• defiant9
    #40
    "amire kijelentettem, hogy nem tudom a választ"
    Tehát van egy példa atomerőmű mellé telepítendő lázer-es villámvédelem. Tudjuk egy atomerőmű nem papíron lévő árát (34 milliárd dollár), tudjuk hogy a prototípus védelem is kijött 2 milliárdból. Kérdésem az volt hogy az általad leírt 1/4-es költség arány általánosságban megállja a helyét vagy csak egy torz cherry picking?

    "Ukrán háború. Hát vártam, hogy ez is becsapjon! :D"
    Tehát válasz érved itt sincs, próbálod csak elütni, ahogy mondtam ez a primitív ovis szintű vitakultúra amivel bírsz, folyamatosan ezt bizonyítanod. Raytheon Technologies:
    [i]RI&S laser weapon systems work on land, in the air and at sea, providing 360-degree coverage that protects bases, airports, stadiums and other high-value military or civilian targets./[i]

    "és a kereskedelmi termék esetleg még drágább lesz"
    Tehát megint abba próbálsz menekülni hogy nem tudni, bármi is lehet. Ez egy tipikus Nexus6 visszavonulási taktika. Azt javaslom hogy ha ennyire nem tudsz valamit akkor ne kezed el osztani azt észt mert a végén ilyen kihátrálásra kényszerülsz.

    "Repülős példa
    Mivaaan?"
    A konkrétum annyi hogy ez is egy target usecase. Erre az érvre akkor ismét nem tudtál mit mondani, csak blablablázni+mivaaanolni, ennyiben ki is merül a Nexus6 ovis szintű érvelési kultúra. +1

    "NEM 1 kW-os a lézer teljesítménye!"
    De: 1kW /1 Joule /1 picosec
    Valszeg tényleg olyan ostoba vagy hogy azt hiszed hogy terrawattos sugárnyalábokkal tudunk lövöldözni(józan ész kell csak hozzá hogy lássuk hogy amíg egy atomerőmű 400MW os blokkokkal bír addig egy hegy tetején töredék teljesítmény ami ilyen célra használható). Leírtama lényeget: 10^3 W-os rendelkezésre álló teljesítményt egy nagyon rövid(10^-12) idejű impulzusokra koncentrálják, de két ilyen impulzus közt relatíve sokat kell várni 10^3 Hz akkor ki is jön hogy egy rövid impulzusra kb. 10^12W teljesítmény jut, de ez nem klasszikus erősítés, ez inkább a folyamatosan elérhető teljesítmény/energia koncentrálása.

    "Igen, azt mondtam, hogy gyakorlatilag/gazdaságilag nem működőképes, mert csak a kísérlet 2 Mrd$-ba került."
    Tehát azt az elvet vallod hogy egy prototípus költsége magas akkor a végtermék sem lehet gazdaságilag racionális választás. Tehát ha egy autógyár legyárt egy prototípus autót aminek a teljes fejlesztési költsége 100 millió EUR akkor ezeket az autókat sem veszik majd meg akkor sem ha kereskedelmi volumenben gyártanák. Hát érdekes egy logika mit ne mondjak.