt már nem releváns, a lényeg szempontjából a végeredményt elértük az eredeti álláspontodat feladtad, valóban lehet hogy csak úgy mellékesen sunyi módon beszúrva még hazudtál egyet, így én csak ezt a 'mellékes' részt cáfoltam meg. Tudom hogy próbálod most fenntartani a vitát hogy azon kellemetlen tény feledésbe merüljön miszerint ismét csak tévedtél, de biztosíthatlak hogy nem fog, ez a végső konklúzió.

    2. "Az hogy olcsóbb lesz egy feltételezés, és nem tény. Bocsika. Amit soha nem tudtál konkrétan bizonyítani"
    Valóban, nem tudom bizonyítani a konkrét jövőt, hogy is tudnám? Olyan ostoba vagy mint a ház. Amit leírtam az egy általános és logikus elv hogy az 1 darabos prototípus gyártás fajlagos költsége magasabb mint a tömegtermelésben/szériában gyártotté, ennek közgazdasági alapja a méretgazdaságosság, kihasználtsági mutatók, a fix/változó költségek aránya. Elfogadod ezt az elvet generálisan(>99%) avagy nem, esetleg a szokásos Nexus6 féle sunnyogás jön a kellemtelen kérdés kapcsán (I/N/sunnyogok)

    Ezzel kapcsolatban várom a te számszerűsíthető kijelentésed alátmasztását:
    "Pont akkora az esélye, hogy még drágább lesz, minthogy olcsóbb."
    Tehát kereken 50.0% és 50.0%. OK. Hol az igazolása ennek az 50-es számnak? Az án állításom az hogy a fenti tételek függvényében >99% az esélye hogy olcsóbb szériában (bármit) gyártani mint 1 példányban.