• Irasidus
    #31
    A felhasznált anyagokat technológiát tekintve a jelenlegi pár millió $ nagyságrendhez, képest 2 milliárd $ nagyságrendről beszélünk, + folyamatos üzemeltetés, karbantartás, képzett humán erőforrás több nagyságrenddel magasabb költségéhez képest. Nem tudtad megindokolni, estet hozni rá, hogy miért érné meg.
    Megnéztem a cikket, a kutatás került ennyibe, mert rengeteg drága és hosszú mérést végeztek, maga az eszköz Yb:YAG lézer piaci ára potom összeg, maga az eszköz tényleg egy lézer, aminek kezeléséhez semmilyen képzett humán erőforrás nem szükséges, másrészt nagyobb karbantartás, vagy inkább cserét nem igényel mint egy lézer. Itt a kulcs a szoftveren van, nem az eszközön, csak halkan megjegyezném. Ez egy kompakt eszköz lenne, semmi ilyenről nincs szó benne. Neked kellene ezen kijelentésed megindokolni, hogy ez ilyen kényes berendezés, amit elmulasztottál, és csak hasból böfögsz.

    Szóval egyedül te beszélsz 2 milliárd dolláról, és ignorálod, amikor szólunk, hogy ez nem a berendezés ára, hanem a kutatásé!

    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2023.01.29. 16:45:02